Dostupni linkovi

Zatvorena biračka mjesta u Crnoj Gori


Glasanje na predsjednickim izborima u Crnoj Gori zavrseno je u 21 cas. Prema posljednjim podacima posmatrackih organizacija do 20 sati pravo glasa na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori iskoristilo je 66,5 odsto ili oko 322.000 birača. Najveća izlaznost zabilježena je u centralnoj regiji, gdje je prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), glasalo 68 odsto birača. U sjevernoj regiji glasalo je 67,4 odsto, a južnoj 61,8 odsto birača.
U odnosu na parlamentarne izbore, održane 2006. godine, dosadašnji odziv birača je isti.
U istom periodu na predsjedničkim izborima 2003. godine odziv je iznosio 46,2 odsto ili za petinu manje nego ove.
Na lokalnim izborima u Herceg Novom i Tivtu do 19 sati je glasalo 66,45 odsto, odnosno 64,1 odsto upisanih birača. Nisu zabiljezene nepravilnosti koje bi mogle da uticu na regularnost izbora. nevladine organizacije koje prate izborni proces saopstice prve preliminarne rezultate izbora oko 23 sata.
Za predsjednika ce biti izabran kandidat koji bude dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali. Ako nijedan kandidat ne dobije taj broj glasova, održava se drugi krug izbora za 14 dana u kome ce se naci dva kandidata koji su dobili najveći broj glasova.
XS
SM
MD
LG