Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 08:08 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Trenutno slušate

  Radio 27 - Nedjeljom ujutro

  Nedjeljni jutarnji program za Bosnu i Hercegovinu kojeg uređuje Budo Vukobrat. Poslušajte intervju sa zanimljivim gostom i, uz vijesti i muziku, pregled novosti iz nauke i tehnike, te čujte šta su nam pripremili novinari RSE iz regiona.

  17 decembar/prosinac 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu.   Prvih pola sata emisije sadrži "Radio Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sagovornici iz regiona razmtraju aktuelne teme. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. 

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  U emisiji će, pored ostalog, biti riječi o: - širenju EU i pretpristupnoj pomoći – seminar u Goraždu (učesnici kažu zanimljivo i korisno) - životu u kolektivnom centru u Živinicama (uz pitanje kako do vlastitog doma i bilo kakvog redovnog posla) - naučnim i tehnološkim otkrićima i dostignućima  u 2012. (samo da smo vidjeli čovjeka koji je vlastitim tijelom probio zvučni zid i ostao živ, bilo bi dovoljno za ovu godinu. Naravno, otkrića i dostignuća ima još – za jutros izdvajamo najznačajnije) Emisiju uredila i vodi Lejla Omeragić Ćatić

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  U emisiji poslušajte: - Istražujemo gde je nastao problem u dogovoru Beograda i Prištine o carinama. - SAD moraju da zaštite svoju decu, poručio Obama iz Njutauna posle masakra u osnovnoj školi. - U regionalnoj temi nedelje istraživali smo čega se gradjani stide, u svojoj okolini, društvu, državi, te da li smo postali bezosećajni.  

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Udarna tema u Crnoj Gori sinoćnji istorijski uspjeh crnogorskih rukometašica koje su osvojile  evropskih vrh

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  - Euleks policija sprečila Srbe da blokiraju Jarinje. Protest zbog carina održan u blizini prelaza. - Istražujemo gde je nastao problem u dogovoru Beograda i Prištine o carinama. - Kako dokazati saznanja da je Miroslav Mišković političarima davao desetine hiljada evra mesečno. - U Severnoj Koreji nekoliko stotina hiljada ljudi odaje poštu Kimu Džong-Ilu, preminulom prošle godine. - Topli obrok koji dobija oko hiljadu korisnika narodne kuhinje u Kuršumliji, među kojima ima i dece, najčešće je i jedini obrok koji sebi mogu da priušte.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Voditelj: Mirna Sadiković
  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  18:00 - 18:29

  Aktuelno

  Voditelj: Dragan Štavljanin
  - Ni nedelju dana od početka primene Sporazuma o integrisanom upravljanju granicom, nije jasno kakav se režim sprovodi na prelazu Jarinje. - Kosovski institut za mir predlaže da na kraju dijaloga Beograd i Priština potpišu mirovni sporazum, koji bi uključivao i međusobno priznavanje. - Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske predlaže stvaranje trećeg, hrvatskog entiteta u BiH. - Hrvatska ima 152 hiljade manje stanovnika nego pre deset godina, pokazuje poslednji popis.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin: Dokumenti dana

  Voditelj: Dragan Štavljanin
  - Američki istoričar Robert Donia objavio je knjigu u kojoj su izlaganja poslanika Skupštine Republike Srpske tokom rata do kojih je došao kao ekspert Haškog tribunala. -O korupciji na univerzitetima u BiH. - O rezultatima istraživanja korupcje u pravosuđu Crne Gore. - U utorak se otvara poglavlje 25. u pristupnim pregovorima Crne Gore i EU, koje se odnosi na nauku i istraživanje. - U Srbiji je bez posla 26 odsto radno sposobnih. - U narodnoj kuhinji u Kuršumliji se hrani hiljadu lica, od toga 250 dece.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Voditelj: Dragan Štavljanin
  - Ni nedelju dana od početka primene Sporazuma o integrisanom upravljanju granicom, nije jasno kakav se režim sprovodi na prelazu Jarinje. - Kosovski institut za mir predlaže da na kraju dijaloga Beograd i Priština potpišu mirovni sporazum, koji bi uključivao i međusobno priznavanje. - Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske predlaže stvaranje trećeg, hrvatskog entiteta u BiH. - Hrvatska ima 152 hiljade manje stanovnika nego pre deset godina, pokazuje poslednji popis. - Američki istoričar Robert Donia objavio je knjigu u kojoj su izlaganja poslanika Skupštine Republike Srpske tokom rata do kojih je došao kao ekspert Haškog tribunala. - O korupciji na univerzitetima u BiH. - O rezultatima istraživanja korupcje u pravosuđu Crne Gore. - U utorak se otvara poglavlje 25. u pristupnim pregovorima Crne Gore i EU, koje se odnosi na nauku i istraživanje. - U Srbiji je bez posla 26 odsto radno sposobnih. - U narodnoj kuhinji u Kuršumliji se hrani hiljadu lica, od toga 250 dece. - Kako dokazati saznanja da je Miroslav Mišković političarima davao desetine hiljada evra mesečno?
  17 decembar/prosinac 2012

  Kalendar