Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dvojica Zagrepčana krenuli biciklima na Olimpijadu u Kini


Zagrepčani Mladen Gaćeša i Marko Mitić krenuli su jutros na biciklima na put do Kine koji će trajati 120 dana, kako bi u kolovozu stigli na Olimpijske igre gdje će se pridružiti navijačima i podržati hrvatske natjecatelje na svjetskom sportskom događaju.
Na put do Pekinga dug 12.000 kilometara dvojica zaljubljenika u sport krenuli su ispred zagrebačkog Doma sportova, a sa sobom su, osim posebno opremljenih bicikala, ponijeli specijalnu opremu koja će im na putu najviše trebati, kao što su solarni punjači, kamp, foto i video oprema, filteri za vodu i dr.
Put vodi preko šest zemalja: Srbije, Rumunjske, Ukrajine, Rusije, Mongolije i Kine, kroz koje će Gaćeša i Mitić promicati sport kao izazov, ali i Hrvatsku i hrvatski sport.
Potporu u jedinstvenom pothvatu dvojici biciklista dao je i Hrvatski olimpijski odbor (HOO), a veliku pomoć biciklistima pružio je Državni hidrometeorološki zavod, odnosno, član Aladin tima i ekspedicijski meteorolog Kristian Horvath koji će slati vremenske prognoze za trenutni položaj na putu.
Avantura života planirana je skoro tri godine, a Mitića i Gaćešu koštat će 150 tisuća kuna, od čega su od sponzora prikupili trećinu, dok će ostatak morati financirati sami.
XS
SM
MD
LG