Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 01:17 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Jutarnji program za BiH koji se emituje uživo. Sadrži informacije, teme i analize o dešavanjima u BiH i regionu, a reporteri iz cijele BiH javljaju o najaktuelnijim događajima u njihovim sredinama. Redovna rubrika Radija 27 utorkom je “Svijet interneta". Redovni sadržaji jutarnjeg programa za BiH su i vijesti i muzika.

05 januar/siječanj 2013

00:00 - 01:00

Regionalni program

- U svijetlu posljednjih događaja u RS - da li je Dodikova pozicija uzdrmana - Kada će Kosovo prestati da bude  ključna tema za sve siromašnije građane Srbije - Nekoliko mjeseci nakon zatvaranja Zemljskog muzeja u Sarajevu provjeravali smo ima li na pomolu rješenja za instituciju u kojoj se nalazi neprocjenjiva kulturno-istorijska baština BiH - U Zagrebu svečanost povdom obilježavanja parvoslavnog Božića - Zašto je u Srbiji dvostruko obilježavanje Milanskog edikta - Čućete koliko je biti žirant rizično u Crnoj Gori, te da li bi građani žirirali - Ko su zvijezde show businessa u politici - Kako je Mostar dobio Pavaroti centar  - Da li se Arapsko proljeće pretvorilo u arapsku zimu

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić
Radio 27 jutros donosi: - Susret s članicama Udruge žena „Kupreške“ koje su za danas i sutra na Kupresu organizirale sajam domaćih proizvoda i tradicionalnih rukotvorina. Prije toga, osvrt na visinu penzija čija je isplata za decembar počela jučer u oba be.ha. entiteta i zahtjev penzionera da se penzije napokon povećaju. - Turistuički magazin: kako je počela zimska sezona na Vlašiću, šta je posebno dobro, šta nedostaje i šta bi sezonu moglu učiniti boljom? Na ta pitanja odgovara Samer Dolovac, predsjednik Udruženja „Vlašić – planet života“. Možete čuti i šta ove zime nude na izletištu Ruište, 20-ak kilometara od Mostara, kako razvoju turizma može pomoći lov i ribolov u zvorničkom kraju, a kako to mogu učiniti turistički vodiči u Brčko-distriktu BiH? - Kako, uz volontiranje, nezaposleni mogu brže do zaposlenja? O tome u subotom redovnoj rubrici „Aktiviraj se – volontiraj“. Urednik i voditelj: Ešref Hodžić

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Voditelj: Miloš Teodorović
- Kad predstavnici Kosova budu mogli u Preševsku dolinu, moći će i Tomislav Nikolić na Kosovo, izjavio potpredsednik Vlade Kosova Hajredin Kuči. - Srpska rezolucija o Kosovu u utorak tema rasrpave predsednika države i Vlade Srbije, u petak možda u Parlamentu. - Estradizacija politike. Slučaj Saše Mirkovića uzdrmava vladajuću koaliciju. - Poslušajte i pregled Gafova druge polovine 2012. godine.

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Voditelj: Miloš Teodorović
- Tomislav Nikolić izjavio da će morati da promeni stav prema EULEX-u i Briselu, nakon što mu nije odobrena poseta Kosovu. - Estradno politički spor, nakon imenovanja menadžera Saše Mirkovića za savetnika u Ministartvu saobraćaja, na dnevnom redu Predsedništav naprednjaka. - Demonstranti u Indiji traže smrt vešanjem za silovatelje ubijene devojke. - Poslušajte i pregled druge polovine 2012. godine, iz perspektive Gafa nedelje.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.

18:00 - 18:29

Tema sedmice

Analiza aktuelnih regionalnih i svjetskih događaja.

18:30 - 18:59

Politički magazin

Sedmična emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode
05 januar/siječanj 2013

Kalendar