Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 00:06 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Trenutno slušate

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.

  08 decembar/prosinac 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži program Tema sedmice o aktuelnim događajima u regionu i u svijetu. Drugih dio emisije sadrži Dnevnik, koji za RSE vode poznate i zanimljive ličnosti iz regiona, i izbor najzanimljivijih priloga iz protekle sedmice.

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Emisiju je uredila i vodi Lejla Omeragić Ćatić. Poslušajte: Regionalni dječiji festival u Bijeljini – o tome pored ostalog saznajemo više iz razgovora sa dopisnikom iz ovog grada   Što se balkanskog regiona tiče, za jutros izdvajamo teme: -       Uprkos negativnom mitu, desilo se prvo venčanje ikad u Đavoljoj Varoši kod Kuršumlije -       Dajte nam da radimo, ne podižite tenzije – poručuju stanovnici Preševa   Iz Behalend – Turističkog magazina izdvajamo priče o Kraljevskom selu Kotromanićevo (Doboj), Staroj ćupriji (Konjic), saobraćajnicama u funkciji turizma (Tuzla), životu s prirodom – izviđači (Prijedor)   Obavezno poslušajte i našu redovnu subotnju rubriku koja govori o divnim ljudima koji se bave volonterskim radom.

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Ove subote naš gost je Rade Bojović, predsjednik Izvršnog odbora Političkog kluba Pravedna Crna Gora.

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.

  18:00 - 18:29

  Tema sedmice

  Voditelj: Mirjana Rakela
  Kako kulturu jedne zemlje predstaviti svjetskoj publici. - Što je kulturni brend u državama regije? Trebaju li države pomoći "nastupe" svojih umjetnika i stvaralaca na svjetskoj kulturnoj sceni? Pogled iz BiH, Srbije, CrneGore, Kosova  i  Hrvatske.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin

  Voditelj: Mirjana Rakela
  - Dnevnik je vodio Rijad Durkić, novinar BiH portala "Tačno. net" - Podsjećamo na atmosferu koja je pratila izbor Mila Đukanovića za premijera Crne Gore. - Tko je i zašto postavio telefonske razgovore kosovskih dužnosnika na "Youtube"? - Jedan Hrvatski tajkun poklonio firmu zaposlenima. - Da li je tako nešto moguće u Srbiji? - Gost RSE je austrijski redatelj Lukas Sturm. Premijera njegova filma „Body Complete“ bila je u Sarajevu 6. decembra.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Voditelj: Mirjana Rakela
  Tema tjedna: Kako kulturu jedne zemlje predstaviti svjetskoj publici. - Što je kulturni brend u državama regije? Trebaju li države pomoći "nastupe" svojih umjetnika i stvaralaca na svjetskoj kulturnoj sceni? Pogled iz BiH, Srbije, CrneGore, Kosova  i  Hrvatske. Dokumenti dana - Dnevnik je vodio Rijad Durkić, novinar BiH portala "Tačno. net" - Podsjećamo na atmosferu koja je pratila izbor Mila Đukanovića za premijera Crne Gore. - Tko je i zašto postavio telefonske razgovore kosovskih dužnosnika na "Youtube"? - Jedan Hrvatski tajkun poklonio firmu zaposlenima. - Da li je tako nešto moguće u Srbiji? - Gost RSE je austrijski redatelj Lukas Sturm. Premijera njegova filma „Body Complete“ bila je u Sarajevu 6. decembra.
  08 decembar/prosinac 2012

  Kalendar