Dostupni linkovi

Život u Beogradu tokom samita OEBS: Stanje skoro redovno


Na ulicama Beograda nema većih gužvi, iako je u glavnom gradu Srbije u toku Ministarski savet OEBS-a zbog kog se primenjuju maksimalne mere bezbednosti i poseban režim saobraćaja u zoni održavanja konferencije.

Užurbani saobraćajci na glavnim raskrsnicama, policajci na trotoarima i česti prolasci službenih vozila u kolonama pod rotacionim svetlima slika su Novog Beograda u kom je težište svih događaja na ministarskoj konferenciji OEBS-a. Policija na semaforima povremeno zaustavlja saobraćaj kako bi na sastanke prošle inostrane i domaće delegacije.

Kod zgrade bivšeg CK pešaci su u jutarnjim časovima za RSE rekli da je stanje u gradu relativno normalno.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00
Direktan link

Mada je Beograd ovih dana diplomatska prestonica sveta, uočljivo je da je organizacija drugačija nego prilikom ranijih poseta svetskih državnika kada su bili blokirani veći delovi grada, što je dovodilo do kolapsa u saobraćaju.
Sastanci na ovom velikom skupu održavaju se u Beogradskoj areni i Palati Srbija, a veći broj učesnika smešten je u hotelu u blizini Ušća. U tom trouglu su najveće mere bezbednosti.

Taksisti Živadin Stefanović i Davor Mihajlović, koji su čekali mušterije kod bivše pumpe Dejton, rekli su za RSE da je stanje skoro redovno.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00
Direktan link

Više od sedam hiljada policajaca, uz neizbežne snajperiste na krovovima, agente u civilu i zavarivanje šahtova, obezbeđuje svetske lidere na beogradskom samitu OEBS-a. Ulice oko Arene, kao i jedna od najvećih u Novom Beogradu, Bulevar Zorana Đinđića, zatvorene su za saobraćaj.

Gradski saobraćaj, tramvaji, trolejbusi i autobusi, koji uobičajeno funkcioniše, najsigurniji je vid prevoza za sve Beograđane koji na odredište žele da stignu na vreme tokom dvodnevne konferencije OEBS-a.

XS
SM
MD
LG