Dostupni linkovi

Novinari u Pekingu žale se na spor internet


Nakon brojnih protesta akreditiranih novinara Međunarodni olimpijski odbor je uputio i službenu pritužbu Organizacijskom odboru Olimpijskih igara u Pekingu (BOCOG) glede brzine otvaranja internetskih stranica koja je Glavnom press-centru u Pekingu i deset puta sporija od uobičajene, te zabrane pristupa nekim web-siteovima.
Iako su Kinezi obećali da će za vrijeme Igara ukinuti sve restrikcije glede interneta, te svima omogućiti slobodan pristup tom mediju, inozemni novinari u press-centru imaju spor pristup inertnetu, kao i zabranu otvaranja stranica stranih organizacija koje se bore za ljudska prava,
stranica pokreta Falun Gong, te nekoliko radijskih programa poput američkoga Radio Free Asia i njemačkog Deutsche Wellea.
Kineski organizatori su priopćili kako je svim novinarima omogućen neometani internetski pristup stranicama neophodne za pokrivanje Olimpijskih igara, u koje ne spadaju stranice zabranjenog pokreta Falun Gong.
I MOO je posredno priznao da se prijašnji dogovor Kinezima glede interneta odnosi samo na stranice sa sadržajima vezanim za sport.
XS
SM
MD
LG