Dostupni linkovi

Kusturica kao pukovnik KGB-a


U centru Harkova u Ukrajini u toku je snimanje francuskog filma u kome glavnu ulogu, pukovnika KGB-a, igra režiser Emir Kusturica, prenosi Tanjug.
"To je film o sovjetskom potpukovniku Vladimiru Vetrovu, koji je sarađivao s francuskim specijalnim službama nekoliko godina. Kusturičino lice i figura veoma odgovaraju ulozi", rekao je jedan od učesnika snimanja, navodi dnevnik Komsomolskaja pravda.
Prve scene snimaju se naspram zdanja Harkovskoga nacionalnog univerziteta, a prema ideji to bi trebalo da bude Moskva 1970-tih i 1980-tih.
Sve je stilizirano u tome duhu. Tu su drvene klupe, a na jednoj od njih sjedi Kusturica, pije votku i mezi kisele krastavčiće. Kako je kiša nakratko prekinula snimanje, Kusturica je odgovorio na neka novinarska pitanja, navodi list.
Na pitanje čime ga je privukla uloga kagebeovca, Kusturica je rekao da mu se jednostavno dopala, jer je heroj jaka ličnost sa složenim, proturječnim crtama karaktera.
"Zanimljivo mi je da istražim motive njegovih postupaka. S jedne strane je izdao, a s druge, razočaran sistemom, od 'svog posla' nije imao koristi", naveo je list Kusturičine riječi, podsjećajući da Vetrov od Francuza nije uzimao novac.
Kusturica ističe da se skoncentrirao na ulogu i njegov glavni zadatak je da igra, a na režiju se ne osvrće, kako bi se očekivalo. Ako i pruži neku sugestiju, to je veoma promišljeno.
"Treba se uživjeti u lik veoma proračunatoga i bistrog čovjeka, za šta treba mnogo snage. Ne igram često glavne uloge", rekao je Kusturica.
XS
SM
MD
LG