Petak, 27. novembar/studeni 2015, 01:59 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Zajednički program Radija Slobodna Evropa i bh. radio stanica za ovo jutro donosi: - Zemni gas, nova zatezanja izmedju Rusije i Ukrajine, i – kako javljaju neki mediji – počelo je zavrtanje slavina za Ukrajinu, a time i za Evropu. Šta mogu očekivati korisnici zemnog gasa u BiH? O tome u izravnom susretu sa Sarajevom, a iz Mostara najave nekoliko današnjih dogadjaja: Treći sajam obrazovanja i zapošljavanja, akcija „Kad bi žena bila na čelu...“ i „Znanjem u budućnost, poticaji učenicima koji ostvaruju najbolje rezultate. Preporučujemo jutros i „Hroniku gradova“ – koji su dogadjaji obilježili minulih sedam dana u Tuzli, Prijedoru, Goraždu i Konjicu? - Šta i kako protiv povišenog holesterola u krvi? Odgovor je u petkom redovnoj rubrici „Za zdrav život“

Voditelj: Ešref Hodžić
08 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži program Tema sedmice o aktuelnim događajima u regionu i u svijetu. Drugih dio emisije sadrži Dnevnik, koji za RSE vode poznate i zanimljive ličnosti iz regiona, i izbor najzanimljivijih priloga iz protekle sedmice.

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Emisiju je uredila i vodi Lejla Omeragić Ćatić. Poslušajte: Regionalni dječiji festival u Bijeljini – o tome pored ostalog saznajemo više iz razgovora sa dopisnikom iz ovog grada   Što se balkanskog regiona tiče, za jutros izdvajamo teme: -       Uprkos negativnom mitu, desilo se prvo venčanje ikad u Đavoljoj Varoši kod Kuršumlije -       Dajte nam da radimo, ne podižite tenzije – poručuju stanovnici Preševa   Iz Behalend – Turističkog magazina izdvajamo priče o Kraljevskom selu Kotromanićevo (Doboj), Staroj ćupriji (Konjic), saobraćajnicama u funkciji turizma (Tuzla), životu s prirodom – izviđači (Prijedor)   Obavezno poslušajte i našu redovnu subotnju rubriku koja govori o divnim ljudima koji se bave volonterskim radom.

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

Ove subote naš gost je Rade Bojović, predsjednik Izvršnog odbora Političkog kluba Pravedna Crna Gora.

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.

18:00 - 18:29

Tema sedmice

Voditelj: Mirjana Rakela
Kako kulturu jedne zemlje predstaviti svjetskoj publici. - Što je kulturni brend u državama regije? Trebaju li države pomoći "nastupe" svojih umjetnika i stvaralaca na svjetskoj kulturnoj sceni? Pogled iz BiH, Srbije, CrneGore, Kosova  i  Hrvatske.

18:30 - 18:59

Politički magazin

Voditelj: Mirjana Rakela
- Dnevnik je vodio Rijad Durkić, novinar BiH portala "Tačno. net" - Podsjećamo na atmosferu koja je pratila izbor Mila Đukanovića za premijera Crne Gore. - Tko je i zašto postavio telefonske razgovore kosovskih dužnosnika na "Youtube"? - Jedan Hrvatski tajkun poklonio firmu zaposlenima. - Da li je tako nešto moguće u Srbiji? - Gost RSE je austrijski redatelj Lukas Sturm. Premijera njegova filma „Body Complete“ bila je u Sarajevu 6. decembra.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Voditelj: Mirjana Rakela
Tema tjedna: Kako kulturu jedne zemlje predstaviti svjetskoj publici. - Što je kulturni brend u državama regije? Trebaju li države pomoći "nastupe" svojih umjetnika i stvaralaca na svjetskoj kulturnoj sceni? Pogled iz BiH, Srbije, CrneGore, Kosova  i  Hrvatske. Dokumenti dana - Dnevnik je vodio Rijad Durkić, novinar BiH portala "Tačno. net" - Podsjećamo na atmosferu koja je pratila izbor Mila Đukanovića za premijera Crne Gore. - Tko je i zašto postavio telefonske razgovore kosovskih dužnosnika na "Youtube"? - Jedan Hrvatski tajkun poklonio firmu zaposlenima. - Da li je tako nešto moguće u Srbiji? - Gost RSE je austrijski redatelj Lukas Sturm. Premijera njegova filma „Body Complete“ bila je u Sarajevu 6. decembra.
08 decembar/prosinac 2012

Kalendar