Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Afganistan: Karzai neozlijeđen u pokušaju atentata


Afganistanski predsjednik Hamid Karzai ostao je neozlijeđen u pokušaju atentata na njega tijekom proslave održane u nedjelju nedaleko od predsjedničke palače u Kabulu, objavile su svjetske agencije, prenosi Hina.

"Sve je u redu, na sigurnom je", rekao je jedan izvor iz palače.

Tijekom proslave poraza vojske SSSR-a u ratu u Afganistanu odjeknula je pucnjava iz automatskog oružja, zbog koje su Karzai i drugi visoki afganistanski dužnosnici bili prisiljeni pohitati u zaklon, a stotine nazočnih u nastalom su kaosu nastojale pobjeći s mjesta događaja. Isprva se nije moglo utvrditi odakle stižu pucnji, a izravni TV prijenos svečanosti naglo je prekinut.

Predsjednik Karzai potom je izvučen s mjesta događaja u crnom Landcruiseru, a odgovornost za napad uskoro su preuzeli talibani.

"Naši su ljudi pucali u Karzaija", prenio je Reuters izjavu glasnogovornika talibana Zabihulaha Mujahida s nepoznate lokacije.

Talibanski glasnogovornik rekao je kako je u atentatu sudjelovalo šest napadača, od kojih su trojica ubijena, ali zasad nema neovisne potvrde broja žrtava napada.

XS
SM
MD
LG