Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 02:17 CET

Teme dana


Video

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Protest izbeglica u Mađarskoji
X
28.08.2015
Izbeglice iz više zemalja koje su prešle srpsko-mađarsku granicu protestovale su u petak u blizini pograničnog mesta Reske, zahtevajući od mađarskih vlasti da ubrzaju proces registracije. Ljudi su se pobunili jer ih, kako kažu, drže na poljani koja predstavlja improvizovani kamp na 35 stpeni Celzijusa, bez hladovine i sa malo vode. neki su čak pokušali da napuste kamp i vrate se u Srbiju, ali ih je mađarska policija sprečila. Zvanične institucije Mađarske nisu davale izjave. Autobusi su u međuvremenu stigli i odveli izbeglice u prihvatni centar. Video: RFE/RL


Perspektiva

Video Retrospektiva "Perspektive"

TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film.

Stranica Prespektive

Video TV Liberty - 995. emisija

Kolaž ranije emitiranih priloga: Humanitarni kontejneri; Ženska momčad; Nemoj, živa ti djeca; Vitezovi nježnog srca; Hronika jednog zaborava

Stranica TV Liberty

Multimedija

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
Fotogalerija

Fotogalerija Zenica dočekala Amela Tuku

Više hiljada građana Zenice i drugih gradova dočekalo je i pozdravilo u petak uveče najboljeg bh. atletičara – Amela Tuku, osvajača bronzane medalje na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu. Na dočeku na Atletskom stadionu na Kamberovića polju, bili su i predstavnici Atletskog saveza BiH i Amelove kolege iz Atletskog kluba Zenica. Amel Tuka ima najbolje ovosezonsko vrijeme na 800 metara,a 11. septembra nastupit će na završnom mitingu Dijamantske lige u Briselu.
Fotogalerija

Fotogalerija Od Srbije do Mađarske sa izbeglicama

Četiri kilometra do Mađarske, poslednje tranzitne zemlje do Nemačke, je razdaljina koju stotine izbeglica iz država Bliskog istoka svakodnevno pređe peške da bi iz Srbije, u blizini prelaza Horgoš, prešli granicu ka EU.
Video

Video Radnici prenoćili pred Vladom u Tuzli

Radnici okupljni oko Sindikata Solidarnosti noć su proveli pred zgradom Vlade u Tuzli. To je, smatraju, jedini način da ukažu na nagomilane probleme sa kojima su suočeni.
Fotogalerija

Fotogalerija Humanitarna pomoć migrantima

Humanitarna akcija Beogradjana za pomoc izbeglicama iz Bliskog istoka i Afrike koji borave u parku kod glavne autobuske stanice u Beogradu. RSE foto: Vesna Anđić
Video

Video Desetine tela izbeglica u kamionu, istraga u toku

Austrijska policija pronašla je hladnjaču na autoputu u blizini grada Pandorfa u kojoj je bilo najmanje 20 tela izbeglica, ali se može očekivati da će broj žrtava biti veći.
Video

Video Ograda neće sprečiti izbeglice

Izgradnja žičane ograde na srpsko-mađarskoj granici, koja je u poodmakloj fazi, nije sputala hiljade izbeglica da preko Mađarske hrle do utočišta neke od zapadnoevropskih zemalja. Rekordi protoka ljudi, koji su iz svojih domova izbegli mahom zbog ratnog vihora, padaju iz dana u dan.
Video

Video Bečka utakmica: Buduće članice pobedile EU

Uoči Samita o Zapadnom Balkanu u Beču, na stadionu FK Austrija odigrana je fudbalska utakmica političkih zvaničnika EU protiv tima zvaničnika država koje pretenduju da postanu članice. Tim Balkana pobedio je ekipu EU sa 4:2. Autor: Ognjen Zorić, RFE/ RL
Video

Video Festival ulične umjetnosti u Sarajevu

U Sarajevu se održava četvrti i dosad najveći internacionalni Beton fest.
Video

Video Pandža: Euforija brzo prođe

Kadetska košarkaška reprezentacija donijela je u BiH europsko zlatno odličje. Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh je izbornik Josip Pandža. U intervju za RSE, Pandža govori o euforiji nakon uspjeha, o nepostojanju sistema vednovanja i nagrađivanja u bh. sportu.
Video

Video Rafting na Neretvi sve popularniji

Hiljade turista ove godine probalo je adrenalinski rafting na Neretvi. U Konjicu kažu da je ovo način da se poboljša cjelokupna turistička ponuda ovog bosanskohercegovačkog grada.
Video

Video Od politike do uzgoja malina

Izet Bahtanović prije 15 godina napustio je politiku, a ove godine otišao je i iz privrede i u rodnom selu Golubovići kod Rogatice odlučio je krenuti ispočetka, zaduživši se i vrijedno radeći kako bi svojoj petočlanoj porodici osigurao egzistenciju.
Fotogalerija

Fotogalerija Izbeglice u Beogradu

U beogradskim parkovima svakodnevno borave stotine izbeglica iz Sirije i zemalja tog regiona zahvaćenih ratom. Najveći broj ovih izbeglica posle par dana predaha u beogradskim parkovima kreću ka cilju, razvijenim zemljama Evropske unije.
Fotogalerija

Fotogalerija Laureati 21. Sarajevo Film Festivala

Svečanom dodijelom nagrada u subotu uveče u Narodnom pozorištu spuštena je zavjesa na 21. Sarajevo Film Festival - najznačajniju regionalnu smotru sedme umjetnosti. U toku devet festivalskih dana prikazano je 259 filmova iz 57 zemalja.
Video

Video "Mustangu" Srce Sarajeva

Ceremonijom uručenja nagrada u Narodnom pozorištu Sarajevo zvanično je okončan 21. Sarajevo Film Festival. Za najbolji film najznačajnije regionalne filmske smotre proglašeno je tursko ostvarenje "Mustang" koje je na SFF-u imalo regionalnu premijeru.
Video

Video Vrećo: Hagada kao inspiracija

Bosanskohercegovački interpretator sevdalinke Božo Vrećo u petak je Zemaljskom muzeju BiH uručio hiljadu maraka. Kako je istaknuto iz Udruženja "Akcija" novac će najvjerovatnije biti usmjeren ka redovnom održavanju prostorije u kojoj se čuva Sarajevska Hagada.
Fotogalerija

Fotogalerija Potpuna sloboda istine

Prvi Internacionalni kulturni i umjetnički program "The Complete Freedom of Truth - Potpuna sloboda istine" održan je u Višegradu i Jelahu, a završava se u Srebrenici. Na ovom festivalu učestvovalo je stotinjak mladih umjetnika iz Rumunije, Italije, Portugala, Bosne i Hercegovine, Srbije, Gruzije i Velike Britanije. Održano je niz radionica, koncerata, pozorišnih i animiranih predstava, te igraonica za mlade.
Video

Video Bosanske vode - stripovi mališana

Nakon festivala dječijeg stripa u Gunji, Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka proširila je ovaj projekat i na dijelove BiH i Srbije, koji su u maju 2014. godine bili pogođeni poplavama. Projekat Balkanske vode zamišljen je kao priča o poplavama iz dječijeg ugla. Radovi mališana iz Hrvatske,
Video

Video Vučić među izbeglicama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, je sa ministrima i sa gradskim čelnicima obišao izbeglice iz Afrike i sa Bliskog istoka u parku kod glavne autobuske stanice u Beogradu i najavio da će država uskoro otvoriti prihvatni centar u Beogradu.
Video

Video Pandža: Najsretniji sam čovjek na svijetu

Nakon osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, selektor kadetske košarkaške reprezentaciji BiH, Josip Pandža dočekan je u rodnom Vitezu.
Fotogalerija

Fotogalerija Vučić u poseti izbeglicama u parku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je u parku kod autobuske stanice u Beogradu migrante sa Bliskog istoka i najavio da će u narednom periodu, zbog dolaska zime, u okolini Beograda biti napravljen privremeni prihvatni centar za migrante i izbeglice u koji bi moglo da bude smešteno 2.000 do 3.000 ljudi. RSE Foto / Aleksandar Pavlović
Više videa i fotogalerija

Programi

Poslušajte

Najpopularnije

Infografike

Kviz

Pitanje sa slike

Kviz: Arsen Dedić, Hasanaginica, uragani, Zeus...

Prethodni kvizovi

Izbeglička kriza obeležila Samit u Beču

Najnoviji komentar (2 ukupno)

Milivoje Radaković: Pretpostavljam da Vi, zlopamtilo, imate neki bolji predlog? Dalje/More

Vraća li se Hrvatska Tuđmanu

Najnoviji komentar (74 ukupno)

hrkljus : Jasar@ Od silne egzotike Amerikanci smeju danas na kupanje jos samo na pacificku ... Dalje/More

Bijela kuga u BiH: Gdje nema perspektive, nema ni ljudi

Najnoviji komentar (1 ukupno)

Anonimni posjetilac: kao prvo, do 2100 godine niko od nas koji ovo citamo nece biti ... Dalje/More