Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 02:35 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
08:00 - 09:00

Radio 27 - Nedjeljom ujutro

Nedjeljni jutarnji program za Bosnu i Hercegovinu kojeg uređuje Budo Vukobrat. Poslušajte intervju sa zanimljivim gostom i, uz vijesti i muziku, pregled novosti iz nauke i tehnike, te čujte šta su nam pripremili novinari RSE iz regiona.

06 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić
Radio 27 za ovo jutro preporučuje: - dvije zanimljive i korisne storije, prva je iz Tuzle: kako mikro-kreditna fondacija Mi Bospo pomaže žene-poduzetnice, a druga iz Konjica –  kako Omladinska banka potiče poduzetne mlade ljude?      - Središnja tema ovog jutra: Entitetski i kantonalni budžeti i poticaji za poljoprivredu – zašto su nezadovoljni, ko i zašto najavljuje proteste i šta treže poljoprivrednici? O tome će s više detalja naši reporteri iz Travinka, Banje Luke i Tešnja.      - Danijel Krejeg najplaćeniji Džems Bond – pogledajte fim „Zamka“! O tome i drugim aktuelnostima iz sedme umjetnosti u četvrtkom redovnoj rubrici „Filmoskop“.      Urednik i voditelj: Ešref Hodžić

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Voditelj: Ognjen Zorić
- Analiziramo inicijativu Srbije da se osuđenima pred Tribunalom u Hagu omogući izdržavanje kazne u zemljama čiji su državljani - Državni vrh noćas zasedao o Kosovu. Danas sastanak sa predstavnicima Srba sa severa - NUNS u otovorenom pismu predsedniku i premijeru upozorava na dramatičan porast aktivnosti ultra-desničarskih organizacija - Troje mrtvih, preko 250 povređenih u neredima u Kairu - Razgovarali smo i sa svedocima sinoćnjeg požara u kafiću „Lazino tele“ u Novom Sadu, u kome srećom nije bilo povređenih

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

- U emisiji se između ostalog bavimo slučajem novinarke Vijesti Olivere Lakić, nakon što je zbog sumnji da je ugrozio njenu i sigurnost njene kćerke, saslušan vozač bivšeg šefa crnogorske policije. - Hoće li preispitivanje spornih privatizacija koje je najavio premijer Đukanović ići teže nego što zvuči, najprije ćemo vidjeti na primjeru podgoričkog Kombinata aluminijuma.

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Voditelj: Ognjen Zorić
- Nikolić i Dačić sa kosovskim Srbima o dogovorima u Briselu. Za naš program govori ekspert za Balkan Erik Gordi - Patrijarh Irinej tvrdi da Sinod nije državnom vrhu uputio pismo o Kosovu - Mevlid Jašarević osuđen na 18 godina zatvora, zbog terorističkog napada na američku Ambasadu u Sarajevu - Gradonačelnik Maribora podneo ostavku - Na protestima u Kairu poginulo pet ljudi. Tenkovi na trgu Tahrir - Pitamo da li bi se u Srbiji moglo dogoditi da, kao u Hrvatskoj biznismen pokloni fabriku radnicima ili državi? - Najavljujemo i večerašnji beogardski nastup koncert popularnog benda „Zemlja Gruva“ 

15:00 - 15:30

BiH u tri

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

18:00 - 18:29

Aktuelno

- Kako državno rukovodstvo Srbije gleda na napredak postignut u pregovorima sa Kosovom? - Kako se na dogovor o granici gleda u Prištini? - Analiziramo presudu Mevlidu Jašareviću za terorizam izrečenu danas u Sarajevu.

18:30 - 18:59

Politički magazin: Dokumenti dana

- Kako se za prijetnje novinarki Vijesti sumnjiči vozač bivšeg direktora policije. - Zašto Beograd traži da haški osuđenici kaznu služe u Srbiji? - Zašto su tajkuni u Srbiji sebični? - Zašto su poljoprivrednici Federacije BIH razapeli šatore ispred Vlade? - Kako Dodik pokušava preinčiti izborni rezulat u Srebrenici? - Kako Razvojna banka služi vladajućem SNSD u Banjaluci? - Hoće li Albanci u CG tražiti i dobiti albanske pasoše? - Šta je tema zagrebačke konferencije Jadransko-jonske inicijative?

22:00 - 23:00

Regionalni program

Aktuelno: - Kako državno rukovodstvo Srbije gleda na napredak postignut u pregovorima sa Kosovom? - Kako se na dogovor o granici gleda u Prištini? - Analiziramo presudu Mevlidu Jašareviću za terorizam izrečenu danas u Sarajevu. Dokumenti dana: - Kako se za prijetnje novinarki Vijesti sumnjiči vozač bivšeg direktora policije. - Zašto Beograd traži da haški osuđenici kaznu služe u Srbiji? - Zašto su tajkuni u Srbiji sebični? - Zašto su poljoprivrednici Federacije BIH razapeli šatore ispred Vlade? - Kako Dodik pokušava preinčiti izborni rezulat u Srebrenici? - Kako Razvojna banka služi vladajućem SNSD u Banjaluci? - Hoće li Albanci u CG tražiti i dobiti albanske pasoše? - Šta je tema zagrebačke konferencije Jadransko-jonske inicijative?
06 decembar/prosinac 2012

Kalendar