Dostupni linkovi

Vetar odneo deo krova sa škole i opštine u Novoj Varoši


Jak olujni vetar koji duva na području Zlatiborskog okruga naneo je velike štete u opštini Nova Varoš. Vetar je odneo deo krova sa Tehničke škole i zgrade opštine, crepove sa privatnih kuća, a oko 600 domaćinstava je bez struje.

„Pod jakim naletom vetra otkriveno je preko 150 kvadrata škole. Nastavu smo odmah obustavili i decu pustili kući. Najbitnije je da niko nije povređen. Direkcija za izgradnju opštine Nova Varoš odmah je angažovala radnike da kondorom prekriju ovaj deo krova“, rekao je za naš radio direktor škole Milivoje Ćirović.

Radnici popravljaju krov
Radnici popravljaju krov

„Vetar je odneo i desno krilo krova opštine, ali ispod krova je beton tako da bar za sada nema bojazni od prokišnjavanja“, kaže zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović, dodajući da je vetar naneo i štetu ugostiteljskim objetima na Zlataru.

Otkriven je deo hotela „Panorama“, a šteta je i na krovu RH Centra. Polomljeno drveće oštetilo je i elekto vodove pa je, desetokilovatni dalekovod u pravcu Kokinog Broda, Jasenova, Negbine i Draglice isključen. Čeka se da vetar pa da se kvarovi otklone objašnjava Mladenović.

Prema poslednjim informacijama, oko 600 domaćinstava na području Nove Varoši je bez struje. Drveće koje je polomio vetar u prigradskim naseljima pokidalo je i kablove javne rasvete.

XS
SM
MD
LG