Utorak, 06. oktobar/listopad 2015, 10:13 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

22 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži program Tema sedmice o aktuelnim događajima u regionu i u svijetu. Drugih dio emisije sadrži Dnevnik, koji za RSE vode poznate i zanimljive ličnosti iz regiona, i izbor najzanimljivijih priloga iz protekle sedmice.

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić
Radio 27 jutros donosi: - Susret izravno s planinama Bjelašnicom i Igmanom, odnosno s preduzećem ZOI 84: danas zvanično počinje ovogodišnja zimska turistička sezona – s kojim novinama, koji su to novi kvaliteti koje gosti mogu očekivati? - Već desetak dana u toku je zimska turistička sezona u sportsko-rekreacionom centru Risovac u parku prirode Blidinje, odakle nam i ovog jutra stiže poziv na skijanje. - Turistički magazin: Šta nudi Kozara, Banjoj Luci najbliži zimski centar? Biološka raznolikost, odnosno biodiverzitet Drine i njenog priobalja u fukciji razvoja turizma! I - u Velikoj Kladuši sve više planinara! - Uz turistički magazin i redovna subotnja rubrika „Aktiviraj se – volontiraj!“ – proizvodnja i prodaja čestitki u funkciji humanitarnog rada – kako što više sredstava do krajnih korisnika? Urednik i voditelj: Ešref Hodžić   

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

U ovoj emisiji poslušajte intervjuu sa potpredsjednikom vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem. Razgovarao Petar Komnenić.

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Voditelj Gordana Sandić Hadžihasanović Ova emisiija daje pregled događaja tokom sedmice u BiH i regiji. - Podsjećamo na zbivanja oko Vlade Federacije i očigledne krize u ovom entitetu. - Hoće li biti odgođen za šest mjeseci popis stanovništva u BiH? - Koliko je BiH pripremljena za ulazak Hrvatske u EU? - Kako su obilježeni Dan rudara i 140 godina Željeznica BiH? - Kakve su reakcije na „registar hrvatskih branitelja"? - Kutak za mlade Bošnjake i Srbe u Beogradu

18:00 - 18:29

Tema sedmice

Analiza aktuelnih regionalnih i svjetskih događaja.

18:30 - 18:59

Politički magazin

Sedmična emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode
22 decembar/prosinac 2012

Kalendar