Subota, 04. juli/srpanj 2015, 07:03 CET

Teme Dana

 • Skupština Srbije

  Srbija: Muk na predlog rezolucije o Srebrenici

  U Srbiji muk nakon što su dan ranije poslanici SDA Sandžaka podneli Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom se osuđuje i on i svako njegovo poricanje.

 • Tanja Fajon

  Tanja Fajon: Komemoracija umesto rezolucije o Srebrenici

  Evropski parlament neće usvajati posebnu rezolucije o Srebrenici. Umesto rezolucije predsednik Parlamenta će na plenarnom zasedanju u Strazburu u sredu pročitati saopštenje kojim će odati poštu žrtvama Srebrenice

 • Duraković: U istoriji će ostati zapisano da je u BiH počinjen genocid

  Video Nepriznavanje genocida je politika palanke

  Povodom obilježavanja 20. godine od genocida u Srebrenici, književnica Ferida Duraković u intervjuu za RSE kaže da samo onaj ko svom narodu ne želi dobro govori da genocida nije bilo, čime se mržnja među narodima dodatno produbljuje

 • Sintagma u Atini

  Grčka: Veliki mitinzi uoči referenduma

  U Ateni su održani suparnički skupovi uoči glasanja u nedjelju na kojem će se građani izjašnjavati o tome treba li Grčka prihvatiti paket ekonomskih reformi koji su predložili međunarodni kreditori kojim bi izbjegla bankrot.

 • Akropolj - antičko svetilište posvećeno grčkoj boginji Atini zaštitnici grada Atine.

  Crnogorci ne haju za krizu u Grčkoj

  Iako je udio crnogorskih turista u ukupnom broju gostiju koji svake godine ljetuju u Grčkoj mali, za sada je sigurno da niti jedan aranžman kod domaćih agencija za tu zemlju nije otkazan


Video

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Duraković: U istoriji će ostati zapisano da je u BiH počinjen genocidi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
Dženana Karabegović , Alen Fukelj , Midhat Poturović
03.07.2015
Književnica Ferida Duraković u intervjuu za RSE, govoreći o posljednjim događajima uoči obilježavanja 20. godišnjice genocida, kaže da je najlakše manipulisati neobrazovanim svijetom. Ona im poručuje da se informišu o tome šta se dešavalo 11. jula 1995. Duraković ističe i da se vodi potpuno primitivna diskusija o tome koliko puta se pominje genocid u britanskoj rezoluciji, jer je dovoljno da se pomene samo jednom.

Perspektiva

Video Retrospektiva "Perspektive"

TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca gledaćete detalje sa snimanja u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film.

Stranica Prespektive

Video Homo univerzalis

Hasib Velić iz Kamenice kod Bihaća cijeli je svoj život posvetio inovacijama, a njegovi izumi i danas su u primjeni ne samo u Bosni i Hercegovini. Hasib slovi i za svestranog čovjeka kojeg zanima sve - od književnosti do alpinizma, od modeliranja do ronjenja.

Stranica TV Liberty

Multimedija

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
Fotogalerija

Fotogalerija Potočari: Počelo kopanje 135 mezara

U Memorijalnom centru Potočari počelo je kopanje 135 mezara. Na taj način obavljaju se posljednje pripreme za kolektivnu dženazu, planiranu za 11. juli. I druge aktivnosti, vezane za obilježavanje godišnjice, teku po planu.
Video

Video Više od pola stoljeća u braku

Hamid i Mevlija Lepenica iz sela Brajlovići kod Goražda duže od 60 godina su u braku i kažu da je, uprkos decenijama provedenim skupa, zajednički život sada ljepši i slađi. Poseban recept za sreću u braku nemaju, osim razumijevanja i uzajamne pomoći u dobru i u zlu.
Fotogalerija

Fotogalerija Proslava Dana nezavisnosti SAD u Beogradu

Povodom proslave 4. jula, Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u Ambasadi SAD-a u Beogradu upriličen je svečani prijem kojem su prisustvovali predstavnici srpskog političkog, javnog i kulturnog života, članovi diplomatskog kora, međunarodni zvaničnici, pripadnici akademske zajednice i drugi brojni gosti.
Video

Video Lasić: Bolje godinu pregovarati nego dan ratovati

Dvadeset godina od genocida u Srebrenici ni bh. društvo u cjelini, ni region, nisu spremni da se suoče sa ratnim strahotama. O tome govori profesor Mile Lasić u nedavno objavljenoj knjizi "Prokletstvo kulture selektivnog sjećanja" i u intervjuu za RSE.
Video

Video Power: Oni koji negiraju genocid trebaju se stidjeti

Ambasadorica SAD u Ujedinjenim nacijama Samantha Power kaže u intervjuu za VOA da očekuje da će Vijeće sigurnosti usvojiti rezoluciju o Srebrenici.
Video

Video Poljoprivrednici dijelili hranu građanima

Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH dijelili su danas u Sarajevu proizvode građanima. Poljoprivrednici su nezadovoljni činjenicom da ja na policama marketa malo domaćih proizvoda, te da kasni isplata podsticaja za prošlu godinu.
Fotogalerija

Fotogalerija Donjeck: Život u skloništu

Prema navodima humanitarnih organizacija, u Donjecku - gradu na istoku Ukrajine i uporištu proruskih separatista - najmanje hiljadu ljudi živi u podrumima, improvizovanim i atomskim skloništima. Fotograf RSE Petr Shelomovskiy posjetio je sklonište u distriktu Petrovskiy u kojem već mjesecima živi grupa od 40 ljudi, među kojima 19 djece. (www.currenttime.tv)
Video

Video Posjeta galeriji o Srebrenici

Predstavnici 13 općina iz oba bh. entiteta posjetili su se u galeriji "Srebrenica 11/07/95" u Sarajevu. Nakon posjete Galeriji, održano je predavanje profesora Nerzuka Ćurka u Historijskom muzeju BiH.
Više videa i fotogalerija

Programi

Poslušajte

Najpopularnije

Infografike

Kviz

Pitanje sa slike

Kviz: Milošević, Noć dugih noževa, Pink Floyd, Princip...

Prethodni kvizovi

Putin precenio svoj potencijal u suprotstavljanju Ukrajini

Najnoviji komentar (9 ukupno)

vuk: Mister Fridman, USA nije vise u stanju ni da posalje raketu sa provijantom ... Dalje/More

Srbija: Muk na predlog rezolucije o Srebrenici

Najnoviji komentar (3 ukupno)

rima: Srpski demokrata Zoran Zivkovic je rezoluciju "povrsno pogledao koliko je imao vremena, te ... Dalje/More

Crnogorci ne haju za krizu u Grčkoj

Najnoviji komentar (1 ukupno)

Haj-Nehaj: Ne haju za Grcku?! Ma Crnogorci ne haju ni za šta! Pušti! Miči! Dalje/More