Dostupni linkovi

Mesić: Dodikove izjave bezobrazne


Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić - komentirajući danas u Orahovici izjave predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika na jučerašnjoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu te njegove današnje izjave za medije Republike Srpske - istaknuo je kako su "Dodikove izjave, najjednostavnije rečeno, bezobrazne", prenosi Hina.

"Dolazi nam u Hrvatsku dijeliti lekcije i pozivati sve Srbe, kojima nije dobro da dođu živjeti u Republiku Srpsku, pa to je jednostavno bezobrazluk. Bolje bi mu bilo da pozove protjerane Bošnjake i Hrvate da se vrate živjeti odakle su prognani, jer Dodik jako dobro zna da je Republika Srpska nastala na etničkom čišćenju", rekao je Mesić u Orahovici, gdje je otvorio folklornu smotru u sklopu 40. turističko-zabavne priredbe "Orahovačko proljeće".

Hrvatski predsjednik Mesić također je rekao kako od Srpskog narodnog vijeća (SNV) očekuje da se ogradi od Dodikovih izjava, koji je danas, uz ostalo, izjavio kako je Republika Hrvatska "nastala na najvećem etničkom čišćenju počinjenom nakon Drugog svjetkog rata".

XS
SM
MD
LG