Dostupni linkovi

Zatvorenicima u zatvoru u Zenici golubovi donosili drogu


Osudenici koji služe kaznu u zatvoru u Zenici u Bosni i Hercegovini iskoristili su radnu terapiju kako bi trenirali golubove-pismonoše da im tamo donose drogu, potvrdila je uprava kaznionice u kojoj su smješteni pocinitelji najtežih kaznenih djela.

Zamjenik ravnatelja zenicke kaznionice Josip Pojavnik potvrdio je da su otkrivena cetvorica zatvorenika koji su zlorabili povjerenje zatvorske uprave koja im je dopustila gajiti golubove kao jedan od oblika rehabilitacijske terapije.

Golubovi su u zenicki zatvor, kako je utvrdila istraga, unosili heroin i kokain i to u vrećicama koje su im bile prikacene za noge.

Strucnjaci ipak upozoravaju da problem nije sasvim jednostavan. "Netko je te golubove ipak morao iznijeti iz zatvora, staviti im drogu i pustiti ih da lete natrag u zatvor", kazao je ornitolog Branislav Gašic objašnjavajuci kako su za to trebale pripreme duge najmanje šest mjeseci.

U BiH do sada nije bilo takvih slucajeva unošenja droge u zatvore no nešto slicno zabilježeno je ranije ove godine u jednom zatvoru u brazilskom Sao Paolu kada je cuvarima postalo sumnjivo to što golubovi jedva lete zbog tereta koji su nosili.
XS
SM
MD
LG