Dostupni linkovi

logo-print

Raspored emisija

Srijeda/sreda 26 oktobar/listopad 2016

Kalendar

 • 08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  - Info plus i najaktuelnije iz Sarajeva: nakon vanrednog zasjedanja kantonalne Skupštine, nastavak redovnih sjednica, a sigurnost - tema koja je ovih dana mnoge podigla na noge – i dalje u dnevnom redu. Policija je pojačala angažman, oduzela je vozila nekoliko prekršitelja koji na ime neplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje duguju desetine hiljada maraka. Gradsko vijeće, na današnjoj sjednici, pitaće komunalce kako su se spremili za predstojeću zimsku sezonu? Preporučujemo i zanimljivu storiju iz Prijedora gdje je jučer počeo dvodnevni sajam inovacija i međunarodno takmičenje učenika srednjih škola u programiranju lego Lego robota. - Središnja tema jutra: stanje na zelenoj pijaci odraz je životnog standarda građana i stanja u poljoprivredi i na selu. Po odgovore ćemo u Tuzlu, Višegrad, Olovo i Zvornik. - Dok Narodna Skupština RS odlikuje najteže osuđenike za ratne zločine, njihove žrtve, logoraši na primjer, dodatno se kažnjavaju. U sudskoj praksi, njihove tužbe proglašavaju zastarjelim i radi naplate sudskih troškova plijene imovinu bivših logoraša - o tome u srijedom redovnoj rubrici „Vaša prava“.

 • 09:30 - 10:00

  Jutarnji program za Srbiju

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji koja sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima priče iz svakodnevnog života.

 • 13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

 • 14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

 • 15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

 • 18:00 - 18:29

  Regionalni program: Aktuelno

  Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

 • 18:30 - 18:59

  Radio magazin: Na vratima Evrope

  Emisija o putu BiH ka Evropskoj uniji i NATO sadrži vijesti, analize, reportaže i druge sadržaje o procesu integracije.

 • 22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su svakodnevno takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.

XS
SM
MD
LG