Četvrtak, 28. april/travanj 2016, 23:35 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Naredna emisija
  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  - Da li ulazak ekstremne desnice u skupštinu Srbije može utjecati na evropski put te zemlje i njene odnose sa susjedima. - Može li gradonačelnik Srebrenice biti čovjek koji podržava haške optuženike? - Dobitnik Pulicerove nagrade Julien Borger, autor knjige „Krvnikov trag“, u Sarajevu. - Građani Beograda nikako da otkriju tko su bili "fantomski ljudi" koji su u postizbornoj noći rušili dio grada poznat kao Savamala. - Građani Podgorice iznenađeni pojavama video kamera na ulicama i raskrsnicama, pitaju tko ih je postavio? - Novinar Saša Kosanović dobio otkaz na Hrvatskoj televiziji. Zašto?

  Voditelj: Mirjana Rakela
  31 decembar/prosinac 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu.   Prvih pola sata emisije sadrži "Radio Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sagovornici iz regiona razmtraju aktuelne teme. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. 

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Voditelj: Ešref Hodžić
  Radio 27 u posljednjem jutru 2012. donosi: - Prednovogodišnji susreti sa Sarajevom i Brčko-distriktom BiH: kakva je praznična atmosfera i gdje će i kako će najviše Sarajlija i Brčaka dočekati Novu 2013. godinu? Na ista pitanja imamo i odgovore iz Trebinja, Travnika, Prnjavora, Srebrenice, Prijedora.... - Možete čuti i kako Konjičani ocjenjuju ovu što je na izmaku i šta očekuju od Nove 2013. godine - Dan uoči Nove 2013. - Bosnom u Hecegovinom uzduž i poprijeko: građani, lokalna vlast i doček Nove godine - šta su građanima spremile lokalne vlasti, a šta oni sami sebi - Predstoje nam susreti sa Banjom Lukom, Cazinom, Goraždem, Zavidovićima.. Urednik i voditelj: Ešref Hodžić

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  - Očekivanja građana od 2013. i šta je obilježilo 2012. godinu

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  18:00 - 18:29

  Aktuelno

  Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin: Dokumenti dana

  Dnevna emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije, nazvanih “Dokumenti dana” sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.
  31 decembar/prosinac 2012

  Kalendar