Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nikolić: Od 11. maja nijedan Srbin neće biti poslat u Hag


Zamjenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je danas u Prokuplju da od 11. maja u Srbiji više neće biti haških optuženika, kao i da nijedan Srbin neće biti izrucen Trinunalu u Hagu.
Nikolić je na predizbornom mitingu u centru Prokuplja rekao da će se lider radikala Vojislav Šešelj sigurno vratiti iz Haškog tribunala u "Srbiju koju će voditi srpski radikali". "Kažu da glasajući za radikale glasate za Šešelja, ali griješe. Ne glasate vi za Šešelja, već za njegove političke ideje, koje bolje da su i sami slijedili kako ne bi ovako upropastili Srbiju. Dok god Haški tribunal bude puštao na slobodu 'Haradinaje', u Srbiji će pobjeđivati radikalna stranka", kazao je on. Nikolić je upozorio da će svako ko prizna da je Kosovo nezavisno završiti u zatvoru.
"Oko toga se ne možemo pogađati. To je naša ustavna obaveza i na to nas obavezuje zakon. Neka samo proba Boris Tadić (predsjednik Srbije) da potpiše taj ugovor o stabilizaciji. On može da otputuje, ali ne znam gdje će da se vrati, jer kada se bude vratio mi ćemo ga
sačekati u Beogradu da mu pokažemo šta o njegovim potpisima mislimo", poručio je Nikolić.
On je rekao da i SRS hoće u Evropsku uniju, ali samo "sa ugovorom u kojem stoji da je Kosovo neotuđivi dio Srbije". "Ne damo Kosovo, jer za ovih osam godina posredstvom onih koji su se prodali novim porobljivačima svijeta sve nam je oteto. Sve su nam oteli, ali ćemo sada sve da vracamo", poručio je Nikolić sa predizbornog mitinga, kojem je prisustvovalo više hiljada građana, prenosi Onasa.
XS
SM
MD
LG