Dostupni linkovi

Češki i slovački policajci stigli na Jadran


Skupina čeških i slovačkih policajaca stigla je danas u Split kako bi pomagala turistima iz svojih zemalja za turističke sezone u Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj županiji. U iduća dva mjeseca na splitskom, omiškom, makarskom i gospićkom području bit će raspoređeno ukupno 14 čeških i četiri slovačka policajca koji govore i hrvatski jezik. Oni će češkim i slovačkim turistima pomoći u uklanjanju teškoća na koje budu nailazili za boravka u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Načelnik Uprave ravnateljstva policije PU-a Marko Rašić izvijestio je kako će češki i slovački policajci za boravka u Hrvatskoj nositi policijske odore svojih zemalja, ali ne će imati policijske ovlasti, nego će isključivo uspostavljati suradnju i komunikaciju čeških i slovačkih turista s hrvatskom policijom.

Prošle godine, po službenim podatcima, na Jadranskom je moru boravilo 180.000 čeških i 80.000 slovačkih turista, a njihov broj iz godine u godinu raste, rečeno je. Objašnjeno je da će strani policajci pomagati rasvjetljivati nejasnoća u slučajevima oštećenosti ili neoštećenosti nekim kažnjivim dijelima i u slučajevima kad su mogući počinitelji takvih djela.

XS
SM
MD
LG