Dostupni linkovi

Štula: Spavanje, cika, vriska, ganjanje, pregovaranje


Đurica Štula ili Grof Đuraz
Đurica Štula ili Grof Đuraz

Đurica Štula je autor, gitarista, basista, kolumnista, terapeut, preduzetnik, vizionar, otac. Izveo Grofa Đuraza na pravi put. U SOPOT-u od početka. Bubsi Beba - treće dijete.

Subota, 18. oktobar

Iskreno, ovo mi se nije radilo. Nekako sam lijen da pišem besplatno, ali za sve postoji prvi put. Negdje u dubini svojih nauma i planova, na nekoj arhaičnoj "TO DO" listi, stoji i to famozno - Voditi dnevnik, pa rekoh sebi: "Haj bar probaj, neće da boli".

Dan je započeo na Kozari. Sunce je ljekovito, posebno nakon bezbroj oblačnih dana koji su sunčanom prethodili. Oko mene divni ljudi i pozitivna atmosfera. Bio je to posljednji dan konferencije Proactive X. Mnogo me inspirisala konferencija, izlagači, organizatori i gosti. Sjajno je kada imaš mogućnost da spajaš ugodno sa korisnim.

Na Kozari mi se upravo to desilo. Imao sam priliku slušati sjajne stručnjake iz oblasti marketinga i odnosa sa javnošću, ali pored predavanja, imao sam priliku da predstavim koncept "Korporativne masaže" ili masaže na radnom mjestu, ili u bilo kom, za to pogodnom prostoru. Drago mi je da je bilo dosta zainteresovanih koji su imali želju da probaju taj vid masaže.

Poseban utisak vezano za rezimiranje konferenicje ostavila je moja omiljena blogerka CaraDara u svom tekstu "Konferencija je slaba riječ - Priactive X".

Ostatak dana sam proveo sa familijom. Sa obzirom da me kući nije bilo tri dana, žena me je dočekala riječima: "Super što si se vratio, vani je divno, idite svi vani. Dugo. Družite se, igrajte. Ja moram da odmorim, sebi da dođem". Majka je ozbiljno zanimanje i stanje. Nas troje smo bili u Banskom dvoru. Djeca vole prostrana i osvjetljena mjesta. Sa slikama.

Negdje sam vidio da se paradiralo u čast Rusa. U Srbiji. Kontam da im je kiša smetala. Ovi naši još uvijek broje. Glasove.

Nedjelja, 19. oktobar

Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Dan započeo zagrljajima i vriskom voljenih bića. Zapravo, nakon pet minuta sreće i radosti, ide otimanje oko igračaka i prve suze. Sukob interesa. Kome medo, kome slikovnica, a kome ostalo. Nekada je zaista teško arbitrirati i šveda glumiti. Šiba je odavno OFF, ili bar niko ne prizna da je koristi. Mi zaista NE šibamo - mi tupimo zube, apelujemo, pričamo, i glasno pričamo.

Nakon doručka valja raditi. Tri masaže. Jeste da je i Bog nedeljom odmarao, ali nekada prosto mora da se radi i nedeljom. Nakon obavljenog posla, spremili smo se za dječiji rođendan. Prijatelj je rekao da se slavi van grada, na Manjači, oko šest km od Banjaluke. I bi tako.

Dječiji rođendani su sjajna prilika da vidite svoje prijatelje koji imaju klince uzrasta kao vaša djeca. Da se ponovo socijalizujete koliko god.

Djeca sa neopisivim uzbuđenjem očekuju tortu i pjevanje "Divnog dana". Nakon toga, može i da se ruča. Torta, naravno. Obilazak štale i razgovor sa kravom je neminovnost. Kada klinci uđu u dijalog sa kravama, gicama, kucama i macama, vaše je samo da slušate, smješkate se i slikate. Ostalo je - čista magija.

Trebam li reći da su zaspali na pola puta do kuće, u toku vožnje?

Ponedeljak, 20. oktobar

Ponedeljak mi je vazda bio dan za neku posebnu napetost, start, uzbuđenje. I naravno - započinjanje dijete ili neke slične doktrine. Dok se organizujem oko djece, saznajem detalje oko nastupa SOPOT-a u Novom Sadu. Iskreno se radujem tom nastupu.

Kada izađem sa njih dvoje vanka, osjećam se kako turistički vodič za zabavu. Šta raditi i gdje otići, kako ih animirati, nasmijati, oduševiti. Konstantna misija.

Na kraju, najljepše je, ipak, kraj rijeke, u travi, ljuljama. Plaža "Raj" znana kako Abacija ili Zeleni most, kako kome. Nakon ture po gradu i plaži, djeca su predata u sigurne ruke majčinske, a ja sam pozavršavao obaveze prema našoj trećoj bebi - Bubsi Bebi. Jeste, kada je čovjek sam svoj šef, onda stalno "ima nešto" da se radi. I da znate da mi je to super osjećaj.

Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

CiKovi još broje. Mislim da je blaženstvo što kući nemamo televizor, i što sve portale sakrio sa zida na FB-u. Šta će mi to u životu? Kome treba tuđa muka. Svijet je ono što si utripamo, zar ne? Dodaću još da sam stigao na probu u 17.00 sati. Malo li je. Sopot se sprema za Beograd u petak.

Utorak, 21. oktobar

Prilično liči na ponedeljak samo što nije bilo probe. Jesam li već rekao da se još broji? Sreća pa je nekako pritisak lobanja sa bilborda opao. Tu i tamo dozvolim se neki satirični komentar vezan za brojanje glasova. Kažu da ima dosta nevežećih listića.

Realno, dok BiH ne kupi - Apple, Google, Madona ili Coca-Colla nećemo se mi leba najesti. Ili bar trava da se legalizuje, pa da stranici dođu, malo jedu, malo duvaju, malo po šumama hodaju.

Srijeda, 22. oktobar

Ovaj dan je počeo ranije nego prethodna dva. S tim da je s ovim danom i kiša došla, što je smor. Nakon "majske kataklizme" svaka kiša me pomalo zabrine. U babu se pretvaram s godinama. Radost je da sam nakon dugo vremena ponovo bio u studiju Digital Boyler. U pitanju je bila reklama za komercijalnu reklamnu kampanju. Ja to zovem primjenjena umjetnost.

Imamo odrješene ruke te je bilo pravo zadovoljstvo raditi sa Tikijem. Takođe, tu je bila i Sanja ZČ. Profesorka i perfekcionicsta, što bi se reklo. Obožavam slušati tu ženu kada sjedne za klavir, klavijature ili što god ima dirke.

Nakon studija - djeca, posao i ostale obaveze.

Četvrtak, 23. oktobar

Ovaj dan je bio posebno dinamičan. Već u 8.00 sam bio u totalnoj akciji. Kada u glavnoj entiteskoj poštanskoj agenciji dobijete odgovor da nije moguće poslati brzu pošiljku u FBiH sa pouzećem, onda je traženje drugog riješenja - jedino rješenje.

Muzički studio
Muzički studio

Akcije koje riješavaju problem obično jedu vrijeme namjenjeno nečemu drugom. Kasnim u studio, ali General je lijepo raspoložen. Čisti studio, a čistoća je pola zdravlja. Dobro smo radili, bas pa gitara.

Nakon studija - Sastanak sa novim klijentima za "Korporativnu masažu", te prezentacija iste u njihovim prostorijama. Zadovoljni su, u ponedeljak nastavljamo saradnju.

Poslije sastanka - Generalna proba SOPOT-a. U petak nas čeka Branka Glavonjić i emisijaBunt. Jesam li već rekao da mi je drago zbog toga? Zaista. Proba gotova, slijedi taksiranje i završavanje obaveza prije puta.

Od 17.45 ponovo počinju masaže. Taj dio dana, gdje radim masažu, zaista volim, sam taj čin i sve što se dešava dok ista traje. Meni je to uzvišeno. Kao ritual za spas svijeta.

Djeluje pretjerano, ali mislim da me nije moguće ubijediti u suprotno. Kada sam se konačno vratio kući žena, izmorena od dvoje male djece, nije imala snaga da mi se čestito obraduje. Spremanje za spavanje, cika, vriska, ganjanje, pregovaranje. Legla je sa njima, nije izdržala. Laptop je moj. Sutra na put. I da, još nema zvaničnih rezultata. Mislim na izbore.

Petak, 24. oktobar

Rano smo krenuli za Beograd. Trebali smo stići do 13.00. Kombi koji smo izrentali nije baš posljednja riječ ni mehanike ni tehnike. Smorio sam se, ali je važno da ide. Stigli smo u za to, manje više, predviđenom vremenu. Lokacija - Košutnjak, RTS studio. Snimanje emisije - Bunt.

Po dolasku na lokaciju, proradiše uspomene.

Na samo pet minuta hoda bio je studio gdje sam snimao svoj prvi album sa bendom Jubbooko sa Negrass. Obišao sam to mjesto i nazvao Aleksandru, snimateljku i producentkinju.

Uspjela je doći i provesti neko vrijeme sa nama. Uspomene su super. Snimanje je trajalo od 16-19 časova. Nakon toga smo se zaputili u klub Fest u Zemenu. Nastupali smo sa nakon našeg prijatelja Kojota i SoulCraft ekipe. Sjajna energija. Nano nastupa smo krenuli za Banjaluku. Iscrpljeni, ali srećni.

XS
SM
MD
LG