Dostupni linkovi

Mesić odlikovao Miloša Miloševića


Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić uručio je u kotorskoj katedrali Svetog Tripuna, visoko hrvatsko odličje Red Danice hrvatske s lentom i likom Katarine Zrinske poznatom kotorskom povjesničaru i humanisti, admiralu Bokeljske mornarice dr. Milošu Miloševiću.

"Odlikovanje Red Danice hrvatske s lentom i likom Katarine Zrinske se dodjeljuje osobama koje su se iskazale u širenju ugleda Hrvatske u zemlji i inozemstvu, jačanju dobrih odnosa među svojim državama i u svojoj profesiji", rekao je Mesić istaknuvši da na dr. Miloševića mogu biti ponosni "stoljetna Bokeljska mornarica, Hrvatska i Crna Gora".

Hrvatski predsjednik je ocijenio osobito važnim što se ovo odličje dodjeljuje na inicijativu Hrvatskog građanskog društva Crne Gore (HGDCG) i preporuku Dubrovačko-neretvanske županije i Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice. "To pokazuje koliko su dvije prijateljske države daleko otišle na putu normalizacije svojih odnosa", kazao je Mesić.

Zahvaljujući Hrvatskoj i predsjedniku Stjepanu Mesiću osobno, dr. Milošević je kazao kako to priznanje ne pripada samo njemu, već i "jednoj od brojnih dobrotskih kuća pomoraca koji su u doba jedrenjaka i pomorske trgovine, u doba baroka 16. i 18. stoljeća, zidali palače i crkve, otvarajući vrata europskoj kulturi". Prema njegovim riječima, to je priznanje i Bokeljskoj mornarici, čiji je on admiral, "kao i prelijepoj Boki i republici u kojoj živi".

XS
SM
MD
LG