Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sanader optimist u vezi s EU


Hrvatski premijer Ivo Sanader izrazio je optimizam da će Europska unija pronaći rješenje za problem koji je nastao zbog irskog odbacivanja Lisabonskog ugovora na referendumu i da će paralelno s tim Hrvatska završiti pristupne pregovore.

"Ja sam optimist, ne vidim problema jer je Europska unija u prošlosti riješila puno teže probleme, teže izazove pred kojima se našla pa će tako i ovaj", izjavio je Sanader po dolasku na sastanak čelnika Europske pučke stranke (EPP), koji su se okupili u Bruxellesu na sastanku uoči summita EU-a.

"Ono što je meni bitno jest da Hrvatska završi svoje pregovore i da Europska unija istodobno traži rješenje zajedno s Irskom, da se ta dva procesa odvijaju paralelno", rekao je premijer Sanader.

Za Hrvatsku je prihvatljivo svako rješenje unutar EU-a o institucionalnim pitanjima koje bi se postiglo do ulaska Hrvatske u Uniju, istaknuo je hrvatski premijer, odgovarajući na upit bi li za Hrvatsku bilo prihvatljivo da se pitanje Lisabonskog ugovora riješi do izbora za Europski parlament u lipnju sljedeće godine.

Sanader je najavio da će se na sastanku čelnika EPP-a razgovarati o Hrvatskoj i da o tome očekuje zajedničku izjavu.

XS
SM
MD
LG