Nedjelja, 14. februar/veljača 2016, 19:58 CET

  Teme dana

  • Ilustrativna fotografija

   Zašto se Hrvatska i Srbija odriču antifašizma

   U Mostu RSE razgovaralo se o tome kakav je odnos prema antifašizmu u u Hrvatskoj i Srbiji. Sagovornici su bili Ivan Fumić, predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Aleksandar Kraus, predsednik Saveza antifašista Srbije

  • Ilustrativna fotografija

   BiH predaje zahtev za članstvo u EU

   U ponedeljak, 15. februara, na prigodnoj svečanosti u Briselu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović predaće zahtjev ove zemlje za članstvo u EU.

  • Lav Gudkov

   Putinov rejting sazdan od iluzija i nada

   Kako se početkom 2016. promenilo javno mnjenje Rusije? Može li se govoriti o otrežnjenju društva posle Krima? Ko je na dobitku od promene raspoloženja? Jesu li mogući protesti? O tome govori Lav Gudkov, direktor "Levada centra".

  • Bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović

   Čime se države Balkana predstavljaju svijetu

   Umjetnost ne poznaje granice. Ono što je vrijedno, prelazi barijere, jezične, ali i političke. U Temi sedmice razgovaramo o kreativnosti balkanskih umjetnika i slavi koju su stekli u svijetu, te koliko je doprinijela promociji njihovih zemalja u očima međunarodne javnosti

  • Video Srđan Milošević: Da je iz Srbije mogli bi da rehabilituju i Aleksandra Lera

   Sudovi danas pišu istoriju bez obzira što je to upakovano u jednu priču da je reč o proceduralnim pravnim pitanjima, kaže u Intervjuu nedelje RSE istoričar Srđan Milošević


  Video

  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  Londonska tura: Vile istočnih oligarhai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  13.02.2016
  Zaboravite na Bakingemsku palatu i Big Ben. U najnovijoj turističkoj turi kroz London možete da vidite vile u vlasništvu ruskih i ukrajinskih oligarha. Atrakciju nazvanu "Obilazak znamenitosti kleptokrata" pokrenuli su borci protiv korupcije u saradnji sa naučnim Hadson institutom i Udruženjem Henri Džekson.

  Perspektiva

  Video "Perspektiva": Treća epizoda - Bijeljina

  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode treća epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

  Stranica Prespektive

  Video Fala, đe čuli i đe ne čuli

  U selu Plema kod Rudog živi 81-godišnja baka Julka Bandović koja se bori sa teškom paralizom nogu još od svoje pete godine. Nakon priče o njoj koju je objavio Liberty magazin, javili su se dobri i humani ljudi, spremni da joj pomognu.

  Stranica TV Liberty

  Multimedija

  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  Umjetnost od papirai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  Nebojša Kolak
  14.02.2016
  Trebinjka Lukrecija Đogo pravi različite figure od novinskog papira. Za njihovu izradu potrebno je puno vremena i strpljenja. Cijene figurica zavise od njihove veličine kreću se od 5 do 25 KM.
  Video

  Video Umjetnost od papira

  Trebinjka Lukrecija Đogo pravi različite figure od novinskog papira. Za njihovu izradu potrebno je puno vremena i strpljenja. Cijene figurica zavise od njihove veličine kreću se od 5 do 25 KM.
  Fotogalerija

  Fotogalerija "MIlijarda ustaje": Ples protiv nasilja nad ženama

  Planetarna kampanja "Milijarda ustaje" sprovedena je i u Podgorici. Na Trgu republike, 14. februara u podne, građani i predstavnici institucija plesaće kako bi iskazali protest zbog nasilja nad ženama. Protiv nasilja i uprkos kiši, plesali su i sa građanima razgovarali direktorka Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević i ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović.
  Fotogalerija

  Fotogalerija Životno delo u 100 momenata

  Kolege velikog ruskog fotografa Sergeja Maksimišina odabrali su 100 njegovih najboljih fotografija koje sada krase zidove praške galerije Zahradnik. Od života pod Putinovom vlašću, do zlatnih zuba kamiondžije – bez sumnje su Maksimišinove fotografije istovremeno novinarstvo i umetnost.
  Video

  Video Ekonomski migranti zaglavljeni u Beogradu

  Nakon što su države Zapadne Evrope odlučile da više ne primaju takozvane ekonomske migrante, ljude koji dolaze iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom, mnogi od njih su na svom putu ka boljem životu ostali „zaglavljeni“ u Srbiji.
  Video

  Video Stanovnici Kosove blokirali magistralni put

  Glavnu saobraćajnicu u BiH, magistralni put M-17, blokirali su nezadovoljni stanovnici naselja Kosova kod Maglaja. Na blokadu puta su se odlučili jer nisu dobili obećani novac za izgradnju novih domova nakon što su njihove kuće uništene u klizištima u maju 2014. godine.
  Fotogalerija

  Fotogalerija Crveni tepih sa otvaranja 66. Berlinalea

  Berlinska smotra sedme umjetnosti, koja se održava od 11. do 21. februara, otvorena je komedijom braće Coen "Hail, Caesar!". Radnja ostvarenja, koji se prikazuje izvan konkurencije 66. Berlinalea, smještena je u posljednje dane zlatnih godina Hollywooda. Foto/Reuters
  Video

  Video BiH: Prva termoelektrana po evropskim standardima

  Nakon testne faze očekuje se početak komercijalne proizvodnje struje u termoelektrani Stanari kod Doboja. Proizvedena energija prodavat će se na stranim tržištima. Očekuje se da će godišnja proizvodnja iznositi dva miliona megavatsati, što je petina sadašnje potrošnje tokom 12 mjeseci u BiH.
  Video

  Video Hangout: Dvije godine od februarskih demonstracija

  O februarskim demonstracijama iz 2014. godine i šta je nakon njih ostalo, da li je dvije godine poslije u Bosni i Hercegovini bolje ili lošije - u Hangoutsu govore profesor iz Tuzle Zlatan Begić i aktivista iz Sarajeva Darjan Bilić.
  Video

  Video Hajra ne želi milostinju već posao

  Hajra Ramić je samohrana majka koja u rogatičkom selu Kukavice živi sa četvero djece. Jedno je izgubila u ratu, kada je i sama ranjena, a potom je zbog posljedica smrzavanja ostala i bez prstiju na rukama. Uprkos svemu, ova hrabra žena danas od živi od poljoprivrede.
  Više videa i fotogalerija

  Programi

  Poslušajte

  Najpopularnije

  Kviz

  Pitanje sa slike

  Kviz: Franjo i Kiril, Einstein, Sv.Valentin, Sv.Trifun...

  Prethodni kvizovi

  Ko je uništio FK Velež?

  Najnoviji komentar (11 ukupno)

  Anonimni posjetilac: Valez je pravi primjer za Mostar. Kako sa Mostarom, tako i sa Velezom. ... Dalje/More

  Putinov rejting sazdan od iluzija i nada

  Najnoviji komentar (1 ukupno)

  Igor: Što se tiče Krima, tu je samo vraćeno ono što je bilo oteto, ... Dalje/More

  Država obavezna sačuvati sudstvo od vjerskog upliva

  Najnoviji komentar (10 ukupno)

  Lucas - Jasar: "diplomirani,"
  ako ti nije sta zahmet, objasni nam, u cemu se sastoji to ... Dalje/More