Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić: Raspisaću izbore.


Predsednik Srbije Boris Tadić saopštio je večeras da će raspisati vanredne parlamentarne izbore u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, kada bude dobio odluku Vlade.
U izjavi dostavljenoj medijima, Tadić je naveo da uvažava stav premijera Srbije Vojislava Koštunice da više nije u mogućnosti da vodi Vladu Srbije, ali da se ne slaže sa ocenom da Vlada nema jedinstvenu državnu politiku o tome da je Kosovo u sastavu Srbije.
"Naravno da je Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje i ustavna
je obaveza parlamenta, Vlade i predsednika Republike da brane teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Smatram da se radi o tome da Vlada Srbije nema jedinstven stav oko evropske i ekonomske perspektive Srbije i njenih gradjana", ističe se u Tadićevoj izjavi.
"Građani Srbije zaslužuju bolji život i ekonomsku perspektivu koja je jedino moguća u Evropskoj uniji, a uveren sam takođe da ćemo naše Kosovo od nezavisnosti najbolje braniti upravo članstvom u toj organizaciji", istakao je Tadić.
Izbori su prilika da Srbija potvrdi svoj demokratski kapacitet, da se obnove svi potencijali za odbranu Kosova i da se osnaži ekonomija i poboljša položaj zemlje u svetu, ocenio je Tadić, dodajući da je jedino građani imaju ovlašćenje da svojim glasom kažu kojim putem Srbija treba da ide napred.
XS
SM
MD
LG