Četvrtak, 11. februar/veljača 2016, 18:04 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Trenutno slušate

  Regionalni program: Aktuelno u 18

  U emisiji poslušajte: Hoće li RS uspjeti da opstruira najavljno podnošenje BiH aplikacije za članstvo O radikalizaciji na Kosovu za RSE govori analitičar David Phillips sa Univerziteta Kolumbija Kakve će biti posljedice po Srbiju zbog neisporučivanja troje srpskih radikala koje traži Haški Tribunal Nemam razumijevanje za rehabilitaciju kolaboracionusta-rekao izraelski ambasador u Srbiji Josef Levi u intevrjuu za RSE U hrvatskom Saboru žučna rasprava o navodnoj ustaškoj kapi ministra culture Hasanbegovića Profesora prava sa Lajpciskog univerziteta Edin Saračević komentariše za naše program aktuelnu polemiku o hidžabu Reakcije na optužbe crnogorskog Specijalnog tužioca za organizovani kriminal da je meta specijalnog rata Cijelo odjeljenje prvačića u sarajevskoj osnovnoj školi sa učiteljicom naučili znakovni jezik zbog svog gluvonijemog drugara

  Voditelj: Biljana Jovićević
  26 novembar/studeni 2012

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Voditelj: Mirjana Rakela
  Prvih pola sata emisije sadrži "Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sugovornici iz regiona razmtraju aktualne teme. Ovaj put tema je odnos Srbije prema Drugom svjetskom ratu. Sugovornici su  beogradski povijesničari Dubravka Stojanović i Srđan Milošević. Zašto je savjetnik predsjednika Nikolića rekao da bi za Srbiju bilo bolje da Jugoslavija nije raskinula Trojni pakt sa fašitičkom Nčemačkom, kakav je odnos premijera Ivice Dačića prema partizanskoj borbi, o rehabilitaciji Draže Mihailovića i četničkog pokreta, da li se može očekivati skora rehabilitacija Milana Nedića, kao i tome kakve će posljedice revizija povijesti Drugog svjetskog rata imati po evropsku budućnost Srbije. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Iz jutarnje emisije - koju danas uređuje i vodi Lejla Omeragić Ćatić - izdvajamo:   -  Uprava za indirektno oporezivanje BiH danas se sastaje u Brčkom -  Za petak (30.11.2012.) najavljen protest pet granskih sindikata u Banja Luci. Pridružuju im se i granski sindikati sa područja Doboja.   -  Osvrnućemo se na značajnija dešavanja tokom vikendan u Banja Luci, Goraždu, Cazinu i Zavidovićima   Redovna rubrika ponedjeljkom je Raseljeničko - povratnička hronika. Jutros saznajemo kakvi su planovi u Brčkom za pomoć povratnicima. 

  09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  U emisiji poslušajte: - Da li se Dačić okreće realnoj politici u vezi sa Kosovom porukama upućenim i patrijarhu „nismo u situaciji da se držimo Kosova, pa da ga ne damo". Za RSE gvoori istoričar Nikola Samardžić. - O poslednjim hapšenjima za malverzacije sa regresiranim đubrivom, uključujući i bivšeg ministra poljoprivrede Sašu Dragina, razgovaramo sa Čedomirom Čupićem iz Agencije za borbu protiv korupcije. - Senjski rudnik, u blizini Ćuprije, broji poslednje godine života od mrkog uglja, koji se ovde neprekidno kopa od 1853. godine

  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  U emisiji, izmedju ostalog, govorimo o tome: pred kojim će se  izazovima naći  Đukanovićeva Vlada, čućete šta crnogorski građani misle o domaćim medijima kao i koje su najnovije informacije u vezi sa formiranjem vlasti u Nikšiću.

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  - Beležimo reakcije na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se sa državom Hrvatskom koja slavi zločin ne može iskreno, otvoreno i srdačno sarađivati. - Patrijarh Irinej o „srpskom i slovenskom putu“, premijer Dačić takođe o putu koji predstoji, ali u Evropsku uniju. - Kako bivši državni funkcioneri iz DS-a reaguju na poruku novog lidera stranke Dragana Đilasa da vrate poslaničke mandate. - Senjski rudnik, u blizini Ćuprije, broji poslednje godine života od mrkog uglja, koji se ovde neprekidno kopa od 1853. godine. - Čućete kako je bilo u Novom Sadu na “Bajkodan”, kao i na prvom od pet koncerata povodom 50 godina rada "Roling Stonsa" u Londonu.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Voditelj: Marija Arnautović
  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  18:00 - 18:29

  Aktuelno

  Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

  18:30 - 18:59

  Politički magazin: Dokumenti dana

  Dnevna emisija u kojoj dublje istražujemo aktuelne događaje koji nisu u prvom planu kroz intervjue, analize, komentare i reportaže.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije, nazvanih “Dokumenti dana” sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.
  26 novembar/studeni 2012

  Kalendar