Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 07:56 CET

Nije pronađeno ništa za ovaj widget13495

Više tekstova

Nije pronađeno ništa za ovaj widget13494Serijalom Priče o nestalima, Radio Slobodna Evropa pridružuje se naporima organizacija koje se bave pitanjem nestalih u regionu, kako bi njihove porodice konačno saznale istinu o svojim najmilijim.

Želimo također potaknuti članove porodica nestalih tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije da za naš radio progovore o svojoj tragediji, da saznamo gdje su zadnji put viđeni njihovi najmiliji, kakve informacije imaju o njihovom nestanku, da li bi njihovi susjedi mogli znati više, kome su se obraćali i kakve su dobijali odgovore.

Želimo im pomoći da dostojno sahrane svoje najdraže kako bi mogli pohoditi njihove grobove, isplakati se, odnijeti im cvijeće.

Mržnja nestaje, ali nada ostaje, kao i vjerovanje da će odgovorni za zločine biti privedeni pravdi.

Ukoliko nešto znate o sudbini neke od osoba o kojim govore naše priče, molimo da javite na redakcijski mail: slobodnaevropa@rferl.org.

Linkovi za stranice organizacija koje se bave nestalima:

* Međunarodna organizacija za traženje nestalih

* Documenta iz Zagreba


* Istraživačko dokumentacioni centar iz Sarajeva

* Fond za humanitarno pravo iz Beograda

Video Mapiranje genocida

Projekat „Srebrenica-mapiranje genocida“ je novi pristup u dokumentarnoj animaciji, traje 220 minuta i sadrži 17 interaktivnih mapa obogaćenih dokumentima i fotografijama