Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 14:35 CET

  Raspored emisija

  Srednjoevropsko vrijeme

  Naredna emisija
  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  02 maj/svibanj 2016

  00:00 - 01:00

  Regionalni program

  Prvih pola sata emisije sadrži "Most" Omera Karabega, u kojem ugledni sagovornici iz regiona razmtraju aktuelne teme. U najnovijem Mostu razgovaralo se o tome zašto je Aleksandar Vučić i pored ubedljive pobede nezadovoljan rezultatima izbora. Sagovornici su bili sociolog Jovo Bakić i politički analitičar Boško Jakšić. Drugi dio emisije čini program "Pred licem pravde" o suđenjima za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

  08:00 - 09:00

  Radio 27 - Jutarnji program za BiH

  Voditelj: Ešref Hodžić
  --- Tradicionalni uranci i najavljeni protesti slabo posjećeni, gradske ulice puste, izletišta poluprazna... Prisutni radnici i sindikalni aktivisti svojim kolegama poručuju – probudite se! Tako je 1. maj, Međunarodnog praznika rada - obilježen u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici,Tuzli... --- Ostalie aktuelnosti - Sarajevo - počinju „Dani kantona“; Banja Luka - više od 900 socijalno ugroženih ostaju bez socijalne pomoći. --- Behalend - izravan susret s Bijeljinom - koliko je semberskih ratara koristilo regresirano gorivo „plavi dizel“ i kako su na pad temperature reagirali iz bijeljinske Toplane? Cazin – sve više educiranih pčelara, Zavidovići – kamene kugle privlače sve više turista i Goražde – Zaim Šuman i Almir Adilović sve uspješniji maratonci. --- Raseljeničko-povratnička hronika vodi nas u Čelebiće, selo u općini Konjic, odakle povratnica Draginja Todorović poručuje: „najljepši je Vaskrs u vlastitom domu“.


  13:30 - 14:00

  Crna Gora u pola dva

  Emisija namijenjena slušaocima u Crnoj Gori. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  14:00 - 14:30

  Srbija u dva

  Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

  15:00 - 15:30

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  18:00 - 18:29

  Regionalni program: Aktuelno u 18

  Dnevna informativna emisija Radija Slobodna Evropa o događajima u regionu i u svijetu. Vijesti, teme, analize i komentari.

  18:30 - 18:59

  Radio magazin: Razgovor s povodom

  Dnevna emisija u kojoj emitujemo izbor najzanimljivijih sadržaja u proteklih sedam dana.

  22:00 - 23:00

  Regionalni program

  Emisija o dešavanjima u regionu (BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska) i svijetu. Prvih pola sata emisije sadrži najaktuelnije i najzanimljivije priče o dešavanjima u zemljama regiona i u svijetu (politika, ekonomija i slično). Preostalih pola sata emisije, nazvanih “Dokumenti dana” sadrži analitičke priloge iz svih zemalja regiona i iz svih oblasti, od politike i ekonomije, do kulture i sporta. Reportaže iz svakodnevnog života ljudi su takođe sastavni dio “Dokumenata dana”.
  02 maj/svibanj 2016

  Kalendar