Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 19:28 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Naredna emisija
  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.

  05 januar/siječanj 2013

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  - U svijetlu posljednjih događaja u RS - da li je Dodikova pozicija uzdrmana - Kada će Kosovo prestati da bude  ključna tema za sve siromašnije građane Srbije - Nekoliko mjeseci nakon zatvaranja Zemljskog muzeja u Sarajevu provjeravali smo ima li na pomolu rješenja za instituciju u kojoj se nalazi neprocjenjiva kulturno-istorijska baština BiH - U Zagrebu svečanost povdom obilježavanja parvoslavnog Božića - Zašto je u Srbiji dvostruko obilježavanje Milanskog edikta - Čućete koliko je biti žirant rizično u Crnoj Gori, te da li bi građani žirirali - Ko su zvijezde show businessa u politici - Kako je Mostar dobio Pavaroti centar  - Da li se Arapsko proljeće pretvorilo u arapsku zimu

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Voditelj: Ešref Hodžić
  Radio 27 jutros donosi: - Susret s članicama Udruge žena „Kupreške“ koje su za danas i sutra na Kupresu organizirale sajam domaćih proizvoda i tradicionalnih rukotvorina. Prije toga, osvrt na visinu penzija čija je isplata za decembar počela jučer u oba be.ha. entiteta i zahtjev penzionera da se penzije napokon povećaju. - Turistuički magazin: kako je počela zimska sezona na Vlašiću, šta je posebno dobro, šta nedostaje i šta bi sezonu moglu učiniti boljom? Na ta pitanja odgovara Samer Dolovac, predsjednik Udruženja „Vlašić – planet života“. Možete čuti i šta ove zime nude na izletištu Ruište, 20-ak kilometara od Mostara, kako razvoju turizma može pomoći lov i ribolov u zvorničkom kraju, a kako to mogu učiniti turistički vodiči u Brčko-distriktu BiH? - Kako, uz volontiranje, nezaposleni mogu brže do zaposlenja? O tome u subotom redovnoj rubrici „Aktiviraj se – volontiraj“. Urednik i voditelj: Ešref Hodžić

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Voditelj: Miloš Teodorović
  - Kad predstavnici Kosova budu mogli u Preševsku dolinu, moći će i Tomislav Nikolić na Kosovo, izjavio potpredsednik Vlade Kosova Hajredin Kuči. - Srpska rezolucija o Kosovu u utorak tema rasrpave predsednika države i Vlade Srbije, u petak možda u Parlamentu. - Estradizacija politike. Slučaj Saše Mirkovića uzdrmava vladajuću koaliciju. - Poslušajte i pregled Gafova druge polovine 2012. godine.

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Voditelj: Miloš Teodorović
  - Tomislav Nikolić izjavio da će morati da promeni stav prema EULEX-u i Briselu, nakon što mu nije odobrena poseta Kosovu. - Estradno politički spor, nakon imenovanja menadžera Saše Mirkovića za savetnika u Ministartvu saobraćaja, na dnevnom redu Predsedništav naprednjaka. - Demonstranti u Indiji traže smrt vešanjem za silovatelje ubijene devojke. - Poslušajte i pregled druge polovine 2012. godine, iz perspektive Gafa nedelje.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.

  18:00 - 18:29

  Tema sedmice

  Analiza aktuelnih regionalnih i svjetskih događaja.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin

  Sedmična emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode
  05 januar/siječanj 2013

  Kalendar