Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 09:58 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Trenutno slušate

  Jutarnji program za Srbiju

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.  

  06 decembar/prosinac 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Voditelj: Ešref Hodžić
  Radio 27 za ovo jutro preporučuje: - dvije zanimljive i korisne storije, prva je iz Tuzle: kako mikro-kreditna fondacija Mi Bospo pomaže žene-poduzetnice, a druga iz Konjica –  kako Omladinska banka potiče poduzetne mlade ljude?      - Središnja tema ovog jutra: Entitetski i kantonalni budžeti i poticaji za poljoprivredu – zašto su nezadovoljni, ko i zašto najavljuje proteste i šta treže poljoprivrednici? O tome će s više detalja naši reporteri iz Travinka, Banje Luke i Tešnja.      - Danijel Krejeg najplaćeniji Džems Bond – pogledajte fim „Zamka“! O tome i drugim aktuelnostima iz sedme umjetnosti u četvrtkom redovnoj rubrici „Filmoskop“.      Urednik i voditelj: Ešref Hodžić

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Voditelj: Ognjen Zorić
  - Analiziramo inicijativu Srbije da se osuđenima pred Tribunalom u Hagu omogući izdržavanje kazne u zemljama čiji su državljani - Državni vrh noćas zasedao o Kosovu. Danas sastanak sa predstavnicima Srba sa severa - NUNS u otovorenom pismu predsedniku i premijeru upozorava na dramatičan porast aktivnosti ultra-desničarskih organizacija - Troje mrtvih, preko 250 povređenih u neredima u Kairu - Razgovarali smo i sa svedocima sinoćnjeg požara u kafiću „Lazino tele“ u Novom Sadu, u kome srećom nije bilo povređenih

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  - U emisiji se između ostalog bavimo slučajem novinarke Vijesti Olivere Lakić, nakon što je zbog sumnji da je ugrozio njenu i sigurnost njene kćerke, saslušan vozač bivšeg šefa crnogorske policije. - Hoće li preispitivanje spornih privatizacija koje je najavio premijer Đukanović ići teže nego što zvuči, najprije ćemo vidjeti na primjeru podgoričkog Kombinata aluminijuma.

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Voditelj: Ognjen Zorić
  - Nikolić i Dačić sa kosovskim Srbima o dogovorima u Briselu. Za naš program govori ekspert za Balkan Erik Gordi - Patrijarh Irinej tvrdi da Sinod nije državnom vrhu uputio pismo o Kosovu - Mevlid Jašarević osuđen na 18 godina zatvora, zbog terorističkog napada na američku Ambasadu u Sarajevu - Gradonačelnik Maribora podneo ostavku - Na protestima u Kairu poginulo pet ljudi. Tenkovi na trgu Tahrir - Pitamo da li bi se u Srbiji moglo dogoditi da, kao u Hrvatskoj biznismen pokloni fabriku radnicima ili državi? - Najavljujemo i večerašnji beogardski nastup koncert popularnog benda „Zemlja Gruva“ 

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  18:00 - 18:29

  Aktuelno

  - Kako državno rukovodstvo Srbije gleda na napredak postignut u pregovorima sa Kosovom? - Kako se na dogovor o granici gleda u Prištini? - Analiziramo presudu Mevlidu Jašareviću za terorizam izrečenu danas u Sarajevu.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin: Dokumenti dana

  - Kako se za prijetnje novinarki Vijesti sumnjiči vozač bivšeg direktora policije. - Zašto Beograd traži da haški osuđenici kaznu služe u Srbiji? - Zašto su tajkuni u Srbiji sebični? - Zašto su poljoprivrednici Federacije BIH razapeli šatore ispred Vlade? - Kako Dodik pokušava preinčiti izborni rezulat u Srebrenici? - Kako Razvojna banka služi vladajućem SNSD u Banjaluci? - Hoće li Albanci u CG tražiti i dobiti albanske pasoše? - Šta je tema zagrebačke konferencije Jadransko-jonske inicijative?

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Aktuelno: - Kako državno rukovodstvo Srbije gleda na napredak postignut u pregovorima sa Kosovom? - Kako se na dogovor o granici gleda u Prištini? - Analiziramo presudu Mevlidu Jašareviću za terorizam izrečenu danas u Sarajevu. Dokumenti dana: - Kako se za prijetnje novinarki Vijesti sumnjiči vozač bivšeg direktora policije. - Zašto Beograd traži da haški osuđenici kaznu služe u Srbiji? - Zašto su tajkuni u Srbiji sebični? - Zašto su poljoprivrednici Federacije BIH razapeli šatore ispred Vlade? - Kako Dodik pokušava preinčiti izborni rezulat u Srebrenici? - Kako Razvojna banka služi vladajućem SNSD u Banjaluci? - Hoće li Albanci u CG tražiti i dobiti albanske pasoše? - Šta je tema zagrebačke konferencije Jadransko-jonske inicijative?
  06 decembar/prosinac 2012

  Kalendar