Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 18:00 CET

Raspored emisija

Srednjoevropsko vrijeme

Trenutno slušate

Regionalni program: Aktuelno u 18

Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

27 novembar/studeni 2012

00:00 - 01:00

Regionalni program

Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije, nazvanih “Dokumenti dana” sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.

08:00 - 09:00

Radio 27 - Jutarnji program za BiH

Voditelj: Ešref Hodžić
Radio 27 jutros, uz ostalo, donosi: Susret uživo s Mostarom: kako je u gradu, s obje strane Neretve, obilježen 25. novembar, Dan ZAVNOBIH-a, Dan državnosti BiH - kako grad funkcionira sedam dana nakon što su vijećnicima Gradskog vijeća „zamrznuti“ mandati? Potom, Šekovići: kako su u maloj općini, s dominantno ruralnim područjima, osigurali da u Savjetima mjesnih zajednica bude 30 odsto žena i mladih?      Središnja tema jutra: Instucije lokalne vlasti i organizacije civilnog društva – efekti dosadašnje saradnje i mogućnosti njenog razvoja? Najavljujem odgovore iz Prijedora, Brčkog, Jablanice i općine Doboj-jug.      - Monitori s novim funkcijama – „Fejs-buk“ mijenja pravila privatnosti  - o tome i drugim informaciono-tehnološkim novostima u utorkom redovnoj rubrici „Svijet interneta“.      Urednik i voditelj: Ešref Hodžić

09:30 - 10:00

Jutarnji program za Srbiju

Voditelj: Iva Martinović
U emisiji poslušajte: - Savet bezbednosti razmatra situaciju na Kosovu. - Kfor preuzeo istragu o eksploziji kod Brnjaka, u Mitrovici mirno nakon sinoćnje pucnjave naselju Bošnjačka Mahala. - prenosimo reakcije u Srbiji i Hrvatskoj na izjavu Tomislava Nikolića da se sa Zagrebom „ne može sarađivati jer slavi zločine“. - govorimo i o tome da li je u Srbiji danas završena jedna epoha ili imamo kontinuitet koji je na sceni, ne samo decenijama, već i stolećima unazad. O tome su sinoć na tribini u Beogradu razgovarali istoričari, sociolozi, pisci i pravnici liberalne scene

13:30 - 14:00

Crna Gora u pola dva

- Nakon što su propali pregovori opozicije o formiranju nove vlasti u Nikšiću i nakon što je odbornica Pozitivne Vera Miljanić podnijela ostavku, da li su neminovni vanredni izbori? - Kako su se poslanici Demokratskog fronta Janko Vučinić i Jelisava Kalezić, kao nepartijske ličnosti, našli na listi Nove a koja je time postala najjača opoziciona partija u parlamentu?

14:00 - 14:30

Srbija u dva

Voditelj: Iva Martinović
- zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker u Beogradu ohrabruje dijalog sa Prištinom. - Albanci na jugu Srbije nizom manifestacija obeležavaju Dan albanske zastave i 100 godina nezavisnosti Republike Albanije. - govorimo i o tome da li je u Srbiji danas završena jedna epoha ili imamo kontinuitet koji traje ne samo decenijama, već i stolećima unazad. - u Domu omladine u sredu se otvara 18. festival autorskog filma; u Beogradu pisac Faruk Šehić.

15:00 - 15:30

BiH u tri

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

18:00 - 18:29

Aktuelno

Voditelj: Dragan Štavljanin
- Albanci na jugu Srbije obeležavaju dan albanske zastave i 100 godina nezavisnosti Albanije, što nije naišlo na odobravanje zvaničnog Beograda. - Reportaža o bračnom paru Golić iz centra kod Živinaca, a koji su kao deca izbegli iz Srebernice. - Više od 20 radnika iz BiH na gradilištu u Nikšiću danima su bez novca, hrane i krova nad glavom, jer poslodavac neće da ih isplati. - Pre 70 godina rođen Džimi Hendriks.

18:30 - 18:59

Politički magazin: Dokumenti dana

Voditelj: Dragan Štavljanin
- File u Sarajevu saopštio da nisu ispunjene glavne obaveze iz “Mape puta”   - O korupciji u Razvojnoj banci Federacije BiH   - Sa tribine u Centru za kulturnu dekontaminaciju: Da li je u Srbiji završena jedna epoha ili je na delu kontinuitet koji traje vekovima   - Crna Gora odbacuje kritike iz Evrope da nedovoljno čini na rešavanju statusa raseljenih lica.   - Sergej Šupa, kolega iz beluskog servisa RSE, preveo je roman Miljenka Jergovića „Inšallah Madona, Inšallah“.

22:00 - 23:00

Regionalni program

Voditelj: Dragan Štavljanin
- Albanci na jugu Srbije obeležavaju dan albanske zastave i 100 godina nezavisnosti Albanije, što nije naišlo na odobravanje zvaničnog Beograda. - Reportaža o bračnom paru Golić iz centra kod Živinaca, a koji su kao deca izbegli iz Srebernice. - Više od 20 radnika iz BiH na gradilištu u Nikšiću danima su bez novca, hrane i krova nad glavom, jer poslodavac neće da ih isplati. - Pre 70 godina rođen Džimi Hendriks. - File u Sarajevu saopštio da nisu ispunjene glavne obaveze iz “Mape puta”   - O korupciji u Razvojnoj banci Federacije BiH   - Sa tribine u Centru za kulturnu dekontaminaciju: Da li je u Srbiji završena jedna epoha ili je na delu kontinuitet koji traje vekovima   - Crna Gora odbacuje kritike iz Evrope da nedovoljno čini na rešavanju statusa raseljenih lica.   - Sergej Šupa, kolega iz beluskog servisa RSE, preveo je roman Miljenka Jergovića „Inšallah Madona, Inšallah“. - Da li će Aleksandar Vučić ići do kraja u borbi protiv korupcije, kao što je najavio. - Od „Partizanske eskadrile“ i „Sutjeske“ do najnovije igrane i dokumentarne produkcije – na programu su „Dana BiH filma“ u Zagrebu.
27 novembar/studeni 2012

Kalendar