Dostupni linkovi

DS i LDP postigle dogovor o vlasti u Beogradu


Demokratska stranka (DS) i Liberalno-demokratska partija (LDP) postigle su danas dogovor o konstituisanju gradske vlasti u Beogradu, rekao je agenciji Beta predsednik Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić.
"Pregovori su ušli u završnu fazu. Štaviše, možemo reći da je napravljen dogovor o formiranju gradske vlasti", rekao je Ranđić i dodao da je ostalo još da se razrade "tehnički detalji".
Tokom dana bi DS i LDP trebalo da se dogovore kada će biti zakazana sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će se birati gradonačelnik i članovi gradskog veća, a Ranđić očekuje da će to biti u utorak.
On je naveo da je u pregovorima sa DS-om postignut dogovor o depolitizaciji i departizaciji gradske vlasti u svim oblastima rada, uključujući Sekretarijat za urbanizam koji se u medijima navodio kao "kamen spoticanja" u pregovorima.
Šef beogradskih liberala je kazao da LDP neće učestvovati ni u jednom Sekretarijatu, niti će voditi javna preduzeća, ali je dodao da postoji mogućnost da LDP kandiduje nestranačku ličnost za
gradskog sekretara za urbanizam.
Gradsku vlast u Beogradu formiraće Lista za evropsku Srbiju predvođena DS-om i koalicija oko Socijalističke partije Srbije. Manjinsku vlast će podržati LDP.
XS
SM
MD
LG