Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 15:57 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
18:00 - 18:29

Most

U emisiji poslušajte: U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa, koji objavljujemo u ovoj emisiji, razgovaralo se o tome koliko je uticaj Beograda na rukovodstvo Republike Srpske. Sagovornici su bili dva banjalučka profesora - sociolog Ivan Šijaković i stručnjak za javno mnjenje Mladen Mirosavljević. Bilo je reči o tome koliko je Beograd potreban Banjaluci, a Banjaluka Beogradu, da li Srbija gleda na Republiku Srpsku kao na neku vrstu kompenzacije za gubitak Kosova, da li se Beograd ponaša prema Banjaluci kao prema mlađem bratu, da li je podrška srpskog vrha bitna za rejting političara u Republici Srpskoj, zašto Republika Srpska nije dobila nijedan ozbiljniji kredit od Srbije, kako je Dodik uspeo da popravi odnose sa vrhom Srbije, da li sastanak sa Mladenom Ivanićem znači da je Vučić odlučio da održava kontakte i sa Dodikovim protivnicima, kao i o tome da li će Dodik poslušati Vučića i odustati od referendum u sudu i tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Voditelj: Omer Karabeg
07 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Aktuelno: - Kako državno rukovodstvo Srbije gleda na napredak postignut u pregovorima sa Kosovom? - Kako se na dogovor o granici gleda u Prištini? - Analiziramo presudu Mevlidu Jašareviću za terorizam izrečenu danas u Sarajevu. Dokumenti dana: - Kako se za prijetnje novinarki Vijesti sumnjiči vozač bivšeg direktora policije. - Zašto Beograd traži da haški osuđenici kaznu služe u Srbiji? - Zašto su tajkuni u Srbiji sebični? - Zašto su poljoprivrednici Federacije BIH razapeli šatore ispred Vlade? - Kako Dodik pokušava preinčiti izborni rezulat u Srebrenici? - Kako Razvojna banka služi vladajućem SNSD u Banjaluci? - Hoće li Albanci u CG tražiti i dobiti albanske pasoše? - Šta je tema zagrebačke konferencije Jadransko-jonske inicijative?

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Info plus: -NATO u saradnji sa civilnim društvom BiH radi na primjeni Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1325 o Ženama, miru i sigurnosti. O tome okrugli sto u Milićima. -O projektu poboljšanja životnih uslova na selu i poljoprivrede uopšte, priča iz Konjica. RSE izbor:  I tema koju smo odabrali iz programa RSE tiče se poljoprivrede, samo nije baš u pozitivnom svjetlu.  Da li su i poljoprivrednici zaraženi otrovnim virusom politike?! Behalend – Tematski park: Petkom, počev od današnjeg, osvrćemo se na događaje koji su obilježili sedmicu u nekim područjima naše države. Ovog jutra javljaju se dopisnici iz Banja Luke, Brčkog, Višegada, Foče i Mostara.   Redovna rubrika petkom nudi savjete za zdraviji život. Redovni sadržaji jutarnjeg programa za BiH su i vijesti i muzika.  

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.  

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

- Nakon što je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić zatražio uklanjanje metalne crkve sa Rumije, paroh barski Jovan Plamenac zaprijetio mu je  batinama. - O tome šta čeka Crnu Goru od ciklona zvanog Čajo?

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Voditelj: Milan Nešić
- U Leposaviću čelnici opština sa severa Kosova odlučuju o deblokadi Jarinja. - „Nema drugog rešenja osim prihvatanja sporazuma“, kaze za RSE Aleksandar Vučić. - Sina vlasnika „Delte“ Marka Miškovića saslušava policija. - Desničarski pokret Naši traži da se zakonom nevladine organizacije uključujući i Radio Slobodna Evropa označe „stranim agentima“ - Povučeno upozorenje na cunami posle zemljotresa na severoistoku Japana.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Voditelj Gordana Sandić Hadžihasanović U emisiji objavljuemo: - Korupcija zarobila BiH, pokazuje novi izvještaj organizacije Transparency International - "Pomirenje i pravda iz ugla akademske i umjetničke zajednice", tema je kojom su se bavili učesnici okruglog stola održanog u Sarajevu - Kako prevazići jezik mržnje u medijima i uopšte u javnosti, tema o kojoj se razgovaralo u Mostaru - Građani, članovi  inicijative "Park je naš" upozorili novoizabrane odbornike kao i gradonačelnika Banjaluke da se u svom mandatu više bave problemima građana koje predstavljaju. - Sarajevo i Istočno Sarajevo očekuju odluku iz Rima o tome da li će biti domaćini Zimskog  olimpijskog  festivala mladih 2017. godine.

18:00 - 18:29

Aktuelno

Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

18:30 - 18:59

Politički magazin: Dokumenti dana

Dnevna emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.
07 decembar/prosinac 2012

Kalendar