Dostupni linkovi

Alakalaj tvrdi da je žrtva entički motivirane urote


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alakalaj izjavio je kako pokušaj da ga se smjeni s te dužnosti predstavlja organiziranu i etnički motiviranu urotu.

"U pozadini svega prevladava taj etnički moment", kazao je Alkalaj kako ga u nedjelju citira "Oslobođenje", prenosi Hina.

Sadašnji ministar vanjskih poslova BiH na tu je dužnost izabran kao Židov i kao kandidat Stranke za BiH (SBiH) na čijem je čelu aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je početkom svibnja pokrenuo postupak razrješenja Alkalaja te doministra obrane Igora Crnadka i civilnih poslova Senada Šepića.

Takvu odluku Alkalaj je donio na temelju zaključka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) da su ova trojica dužnosnika u sukobu interesa.

Za Alakalaja je utvrđeno kako je bio član nadzornog odbora jednog osiguravajućeg društva dok su u slučaju Crnadka i Šepića sporni bili poslovni angažmani članova njihove obitelji.

Ministar Alkalaj tvrdi da kao član Nadzornog odbora Osiguravajućeg društva VGT iz Visokog nije ostvario nikakvu materijalnu dobit kao i da to društvo nije uopće poslovalo s državom BiH što bi se smatralo spornim po Zakonu o sukobu interesa.

XS
SM
MD
LG