Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 23:57 CET

  Bosna i Hercegovina

  U Banjaluci izložena najveća razglednica na svijetu

  Razglednica dimenzija 10 sa šest metara izložena je u banjalučkom Domu omladine
  Razglednica dimenzija 10 sa šest metara izložena je u banjalučkom Domu omladine
  Članovi Udruženja građana Centar za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" iz Banjaluke u četvrtak su u banjalučkom Domu omladine izložili najveću razglednicu na svijetu, dimenzija 10 sa šest metara, u sklopu akcije "Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na umjetnost i kulturu".

  Razglednica se sastoji od najboljih radova koje su napravila djeca iz ruralnih sredina kroz razne dosadašnje projekte udruženja "Dobri medo".

  Mališani, ali i stariji sugrađani Banjaluke, imali su priliku da na poleđini razglednice napišu želje, ideje i prijedloge kako popraviti položaj mladih i djece iz ruralnih područja.

  Ova aktivnost organizovana je s ciljem da što veći broj građana progovori o potrebama i problemima djece i mladih iz ruralnih područja, kaže Tatjana Kuruzović direktor centra ˝Dobri Medo˝.
  x

  ˝Cilj ove akcije je da se animira šira javnost kako bi uticala na lokalne zajednice i entitetske vlade da se formira zajednički fond za finansiranje dugoročnih programa socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja˝, kaže Kuruzovićeva.

  Paralelno sa ovom aktivnošću, mladi iz jedanaest područja BiH slali su razglednice poslanicima u entitetskim parlamentima u BiH na kojima su bili ispisani njihovi najveći problemi i prijedlozi za rješenja.

  Najveća razglednica na svijetu biće izložena 15 dana u banjalučkom Domu omladine tako da će svi koji to žele, biti u prilici da napišu svoje želje i poruke o popravljanju položaja mladih i djece iz ruralnih područija.

  Gojko Veselinović

  veselinovicg+rferl.org

  Radio u banjalučkim Nezavisnim novinama, te na BH Radiju 1. Izvještavao i istraživao o temama koje se tiču politike, društva, ekonomije i kulture. Od novembra 2012. je dopisnik RSE iz Banjaluke.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: Mila Grad: EU
  19.02.2013 18:53
  tj. u etnicko ociscenoj banja luci- gradu genocidne republike srpske....nek je sram onih sto su uradili ti....
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.