Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 07:57 CET

Bosna i Hercegovina

U Banjaluci izložena najveća razglednica na svijetu

Razglednica dimenzija 10 sa šest metara izložena je u banjalučkom Domu omladine
Razglednica dimenzija 10 sa šest metara izložena je u banjalučkom Domu omladine
Članovi Udruženja građana Centar za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" iz Banjaluke u četvrtak su u banjalučkom Domu omladine izložili najveću razglednicu na svijetu, dimenzija 10 sa šest metara, u sklopu akcije "Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na umjetnost i kulturu".

Razglednica se sastoji od najboljih radova koje su napravila djeca iz ruralnih sredina kroz razne dosadašnje projekte udruženja "Dobri medo".

Mališani, ali i stariji sugrađani Banjaluke, imali su priliku da na poleđini razglednice napišu želje, ideje i prijedloge kako popraviti položaj mladih i djece iz ruralnih područja.

Ova aktivnost organizovana je s ciljem da što veći broj građana progovori o potrebama i problemima djece i mladih iz ruralnih područja, kaže Tatjana Kuruzović direktor centra ˝Dobri Medo˝.
x

˝Cilj ove akcije je da se animira šira javnost kako bi uticala na lokalne zajednice i entitetske vlade da se formira zajednički fond za finansiranje dugoročnih programa socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja˝, kaže Kuruzovićeva.

Paralelno sa ovom aktivnošću, mladi iz jedanaest područja BiH slali su razglednice poslanicima u entitetskim parlamentima u BiH na kojima su bili ispisani njihovi najveći problemi i prijedlozi za rješenja.

Najveća razglednica na svijetu biće izložena 15 dana u banjalučkom Domu omladine tako da će svi koji to žele, biti u prilici da napišu svoje želje i poruke o popravljanju položaja mladih i djece iz ruralnih područija.

Gojko Veselinović

veselinovicg+rferl.org

Radio u banjalučkim Nezavisnim novinama, te na BH Radiju 1. Izvještavao i istraživao o temama koje se tiču politike, društva, ekonomije i kulture. Od novembra 2012. je dopisnik RSE iz Banjaluke.

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: Mila Grad: EU
19.02.2013 18:53
tj. u etnicko ociscenoj banja luci- gradu genocidne republike srpske....nek je sram onih sto su uradili ti....
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika