Dostupni linkovi

Šešelj pisao članovima stranke


Vođa radikala haaški optuženik Vojislav Šešelj poslao je iz pritvora u Sheveningenu pismo članovima Srpske radikalne strane (SRS) u kojemu ih poziva da ostanu dosljedni izvornoj ideologiji te stranke, objavila je u petak beogradska radio i televizija B 92.

Uoči sjednice Centralne otadžbinske uprave SRS-a (glavno tijelo stranke), koja se održava u petak poslije podne, on je pozvao članstvo da se odupre, kako stoji u pismu, "ideologiji koju određuju Bruxelles, Washington, strana veleposlanstva u Beogradu, te oligarsi Miroslav Mišković i Milan Bek".

U pismu, u kojemu nijednom ne spominje ime svog dosadašnjeg zamjenika Tomislava Nikolića, Šešelj kaže kako "već godinama upozorava da strane obavještajne službe ne miruju i da je to u najvećoj mjeri dovelo do sukoba dviju ideologija - slobodarske ideologije Srpske radikalne stranke protiv ideologije vazalnog odnosa", te dodaje kako se "nikada neće pomiriti s onima koji otimaju Kosovo i Metohiju i rastaču nam zemlju".

"To rade upravo sada, na glup i primitivan način, ne uviđajući u svojoj pohlepi da je Rusija ponovno stala na noge i da želi pomoći Srbiji. I upravo sada, kada je trebalo pojačati napore za oslobođenje Srbije, oni hoće promijeniti ideologiju stranke, koja se očuvala i u težim okolnostima. U tome nikada neće uspjeti, ideologija Srpske radikalne stranke je besmrtna", navodi Šešelj u pismu.

Očekuje se da će na današnjoj sjednici glavne uprave SRS-a iz stranke biti isključeni Tomislav Nikolić i zastupnici koji su pristupili njegovu zastupničkom klubu "Naprijed Srbijo", a Nikolić je medijima rekao kako će najvjerojatnije osnovati novu stranku, kojoj će najbliže biti Koštuničina Demokratska stranka Srbije (DSS) i Nova Srbija (NS).

Nikolić je izjavio kako "Šešelj ne shvaća da život teče dalje te da Srbija ima ogromne probleme koje ne može riješiti čekajući".

XS
SM
MD
LG