Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 14:25 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Trenutno slušate

Srbija u dva

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

15 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

- Šta su Centar za istraživačko novinarstvo i RSE otkrili o tome kako se uvećalo Lagumdžijino bogatstvo - Šta će nakon hapšenja Miškovića biti sa njegovim poslovnim carstvom, a prije svega hiljadama zaposlenih u njemu - A čućemo i kako se u Zagrebu obilježeva 120 godina od rođenja Nobelovca Ive Andrića   - Kako Vlada Kosova tumači napredak postignut u primjeni IBM sporazuma - Ima li naplate carina na prijelazu Jarinje - Kako pravosuđe u BiH može biti nezavisno kad se za čelne ljude biraju partijski kadrovi - Šta Venecijanska komisija sugeriše o načinu izbora državnog tužioca Crne Gore - Za RSE na godišnjicu Dejtona govori službeni prevodilac dr Darko Močibob - Zašto je UEFA Srbiju malo kaznila za širenje rasizma na utakmicama   - Poslušajte i kako je 1910. izgledao Austrougarski popis u BiH

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj Gordana Sandić  Hadžihasanović   Jutarnji program je i ove kao i svake druge subote posvećen zbivanjima u oblasti turizma, saobraćaja, zaštite okoline  i kulture. Redovna tema je volontiranje mladih i prava volontera. O novostima u Hercegovini doznajemo u javljanju "uživo“ našeg reportera iz Mostara. Iz regije smo izabrali temu posvećenu književniku Danilu Kišu - pola vijeka nakon što su objavljeni njegovi prvi romani “Mansarda” i “Psalam 44”, djelo ovog velikog savremenog pisca ne gubi na aktulenosti. Uz tri emisije vijesti, slušaoci mogu uživati i u ugodnoj muzici.

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

Naš gost je Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje. Crna Gora, kaže Uljarević u intervjuu za RSE, čeka svoj slučaj Mišković.

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.

18:00 - 18:29

Tema sedmice

Analiza aktuelnih regionalnih i svjetskih događaja.

18:30 - 18:59

Politički magazin

Sedmična emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode
15 decembar/prosinac 2012

Kalendar