Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 06:10 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Jutarnji program za BiH koji se emituje uživo. Sadrži informacije, teme i analize o dešavanjima u BiH i regionu, a reporteri iz cijele BiH javljaju o najaktuelnijim događajima u njihovim sredinama. Redovna rubrika Radija 27 srijedom je “Vaša prava". E-mail: rfestudio@rferl.org   Redovni sadržaji jutarnjeg programa za BiH su i vijesti i muzika.

07 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Aktuelno: - Kako državno rukovodstvo Srbije gleda na napredak postignut u pregovorima sa Kosovom? - Kako se na dogovor o granici gleda u Prištini? - Analiziramo presudu Mevlidu Jašareviću za terorizam izrečenu danas u Sarajevu. Dokumenti dana: - Kako se za prijetnje novinarki Vijesti sumnjiči vozač bivšeg direktora policije. - Zašto Beograd traži da haški osuđenici kaznu služe u Srbiji? - Zašto su tajkuni u Srbiji sebični? - Zašto su poljoprivrednici Federacije BIH razapeli šatore ispred Vlade? - Kako Dodik pokušava preinčiti izborni rezulat u Srebrenici? - Kako Razvojna banka služi vladajućem SNSD u Banjaluci? - Hoće li Albanci u CG tražiti i dobiti albanske pasoše? - Šta je tema zagrebačke konferencije Jadransko-jonske inicijative?

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Info plus: -NATO u saradnji sa civilnim društvom BiH radi na primjeni Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1325 o Ženama, miru i sigurnosti. O tome okrugli sto u Milićima. -O projektu poboljšanja životnih uslova na selu i poljoprivrede uopšte, priča iz Konjica. RSE izbor:  I tema koju smo odabrali iz programa RSE tiče se poljoprivrede, samo nije baš u pozitivnom svjetlu.  Da li su i poljoprivrednici zaraženi otrovnim virusom politike?! Behalend – Tematski park: Petkom, počev od današnjeg, osvrćemo se na događaje koji su obilježili sedmicu u nekim područjima naše države. Ovog jutra javljaju se dopisnici iz Banja Luke, Brčkog, Višegada, Foče i Mostara.   Redovna rubrika petkom nudi savjete za zdraviji život. Redovni sadržaji jutarnjeg programa za BiH su i vijesti i muzika.  

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.  

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

- Nakon što je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić zatražio uklanjanje metalne crkve sa Rumije, paroh barski Jovan Plamenac zaprijetio mu je  batinama. - O tome šta čeka Crnu Goru od ciklona zvanog Čajo?

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Voditelj: Milan Nešić
- U Leposaviću čelnici opština sa severa Kosova odlučuju o deblokadi Jarinja. - „Nema drugog rešenja osim prihvatanja sporazuma“, kaze za RSE Aleksandar Vučić. - Sina vlasnika „Delte“ Marka Miškovića saslušava policija. - Desničarski pokret Naši traži da se zakonom nevladine organizacije uključujući i Radio Slobodna Evropa označe „stranim agentima“ - Povučeno upozorenje na cunami posle zemljotresa na severoistoku Japana.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Voditelj Gordana Sandić Hadžihasanović U emisiji objavljuemo: - Korupcija zarobila BiH, pokazuje novi izvještaj organizacije Transparency International - "Pomirenje i pravda iz ugla akademske i umjetničke zajednice", tema je kojom su se bavili učesnici okruglog stola održanog u Sarajevu - Kako prevazići jezik mržnje u medijima i uopšte u javnosti, tema o kojoj se razgovaralo u Mostaru - Građani, članovi  inicijative "Park je naš" upozorili novoizabrane odbornike kao i gradonačelnika Banjaluke da se u svom mandatu više bave problemima građana koje predstavljaju. - Sarajevo i Istočno Sarajevo očekuju odluku iz Rima o tome da li će biti domaćini Zimskog  olimpijskog  festivala mladih 2017. godine.

18:00 - 18:29

Aktuelno

Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

18:30 - 18:59

Politički magazin: Dokumenti dana

Dnevna emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.
07 decembar/prosinac 2012

Kalendar