Četvrtak, 05. mart/ožujak 2015, 23:32 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Naredna emisija
00:00 - 01:00

Regionalni program

Epidemija gripa je uzrokavala i smrtne slučajeve, iako nadlažni kažu da nema mjesta za paniku. Izručenje 150 osumnjičenih za ratne zločine iz SAD u BiH. Može li se i kako zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz Srbije? U Mostaru smo zabilježili priču o zbližavanju mladih. U Dokumentima poslušajte: Kosovski parlament u tri mjesca rada bilježi neslavan rekord. Američki Esmark tužio je savjetnika za pregovore sa smederevskom Željezarom zbog sabotaže pregovora. A radnici FAP-a traže od premijera Srbije da ispuni obećanje. Opšte je poznato da Crnogorci vole da bistre politiku, sada bilježe i rekord.

Voditelj: Biljana Jovićević
01 decembar/prosinac 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži program Tema sedmice o aktuelnim događajima u regionu i u svijetu. Drugih dio emisije sadrži Dnevnik, koji za RSE vode poznate i zanimljive ličnosti iz regiona, i izbor najzanimljivijih priloga iz protekle sedmice.

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić
Od ove subote imamo osvježenu programsku šemu: Aktuelnosti - gdje i šta ovog vikenda Regija zove.. – izbor iz programa Radija Slobodna Evropa Behalend - turistički magazin Urednik i voditelj: Ešref Hodžić  

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Voditelj: Ognjen Zorić
- Skupština Srbije u načelu usvojila budžet za narednu godinu. - U dijalogu Beograda i Prištine postignuta saglasnost da na prelazima bude jednak broj carinika Srbije i Kosova. - Više desetina uhapšenih i povređenih na protestima u Ljubljani. - U Srbiji sa HIV-om živi oko 1700 osoba. Govorimo o problemima sa kojima se suočavaju. - Čućete i predloge za Gaf nedelje.

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.

18:00 - 18:29

Tema sedmice

Analiza aktuelnih regionalnih i svjetskih događaja.

18:30 - 18:59

Politički magazin

Sedmična emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži regionalne i vijesti iz svijeta, te temu sedmice u kojoj se analitički obrađuju najaktuelnije i najzanimljivije teme o dešavanjima u zemljama regiona. Preostalih pola sata emisije, nazvanih "Tema sedmice" sadrži analitičke teme, intervjue i priče iz života, te rubriku "Dnevnik", koji poznate i zanimljive osobe vode za Radio Slobodna Evropa vode
01 decembar/prosinac 2012

Kalendar