Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zagreb i Podgorica počinju razgovore o dvojnom držvaljanstvu


Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Svetozar Đurović najavio je da će Crna Gora i Hrvatska krajem septembra započeti pregovore o dvojnom državljanstvu.

"Vjerujemo da će ovoga tjedna Vlada utvrditi polazne osnove za pregovore o dvojnom državljanstvu i mi ćemo prihvatiti poziv Hrvatske. Očekujem da ćemo krajem rujna početi razgovore o dvojnom državljanstvu", kazao je Đurović podgoričkoj agenciji Mina.

Iz Hrvatske građanske inicijative (HGI), jedine političke stranke koja okuplja Hrvate u Crnoj Gori, nedavno je priopćeno kako je Hrvatska već dostavila crnogorskoj vladi prijedlog sporazuma o dvojnom državljanstvu te da se očekuje odgovor službene Podgorice.

Đurović je potvrdio da su crnogorske vlasti dobile Nacrt ugovora o državljanstvu između Hrvatske i Crne Gore, koji je pripremilo hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova. Naveo je da će nakon sjednice Vlade i utvrđivanja polazne osnove, stajalište Crne Gore biti brzo dostavljeno Hrvatskoj. "Oba će sporazuma biti na stolu i mi ćemo o tome razgovarati", rekao je Đurović.

Đurović je najavio da će do kraja listopada početi pregovori i s drugim državama s područja bivše Jugoslavije o dvojnom državljanstvu.

XS
SM
MD
LG