Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 17:32 CET

  Kosovo

  Kosovo: Održana vežba civilne zaštite u Mitrovici

  Multimedija

  Pripadnici srpske Civilne zaštite Kosovske Mitrovice održali su u nedelju pokaznu vežbu  za spasavanje ljudi u slučaju požara u severnom delu  grada.

  Tom prilikom, pripadnici Civilne zaštite pokazali su pred mnogobrojnim građanima svoju opremljenost I obučenost za delovanje u vanrednim situacijama.

  Pokaznu vežbu Civilne zaštite u severnoj Mitrovici organizovala je Kacelarija za Kosovo Vlade Srbije.

  Predsednik opštine Severna Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da je ova Civilna zaštita formirana u skladu sa Ženevskom konvencijom koja predviđa mogućnost funkcionisanja civilne zaštite čak i na teritorijama koje se, kako se izrazio, "nalaze pod okupacijom".

  “Član 61 ove konvencije precizno definiše  u koje svrhe se civilna zaštita može koristiti a član 65 čak daje mogućnost da pripadnici civilne zaštite mogu nositi lako naoružanje za održavanje reda ili za samoodbranu. Posebno kao komandant štaba za civilne zaštite za vanredne situacije ovu priliku koristim da istaknem da će ova mirnodopska organizacija biti na raspolaganju svim našim građanima bez obzira na versku pripadnost-Srbima, Albancima, Gorancima, Turcima, Bošnjacima, Romima, Egipćanima, Aškalijama i svim ostalim zajednicama koje žive I rade na ovim prostorima”

  Portparol Kosovske policije Besim Hoti kazao je da je ovaj događaj u severnoj Mitrovici protekao mirno I bez incidenata. On je dodao da kosovska policija nije imala saznanja o organizatorima današnje akcije.

  Jasmina Šćekić

  jscekic+yahoo.com

  Od 2003. godine radi kao novinar informativne redakcije Radija Kontakt Plus u Kosovskoj Mitrovici. Kao dopisnik Radija Slobodna Evropa za područje severnog Kosova radi od 2004. godine.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: Begu-Grad:Bremen
  18.11.2012 18:00
  Ovako nesto Serbi su bili poceli i u vreme 1980-90g zvana dogadaj naroda,sa nekakvim organiziranom ludima sa pola pismeni ili nepisme dogadaj naroda,
  sfi znamo kako je doslo posle toga kakfe katrahure bili na bifsoj jug bas iz ovi organizacija polu vojni dogadaj naroda,
  serbi josuvk nisu sfesni sta su cini sa ovakfim oraganizacijama polu vojni sfim ludima ne serbske nacionalosti sta sufe cinili kakav rat posle bilo itd,
  ova tkz vezma u sefer mitrovice ide tom pravcu idu a posle se kaju ne mito nismo uradili neki drugi, neki vanzemalac po njima,
  vidicete da ovo ne ide u doboro susedstvo, serbi nisu za dobrosusedstvo,ili kako oni kazu ili drugcije nemora biti to su serbi,bez zakona (zakon mora postovati Derzave Kosova) divlastva ,e pa to necemoci, vidicete da ovi stfaro igraju vatrom.
  Odgovor

  Ime: Lepusasti Grad: DE
  18.11.2012 22:28
  Sasav narod..
  Odgovor

  Ime: Zilen Grad: Prizren
  19.11.2012 22:51
  A da možda ti malo šašavo razmišljaš?
  Odgovor

  Ime: Nikola Grad: Srbija
  18.11.2012 21:38
  U pravu si, ništa nismo naučili od naših komšija Albanaca. Tiha voda breg roni.
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.