Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Slovenija podupire ulazak Hrvatske u EU


Europska perspektiva država zapadnog Balkana od izuzetnog je značenja za njihov daljnji napredak i stabilizaciju regije, složili su se u utorak prilikom svog susreta u Ljubljani slovenski premijer Janez Janša i hrvatski ministar vanjskih poslova Goran Jandroković, a slovenski premijer ponovo je tom prigodom izrazio potporu ulasku Hrvatske u EU i NATO.

Kako je priopćeno iz ureda slovenskog premijera, Janša i Jandroković su, osim o stanju u regiji, razgovarali i o bilateralnim odnosima suglasivši se oko toga da je međusobna suradnja, unatoč nekim otvorenim pitanjima, svestrana i da se dobro razvija.

Što se tiče pitanja granice, Janša i Jandroković izrazili su potporu nastavku rada mješovitih državnih povjerenstava koja su formirana temeljem lanjskog dogovora premijera Janše i Sanadera, a koja imaju zadaću izraditi pravni okvir za prepuštanje graničnog pitanja međunarodnoj arbitraži.

Jandroković je, kako se navodi, čestitao Janši na njegovu uspješnom predsjedanju Vijećem EU-a u prvoj polovici godine, a Janša je izrazio potporu reformskim nastojanjima hrvatske vlade i približavanju Hrvatske euroatlantskim integracijama.

XS
SM
MD
LG