Subota, 30. april/travanj 2016, 22:43 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Trenutno slušate

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode

  18 decembar/prosinac 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Voditelj: Dragan Štavljanin
  - Ni nedelju dana od početka primene Sporazuma o integrisanom upravljanju granicom, nije jasno kakav se režim sprovodi na prelazu Jarinje. - Kosovski institut za mir predlaže da na kraju dijaloga Beograd i Priština potpišu mirovni sporazum, koji bi uključivao i međusobno priznavanje. - Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske predlaže stvaranje trećeg, hrvatskog entiteta u BiH. - Hrvatska ima 152 hiljade manje stanovnika nego pre deset godina, pokazuje poslednji popis. - Američki istoričar Robert Donia objavio je knjigu u kojoj su izlaganja poslanika Skupštine Republike Srpske tokom rata do kojih je došao kao ekspert Haškog tribunala. - O korupciji na univerzitetima u BiH. - O rezultatima istraživanja korupcje u pravosuđu Crne Gore. - U utorak se otvara poglavlje 25. u pristupnim pregovorima Crne Gore i EU, koje se odnosi na nauku i istraživanje. - U Srbiji je bez posla 26 odsto radno sposobnih. - U narodnoj kuhinji u Kuršumliji se hrani hiljadu lica, od toga 250 dece. - Kako dokazati saznanja da je Miroslav Mišković političarima davao desetine hiljada evra mesečno?

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Voditeljica emisije: Lejla Omeragić Ćatić Iako je sjednica vlade Hercegbosanske županije, održana juče, obavijena je „velom tajne“, jer za javnost ništa nisu saopštili – o tome i drugim temama poput npr. zakona o slobodi pristupa informacijama, saznajemo od dopisnice iz Livna   Titovo atomsko sklonište u Konjicu i dalje u centru pažnje umjetnika, neki od njih juče su tu boravili – naravno sve se odvija u okviru Bijenala savremene umjetnosti, za čiji drugi ciklus su počele pripreme   Iz programa RSE za jutros biramo priču o korupciji na fakultetima u našoj državi   U Behalend – tematskom parku ovog jutra pričamo o vrtićima, uslovima u kojima borave djeca itsl (Doboj, Brčko, Jablanica i Prijedor)   Utorkom rubrika – Svijet interneta

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Voditelj: Iva Martinović
  - Šta predviđa platforma o Kosovu, koja će do kraja nedelje biti predstavljena  pred šefovima poslaničkih grupa i jesu li tačni navodi medija da će Beograd za sever tražiti vrstu eniteta poput Republike Srpske. - Istražujemo kako dokazati saznanja da je Miroslav Mišković političarima u Srbiji davao desetine hiljada evra mesečno. - Nakon masakra u školi u Njutaunu, u SAD nastavljena rasprava o kontroli oružja. - Čućete i da se Srbija, sa skoro jednom trećinom radno sposobnih koji nemaju posao, svrstala u red zemalja sa najvećom nezaposlenošcu u Evropi. Ekonomisti upozoravaju da će tamo ostati sve dok ne sprovede ekonomske reforme.

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

   - O najnovijim političkim dešavanjima  u Nikšiću - O  Vladinoj odluci da od rukovodstava državnih preduzeća vrati novčane stimulanse preko plata. - Posljednjih godina duž crnogorskog primorja obnavljaju se stari mlinovi za masline

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Voditelj: Iva Martinović
  - šta predviđa platforma o Kosovu i jesu li tačni navodi medija da će Beograd za sever tražiti vrstu eniteta poput Republike Srpske. - govorimo i o rezultatima popisa u Hrvatskoj, prema kojem je u toj zemlji manje Srba. - istražujemo zašto investitori napuštaju Srbiju, te kako rešiti problem korupcije u zdravstvu.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  18:00 - 18:29

  Aktuelno

  Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin: Dokumenti dana

  Dnevna emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije, nazvanih “Dokumenti dana” sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.
  18 decembar/prosinac 2012

  Kalendar