Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rekord - 69 % Amerikanaca ne odobrava Bushovu politiku


Američki predsjednik George W. Bush postavio je rekord koji bi vjerojatno radije izbjegao: najvišu stopu neodobravanja od bilo kojeg predsjednika SAD-a u 70-godišnjoj povijesti Gallupova instituta za ispitivanje javnog mnijenja.
U anketi dnevnog lista USA Today i Gallup Instituta, provedenoj 18/19. aprila, 28 posto Amerikanaca odobrava rad predsjednika Busha, a čak 69 posto ne odobrava. Stopa odobravanja izjednačena je s ranijim najnižim vrijednostima u njegovom mandatu, no stopa neodobravanja je najviša za bilo kojeg predsjednika nakon Franklina Delana Roosevelta.
Roosevelt je bio predsjednik SAD-a 1933.-1945. u vrijeme velike svjetske ekonomske krize i Drugoga svjetskog rata, i jedini s više od dva mandata (4).
U drugom rekordu je postotak Amerikanaca koji kažu da je invazija Iraka bila greška u zadnjem ispitivanju dostigao 63 posto, najviše do sada.
Ocjene ukupnog Bushevog predsjedništva su opore. U razmjeru 69 prema 27 posto, ispitanici smatraju da je njegov mandat u Bijeloj kuæi bio neuspjeh, a ne uspjeh.
XS
SM
MD
LG