Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Desetodnevni praznici


Podgorica

Zbog uskršnjih i prvomajskih praznika u većini crnogorskih preduzeća i institucija povezano je deset radnih dana što je za većinu ljudi prilika za odmor i opuštanje, a za značajan broj će biti i mali godišnji odmor dovoljan za put izvan mjesta prebivališta. Među njima su i crnogorski poslanici.

Ranko Kadić, predsjednik Demokratske srpske stranke, se nada bijegu iz Podgorice, bar na dan-dva:
"Svaki Vaskrs znači obavezan sedmonedjeljni post i kod nas je običaj u zadnjih deset do dvanaest, zadnjih desetak godina, da se na Boanu Kadića okupljaju svi Kadići i oni koji su od Kadića, tako da ću na Vaskrs biti poslije liturgije i pričešćenja biti na Boanu gdje očekujemo kao i svih ovih godina da dođe naš mitropolit Amfilohije Radović."
RSE: Biće desetak neradnih dana. Da li ćete iskoristiti to vrijeme da možda negdje otputujete na nekoliko dana ili makar jednodnevni izlet?
Kadić: Vjerovatno. Imam dosta posla. Malo osjećam i umor i vjerovatno ću iskoristiti poslije Vaskrsa ili prvomajske praznike barem jedan, dva dana da se negdje maknem iz Podgorice i da se naspavam. Ono što mi je najpotrebnije jeste san. Da li će to biti negdje da primorju, ali u svakom slučaju ću se maći iz Podgorice da se odmorim, ne duže od jedan do dva dana.
Novica Stanić, poslanik Srpske narodne stranke, kaže da neće propustiti priliku za susret sa prirodom:
"Najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs obično dočekujem u krugu porodice. Toga dana obavezno odem na službu u crkvu, a onda porodični ručak, okupljanje i to je to."
RSE: Pošto Skupština, kao i ostala preduzeća i institucije, neće raditi desetak dana da li ćete to vrijeme iskoristiti da možda negdje otputujete, da se malo odmorite i rekreirate?
Stanić: Nijesam siguran. Imam nekih porodičnih obaveza, tako da mislim da ću biti u Pljevljima.
RSE: Da li ćete iskoristiti priliku makar na par sati da odete u prorodu?
Stanić: To sigurno.
RSE: Gdje bi to bilo?
Stanić: U okolini Pljevalja.
RSE: Kada biste mogli da birate, kakav bi to odmor bio za tih nekoliko dana?
Stanić: Negdje na moru, recimo, Herceg Novi.
Beba Džaković, poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista je na oporavku u Igalu:
"Trenutno se nalazim na nekoj rehabilitaciju u Igalu tako da ću tu biti i za uskršnje praznike, malo da popravim svoje zdravstveno stanje, tako da neću prvi put za uskršnje praznike, ja nijesam nigdje putovala, uvijek smo Uskrs slavili kući. To je porodični praznik i nikad nijesam putovala. Dođu nam za Uskrs porodica i tu slavimo, ali sada desilo se tako."
RSE: Osim terapije, kako provodite vrijeme, kako se zabavljate?*
Džaković: Tek sam juče došla i lijepo je. Sve je čisto, uredno. Malo posjedimo, popijemo kaficu, malo kartam sa sestrom, a kiša je napolju. Valjda će se popraviti vrijeme.
RSE: Da li ćete iskoristiti možda taj boravak u Igalu i za neki izlet u okolini Herceg Novog, negdje po Boki Kotorskoj?
Džaković: Ne vjerujem da ću praviti neke velike izlete. Možda pješačenje, ako bude nešto što se može na nogama to ću otić, a kola nemam tu i ne bih htjela nikog da opterećujem, ali u svakom slučaju pješačiću do Herceg Novog.
  • 16x9 Image

    Esad Krcić

    Zahvaljujući ranom angažmanu u Radio Beogradu ostaje trajno vezan za radio, kao medij. Član crnogorskog dopisništva RSE je od 2001. Pisao je za CG Ekonomist, a realizovao je i niz radijskih i TV projekata.

XS
SM
MD
LG