Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 08:53 CET

  Teme dana


  Video

  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  Uzmi siromašnom, daj bogatomi
  X
  Aljoša Ljubojević
  02.05.2016
  Nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, Gradska uprava Bijeljine objavila je da su razne organizacije donirale za stanovnike Semberije oko milion i 150.000 konvertibilnih maraka. Naša ekipa posjetila je semberska sel i saznala da je pomoć bila dijeljena po stranačkoj podobnosti, a da mnogi, kako kažu, od pomenutog novca nisu vidjeli ni jedan fening.

  Perspektiva

  Video "Perspektiva": Druga epizoda – Podgorica

  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

  Stranica Prespektive

  Video Radno mjesto na kućnom pragu

  Novih 3.000 radnih mjesta u poljoprivredi najavljuju se projektom Federalnog ministarstva poljoprivrede i Zavoda za zapošljavanje u ovom entitetu. Poljoprivrednici će biti „skinuti“ sa biroa za zapošljavanje, uplaćivat će im se doprinosi, a oni će se baviti poljoprivrednom proizvodnjom.

  Stranica TV Liberty

  Multimedija

  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  Corax o "Fenomenologiji zarđale kašike"i
  X
  Dušan Komarčević , Iva Martinović
  02.05.2016
  Predrag Koraksić Corax, jedan od najpoznatijih karikaturista sa ovih prostora i saradnik Radija Slobodna Evropa, nedavno je objavio novu zbirku radova pod imenom „Fenomenologija zarđale kašike“. U izboru od 120 fotografija, Corax pokazuje kako je zarđala kašika od simbola radikalskih ratnih zločina postala novi atribut u današnjem vremenu.
  Video

  Video Corax o "Fenomenologiji zarđale kašike"

  Predrag Koraksić Corax, jedan od najpoznatijih karikaturista sa ovih prostora i saradnik Radija Slobodna Evropa, nedavno je objavio novu zbirku radova pod imenom „Fenomenologija zarđale kašike“. Corax pokazuje kako je zarđala kašika od simbola radikalskih ratnih zločina postala novi atribut.
  Video

  Video Njujork: Srpsku pravoslavnu crkvu progutao požar

  Vatrogasci su nekoliko sati gasili požar koji je izbio u crkvi Svetog Save na Menhetnu u noći 1. na 2. maj. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama, ali je materijalna šteta na crkvi staroj 160 godina velika. (Reuters)
  Fotogalerija

  Fotogalerija Nacionalni spomenik BiH: Stari grad Srebrenik

  Stari grad Srebrenik nalazi se na sjeveroistočnim obroncima Majevice, oko pet kilometara udaljenom od bosanskog gradića Srebrenika. Najstariji spomen ovog grada datira iz 1333. godine. Nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine proglašen je 2004.
  Video

  Video Prinove u praškom ZOO-u

  Mladunci mravojeda, slona i gorile najmlađi su stanovnici praškog zoološkog vrta, koji su na svijet došli u 2016. Najviše pažnje izazvalo je mladunče gorile, koje je iznenadilo sve zoološkog vrta. Naime, niko nije ni slutio da Šinda, dvadesetčetvorogodišnja gorila, očekuje prinovu.
  Video

  Video Treća sedmica makedonske 'Šarene revolucije'

  Već danima ne prestaju tenzije i sukobi između makedonskih demonstranata i policije. Proteklih noći aktivisti "Šarene revolucije" bacali su boje i jaja na spomenike kontroverznog projekta "Skoplje 2014".
  Video

  Video Azerbejdžanci prave fabriku u Doboju

  U nekadašnjoj vojnoj kasarni u dobojskom naselju Ševarlije investitori iz Azerbejdžana grade tvornicu za preradu voća i povrća Bosanka. U Doboju je i ranije postojala Bosanka, koja se ubrajala među pet vodećih prerađivača voća i povrća u bivšoj Jugoslavij i koja je uništena tokom privatizacije.
  Video

  Video Srušen centar za izbeglice "Miksalište"

  U Beogradu je srušeno mesto na kome su poslednjih godinu dana pomoć dobijale izbeglice tokom boravka u prestonici Srbije na putu ka Zapadnoj Evropi. “Miksalište” je, kao i mnogi drugi objekti u delu grada poznatom kao Savamala, srušeno radi gradnje kontroverznog projekta "Beograd na vodi".
  Fotogalerija

  Fotogalerija Spomenici: U potrazi za Lenjinom

  U Ukrajini, spomenici osnivaču Sovjetskog Saveza, Vladimiru Lenjinu, demontirani su a njihovi dijelovi razbacani širom zemlje. Fotograf Niels Ackermann i novinar Sébastien Gobert istraživali su i locirali mjesta na kojima se nalaze dijelovi mnogih spomenika Lenjinu.
  Fotogalerija

  Fotogalerija Černobil – zemlja mlijeka i meda?

  Mala grupa ljudi odlučila se vratiti u Černobil i živjeti unutar ozračene Zone isključenja. Fotoreporter RSE, Amos Chapple, naišao je na osobu čiji je život, uprkos černobilskoj zatrovanoj zemlji, idiličan.

  Programi

  Poslušajte

  Najpopularnije

  Infografike

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ko su kandidati za novog šefa UN-a?

   

  Kviz

  Pitanje sa slike

  Kviz: Đurđevdan, Tito, bicikl, Washington...

  Prethodni kvizovi

  Zašto se ne treba radovati rezultatima izbora u Srbiji

  Najnoviji komentar (6 ukupno)

  riki: Ja se radujem!

  Verbalne optuzbe opozicije su mozda izmisljotine. Ali dokumentovane sa fotografijama zapisnika ... Dalje/More

  Ponovo dijele Suadu i Olgu

  Najnoviji komentar (18 ukupno)

  Anonimni posjetilac: Jasare u jednome se mozemo svi sloziti. Sarajevo nije ono za sto se ... Dalje/More

  Može li i BiH poput Rumunije?

  Najnoviji komentar (1 ukupno)

  Anonimni posjetilac: BIH je i u SFRJ bila zaostala. Zaostala je bila i prije SFRJ ... Dalje/More