Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nikolić pozvao Vučića da se opredeli


Aleksandar Vučić

Šef poslaničkog kluba "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić pozvao je danas generalnog sekretara Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandra Vučića da se opredeli da li će se prikloniti Draganu Todoroviću i Vjerici Radetu ili njemu i grupi poslanika koji su se izdvojili iz SRS.

Nikolić je novinarima rekao da nije razgovarao sa Vučićem, ali da je vreme da se generalni sekretar SRS opredeli kome će se prikloniti.

Nikolić je rekao da poslanički klub "Napred Srbijo" ima 19 poslanika koji su prešli iz poslaničkog kluba SRS.

On je rekao da će "zaista pokušati da spasi SRS", ali i naveo da će sastanak Centralne otadžbinske uprave koji je najavljen za petak, "biti apsolutni kraj članstva poslanika koji su formirali novi poslanički klub u SRS, ako se ta sednica održi bez njihovog prisustva".

"Pokušaću sve što je u mojoj moći da SRS dobije Kongres, a ako ga ne bude možda će Centralna otadžbinska uprava na kojoj će se razmatrati naše isključenje biti prilika da dozovemo pometi celu stranku. Jedino ako baš ostanu potpuno gluvi na ono što je potrebno uraditi bićemo prinuđeni da osnivamo novu stranku", kazao je Nikolić i ponovio da je još moguće sačuvati SRS.
On je rekao da će, ako formira novu stranku, sadašnja SRS nestati sa političke scene.

Prema njegovim rečima, Vojislav Šešelj je sinoć preneo predsednička ovlašćenja na Dragana Todorovića i "to nije ona stranka koji je Nikolić osnovao zajedno sa Šešeljom".

Nikolić je naveo da su se poslanici poslaničkog kluba "Napred Srbijo" iselili iz prostorija SRS i da će od sekretara Skupštine tražiti da im obezbedi prostor za rad i mesta u sali.

On je rekao da poslanici njegovog novog kluba nemaju problem u komunikaciji sa poslanicima SRS, ali da su oni dobili nalog da prestanu da komuniciraju sa njima.

On je danas imao sastanak svog poslaničkog kluba "Napred Srbijo" na kojoj je rekao da ne postoje blanko ostavke poslanika.

Nikolić je dodao da ne može da garantuje da postoje blanko ostavke odbornika u lokalnim samoupravama i da će odbornici sami morati da odluče za koju će se stranu opredeliti.

"Stranku moraju da vode ljudi koji imaju šta da kažu", rekao je Nikolić i upozorio članove svoje poslaničke grupe da se uzdrže od bilo kakvih incidenata.

Nikolić je naveo da je prestao da sluša naređenja Šešelja, ali da to ne mora da znači i da je izdao SRS.

"Kada mi bude dokazao da sam bilo šta izdao u politici i ideologiji stranke, neka mi se sudi", kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da će ponuditi saradnju narodnjačkom bloku jer su, kako je ocenio, sudbonosno vezani.

Nikolić je jedan od osnivacca SRS-a i godinama je bio istomišljenik i najbliži saradnik Vojislava Šešelja i za njega se tvrdilo da uživa najveće poverenje lidera Stranke.
XS
SM
MD
LG