Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnadak neće podnijeti ostavku


Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak izjavio je da neće podnijeti ostvaku na funkciju koju obavlja i najavio da će se svim legalnim sredstvima boriti da ospori današnju odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH kojom je utvrdjen sukob interesa.
Crnadak drži da će dokazati istinu, odnosno da nije ni u sukobu interesa i da nije ostvario nikakvu ličnu korist od funkcije na kojoj se nalazi u Ministarstvu odbrane BiH, osim plate i naknada utvrdjenih zakonom.
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine saopštila je danas da su ministru vanjskih poslova BiH Svenu Alkalaju, zamjeniku ministra odbrane Igoru Crnadku i zamjeniku ministra civilnih poslova BiH Senadu Šepiću izrečene sankcije četvorogodišnje nepodobnosti za kandidovanje na bilo koju funkciju. U saopštenju se kaže da su ova trojica zvaničnika povrijedili odredbe Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.
Nepodobnost za kandidiranje Alkalaju će se računati četiri godine nakon učinjenog prekršaja, tj. od 21. januara ove godine, Crnadku od dana donošenja odluke, a Šepiću nakon učinjenog prekršaja, tj. od 17. decembra 2007.
XS
SM
MD
LG