Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 13:56 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Trenutno slušate

  Crna Gora u pola dva

  Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, rezime sedmice, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i temu iz regiona.

  07 februar/veljača 2016

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu.   Prvih pola sata emisije sadrži "Radio Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sagovornici iz regiona razmtraju aktuelne teme. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Nedjeljom ujutro

  Voditelj: Budo Vukobrat
  Nedjeljni jutarnji program za Bosnu i Hercegovinu kojeg uređuje Budo Vukobrat. Poslušajte intervju sa zanimljivim gostom i, uz vijesti i muziku, pregled novosti iz nauke i tehnike, te čujte šta su nam pripremili novinari RSE iz regiona.


  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, rezime sedmice, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i temu iz regiona.


  15:00 - 15:30

  Na vratima Evrope

  U emisiji o putu BiH ka Evropskoj uniji objavljujemo: - Parlamentarni odbori za EU integracije podržali podnošenje aplikacije za članstvo BiH - Kako je moguće da 10.000 djece migarnata nestane u Evropi? - Kako je protekla Donatorska konferencija za Siriju? - Pogled iz SAD-a jedne Bosanke: Vedrana Damjanović iz Doboja studira u Americi - Kako se vratiti prirodnim materijalima za njegu najmlađih – primjer iz Bihaća

  18:00 - 18:29

  Most

  Voditelj: Omer Karabeg
  U najnovijem Mostu razgovaralo se o tome koliko negativni stereotipi Srba o Albanicima i Albanaca o Srbima opterećuju odnose dva naroda. Sagovornici su bili mladi naučnici - Albanac Rigels Haljilji i Srbin Aleksandar Pavlović.

  18:30 - 18:59

  Pred licem pravde

  Emisija o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije, koju pripremaju Radio Slobodna Europa i Institut za izvještavanje o ratu i miru (IWPR).

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Prvih pola sata emisije sadrži "Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sagovornici iz regiona razmtraju aktuelne teme. U najnovijem Mostu razgovaralo se o tome koliko negativni stereotipi Srba o Albanicima i Albanaca o Srbima opterećuju odnose dva naroda. Sagovornici su bili mladi naučnici - Albanac Rigels Haljilji i Srbin Aleksandar Pavlović. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.
  07 februar/veljača 2016

  Kalendar