Utorak, 13. oktobar/listopad 2015, 13:56 CET

Teme dana

 • Zastava EU ispred zgrade Evropske komisije u Briselu

  Evropska komisija preporučuje otvaranje poglavlja 35 za Srbiju

  Evropska komisija i Evropski savet za spoljne poslove dostavili su Savetu ministara i članicama EU preporuku za otvaranje poglavlja 35 u pregovorima sa Srbijom, koje se bavi pitanjem Kosova, rekla je Maja Kocijančič

 • Inspekcija ispred jame Begići - Bištrani kod Kaknja, 13. oktobar 2015.

  U nesreći u kakanjskoj jami poginula četiri rudara

  U jami Begići-Bištrani nedaleko od Kaknja u utorak se dogodila nesreća u kojoj su četiri rudara smrtno stradala, dok su dvojica povrijeđena – jedan lakše, a drugi teže. Uzrok nesreće je zarušavanje kamena na rudare

 • Multimedija U Prištini mirno nakon sukoba s policijom

  Neredi između policije i demonstranata su izbili nakon vesti da je poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti priveden zbog bacanja suzavca prošle nedelje u Skupštini Kosova

 • Multimedija Čekajući registraciju u Preševu

  Grupa izbeglica, koja je sa stotinama drugih nakon putovanja vozom na prelazu Tabanovce iz Makedonije prešla u Srbiju, odlazi iz kampa Miratovac, uglavnom peške, prema Preševu gde se registruju i nastavljaju put ka Hrvatskoj

 • Ruski udari u Sirji, sa sajta Ministarstva obrane Rusije, 12. kolovoza 2015.

  Ruske akcije u Siriji: Vrijede li uloženog novca?

  Rusija je potrošila 87 milijuna dolara za dva tjedna zračnih napada u Siriji, uključujući i korištenje krstarećih raketa. Što je dobila zauzvrat?


Video

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Vladimir MacBetin: Šekspir u ogledalu Kremljai
|| 0:00:00
...  
 
X
12.10.2015
Češka pozorišna grupa priredila je interpretaciju tragedije Williama Shakespearea ‘Macbeth’ sa novim glavnim likom: vođom željnog moći, Vladimirom MacBetinom. Režiser kaže da predstava nije doslovna refleksija današnjih događaja, ali se oslanja na modern Rusiju i obrađuje teme kao što su nasinje, manipulacija i traganje za moći. (Video:RSE)

U fokusu


Perspektiva

Video "Perspektiva": Druga epizoda - Kiseljak

RSE u suradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je druga epizoda sedmog ciklusa Serijala koja govori o mladima Kiseljaka. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius Film iz Sarajeva.

Stranica Prespektive

Video TV Liberty 1002. emisija

U novom izdanju Liberty magazina priče iz života i o životu na kakve ste navikli: Sačma uvozna, žrtva domaća; Sreća preko sedam gora i sedam mora; Balada o zaboravljenima; Podno grijanje u Zadružnom domu; Vrtić treće dobi

Stranica TV Liberty

Multimedija

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Održana bilećka džipijadai
|| 0:00:00
...  
 
X
Nebojša Kolak
13.10.2015
Prvi put ove godine bilećka džipijada održala se na dvije lokacije, brzinska trka na Zelengori, a nakon toga na području opštine Bileća vožnja na poligonu.
Video

Video Održana bilećka džipijada

Prvi put ove godine bilećka džipijada održala se na dvije lokacije, brzinska trka na Zelengori, a nakon toga na području opštine Bileća vožnja na poligonu.
Video

Video 

Nakon protesta u ponedeljak uveče, koji su usledili zbog privođenja bivšeg lidera Pokreta Samoopredeljenje i poslanika u Skupštini Kosova, Aljbina Kurtija, bezbedonosna situacija u Prištini je mirna.
Video

Video RSE sa izbeglicama u Preševu

Grupa izbeglica, koja je sa stotinama drugih nakon putovanja vozom na prelazu Tabanovce iz Makedonije prešla u Srbiju, odlazi iz kampa Miratovac gde im je pružena najosnovnija pomoć. Uputili su se, uglavnom peške, prema Preševu gde se nalazi centar u kome im se, osim registracije, dele hrana i najos
Fotogalerija

Fotogalerija Preševo: Izbeglice u redu za registraciju

Posle velikog priliva izbeglica sa Bliskog istoka proteklog vikenda, kada ih je kroz Prihvatni centar u Preševu na jugu Srbije prošlo preko 10.000, od početka nedelje njihov broj se smanjio.
Video

Video Turnir u spomen Ljubinka Akšama

Osmi Memorijalni turnir "Ljubinko Akšam" 2015, posvećen tragično preminulom devetnaestogodišnjem Ljubinku Akšamu, velikoj fudbalskoj nadi Leotara. zbog veoma loših vremenskih uslova završen je dogovorom trenera.
Fotogalerija

Fotogalerija Izbeglice u Preševu: Umorni, mokri i promrzli

U Miratovac, mesto na granici Srbije i Makedonije, svaki dan stiže nekoliko hiljada izbeglica. Pešače jedan deo puta, a zatim ih autobusima prevoze u Prihvatni centar u Preševu gde se registruju. Zbog loše organizacije, stanje u Preševu je povremeno na ivici incidenta. Izbeglice po kiši i hladnoći, često mokri do gole kože i u potpuno neadekvatnoj obući i odeći, moraju da stoje napolju i čekaju satima da bi bili registrovani. Iz Preševa nastavljaju put ka Šidu, a odatle ka Hrvatskoj. RSE/FOTO: Žarka Radoja
Video

Video Tisuće izbjeglica na hrvatskoj granici

Na tisuće izbjeglica svakodnevno ulazi u Hrvatsku, a prema procjenama nadležnih val koji kreće prema EU mogao bi biti sve veći jer ih mnogo čeka prolazak na makedonsko – grčkoj granici. Posjetili smo prihvatni centar u Opatovcu, te Bapsku i Tovarnik odakle izbjeglice vlakovima odlaze u Mađarsku.
Video

Video Direktor Pozorišta mladih: Skupljam svaki novčić

Nakon 20. godina, sarajevsko Pozorište mladih dobilo je novog direktora. Na ovu funkciju imenovan je bh. glumac Mario Drmać. Zatekao je teško stanje, malo novca, ali kaže kako ima veliku ambiciju da oživi ovu kulturnu ustanovu.
Video

Video Njemačka: Djeca migranata kreću u školu

Procjenjuje se da će još oko milijun izbjeglica potražiti utočište u Njemačkoj u 2015. godini, od čega je veliki broj djece. Njihov dolazak predstavlja veliki izazov za škole koje su organizirale "časove dobrodošlice" kako bi djeca migranata naučila osnove njemačkog jezika.
Video

Video Aleksijevič nakon Nobela: Vlasti se prave da ne postojim

Bjeloruska autorka i istraživačka novinarka Svetlana Aleksijevič ovogodišnji je laureat Nobelove nagrade za književnost, objavio je Nobelov komitet u četvrtak, 8.oktobra. Na press konferenciji u Minsku rekla je da je njen rad prožet mnogim uticajima.
Fotogalerija

Fotogalerija Incident u Skupštini Kosova

Kosovska Skupština u četvratk je okončala sjednicu nakon što je uz zvižduke, prsakanje vodokm i bacanje suzavca od strane poslanika opozicije, usvojila niz nacrta zakona. Sjedinjene Države i Evropska unija su snažno osudili incident.
Video

Video Zvuci đemba i ples u izbegličkom parku

U parku kod beogradske Autobuske stanice - zvuci đemba i ples. Broj izbeglica koji se na ovom mestu okupljaju poslednjih se nedelja smanjio. Umesto hiljada, sada su tu stotine ljudi, uglavnom pristiglih iz Avgaistana na putu za Nemačku.
Fotogalerija

Fotogalerija Uništene povratničke kuće

U zaseoku Drljajice, sela Donji Hamzići, u opštini Čitluk, u većinski hrvatskoj zapadnoj Hercegovini, za sada nepoznati počinioci u tom bošnjačkom naselju devastirali su i fašističkim grafitima išarali kuće povratnika.
Video

Video Napad na povratničke kuće u Čitluku

Četiri obnovljene kuće bošnjačkih povratnika u selu Drljajice u opštini Čitluk, teško su oštećene. S obzirom na to da pritom ništa nije odneseno, te da je na jednoj od kuća "osvanuo" grafit - veliko slovo "U" sa križem - povratnici vjeruju da je riječ o etnički motivisanom incidentu.
Video

Video Foča-Ustikolina: Sajam zdrave hrane

Jesen je doba kada poljoprivrednici ubiru plodove višemjesečnog rada, ali i period u kojem se za kvalitetne proizvode iz Podrinja pokušava naći tržište. "Zdrava hrana iz Ustikoline" održava se već 11 godina u malom mjestu u kojem se proizvodnjom hrane bavi sve više ljudi.
Video

Video Trebinje: Predstavljanje Oružanih snaga BiH

Povodom desetogodišnjice postojanja i 15 godina otkada bh. vojnici učestvuju u međunarodnim misijama, Oružane snage BiH (OS) su sa opremom i tehnikom izašli među građane Trebinja. Ovo je i jedan od načina na koji žele privući mlade ljude da se prijave u OS BiH za rad kao oficiri ili vojnici.
Više videa i fotogalerija

Programi

Poslušajte

Najpopularnije

Infografike

Kviz

Pitanje sa slike

Kviz: Branko Ćopić, Abrahamske religije, Svetlana Aleksejevič...

Prethodni kvizovi

Evropska komisija preporučuje otvaranje poglavlja 35

Najnoviji komentar (1 ukupno)

Balkanac: Na osnovu čega vi smatrate da Srbija želi u Eu? Dalje/More

Hrvatska: Turistički rezultati bolji od onih iz 1989. godine

Najnoviji komentar (10 ukupno)

Pero Nadoveza: "Pero nemoj samo da kazes da je RH nesto ekonomski jaca od BIH ... Dalje/More

Lucić: Nedić u prekomandi iz Rajha u Raj

Najnoviji komentar (1 ukupno)

Namik -"Razum neka vlada": Predraze dragi, care mali
Ko mi tebe jos ne hvali Dalje/More