Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 23:14 CET

  Nije pronađeno ništa za ovaj widget13495

  Više tekstova

  Nije pronađeno ništa za ovaj widget13494  Serijalom Priče o nestalima, Radio Slobodna Evropa pridružuje se naporima organizacija koje se bave pitanjem nestalih u regionu, kako bi njihove porodice konačno saznale istinu o svojim najmilijim.

  Želimo također potaknuti članove porodica nestalih tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije da za naš radio progovore o svojoj tragediji, da saznamo gdje su zadnji put viđeni njihovi najmiliji, kakve informacije imaju o njihovom nestanku, da li bi njihovi susjedi mogli znati više, kome su se obraćali i kakve su dobijali odgovore.

  Želimo im pomoći da dostojno sahrane svoje najdraže kako bi mogli pohoditi njihove grobove, isplakati se, odnijeti im cvijeće.

  Mržnja nestaje, ali nada ostaje, kao i vjerovanje da će odgovorni za zločine biti privedeni pravdi.

  Ukoliko nešto znate o sudbini neke od osoba o kojim govore naše priče, molimo da javite na redakcijski mail: slobodnaevropa@rferl.org.

  Linkovi za stranice organizacija koje se bave nestalima:

  * Međunarodna organizacija za traženje nestalih

  * Documenta iz Zagreba


  * Istraživačko dokumentacioni centar iz Sarajeva

  * Fond za humanitarno pravo iz Beograda

  Video Mapiranje genocida

  Projekat „Srebrenica-mapiranje genocida“ je novi pristup u dokumentarnoj animaciji, traje 220 minuta i sadrži 17 interaktivnih mapa obogaćenih dokumentima i fotografijama