Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 01:10 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Naredna emisija
  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  --- Tradicionalni uranci i najavljeni protesti slabo posjećeni, gradske ulice puste, izletišta poluprazna... Prisutni radnici i sindikalni aktivisti svojim kolegama poručuju – probudite se! Tako je 1. maj, Međunarodnog praznika rada - obilježen u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici,Tuzli... --- Ostalie aktuelnosti - Sarajevo - počinju „Dani kantona“; Banja Luka - više od 900 socijalno ugroženih ostaju bez socijalne pomoći. --- Behalend - izravan susret s Bijeljinom - koliko je semberskih ratara koristilo regresirano gorivo „plavi dizel“ i kako su na pad temperature reagirali iz bijeljinske Toplane? Cazin – sve više educiranih pčelara, Zavidovići – kamene kugle privlače sve više turista i Goražde – Zaim Šuman i Almir Adilović sve uspješniji maratonci. --- Raseljeničko-povratnička hronika vodi nas u Čelebiće, selo u općini Konjic, odakle povratnica Draginja Todorović poručuje: „najljepši je Vaskrs u vlastitom domu“.

  Voditelj: Ešref Hodžić
  22 decembar/prosinac 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži program Tema sedmice o aktuelnim događajima u regionu i u svijetu. Drugih dio emisije sadrži Dnevnik, koji za RSE vode poznate i zanimljive ličnosti iz regiona, i izbor najzanimljivijih priloga iz protekle sedmice.

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Voditelj: Ešref Hodžić
  Radio 27 jutros donosi: - Susret izravno s planinama Bjelašnicom i Igmanom, odnosno s preduzećem ZOI 84: danas zvanično počinje ovogodišnja zimska turistička sezona – s kojim novinama, koji su to novi kvaliteti koje gosti mogu očekivati? - Već desetak dana u toku je zimska turistička sezona u sportsko-rekreacionom centru Risovac u parku prirode Blidinje, odakle nam i ovog jutra stiže poziv na skijanje. - Turistički magazin: Šta nudi Kozara, Banjoj Luci najbliži zimski centar? Biološka raznolikost, odnosno biodiverzitet Drine i njenog priobalja u fukciji razvoja turizma! I - u Velikoj Kladuši sve više planinara! - Uz turistički magazin i redovna subotnja rubrika „Aktiviraj se – volontiraj!“ – proizvodnja i prodaja čestitki u funkciji humanitarnog rada – kako što više sredstava do krajnih korisnika? Urednik i voditelj: Ešref Hodžić   

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  U ovoj emisiji poslušajte intervjuu sa potpredsjednikom vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem. Razgovarao Petar Komnenić.

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Voditelj Gordana Sandić Hadžihasanović Ova emisiija daje pregled događaja tokom sedmice u BiH i regiji. - Podsjećamo na zbivanja oko Vlade Federacije i očigledne krize u ovom entitetu. - Hoće li biti odgođen za šest mjeseci popis stanovništva u BiH? - Koliko je BiH pripremljena za ulazak Hrvatske u EU? - Kako su obilježeni Dan rudara i 140 godina Željeznica BiH? - Kakve su reakcije na „registar hrvatskih branitelja"? - Kutak za mlade Bošnjake i Srbe u Beogradu

  18:00 - 18:29

  Tema sedmice

  Analiza aktuelnih regionalnih i svjetskih događaja.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin

  Sedmična emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode
  22 decembar/prosinac 2012

  Kalendar