Srijeda, 23. juli/srpanj 2014, 13:40 CET

Srbija

U 2013. uz pesme i štrajk

Ilustracija
Ilustracija
Nova 2013. godina dočekana je u gradovima širom Srbije, uz koncerte na gradskim trgovima i tradicionalnim novogodišnjim vatrometima.

Uz slike slavlja, zabeležene su međutim i one koje vraćaju u svakodnevicu u kojoj veliki broj ljudi nema posao ili radi za novac sa kojim jedva izdrži do kraja meseca.

U Kuršumliji, najsiromašnijoj opštini u Srbiji, grupa radnika Novu godinu je dočekala u štrajku. 

Nova godina u Beogradu je dočekana uz koncert na glavnom gradskom trgu i tradicionalnim novogodišnjim vatrometom.

Senku na beogradski doček, bacio je međutim incident u kome je nepoznati napadač, u centru grada, nožem povredio sedmoro ljudi. 

Slavilo se i u mnogim drugim gradovima, između ostalog, i u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Užicu.


Ognjen Zorić

Diplomirao na odseku za novinarstvo Fakulteta za kulturu i medije u Beogradu. Radijskim i TV novinarstvom bavi se od 2005. godine. U beogradski biro Radija Slobodna Evropa dolazi u oktobru 2010. godine, te radi kao novinar i reporter i uređuje i vodi dnevne informativne emisije.

Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.

Galerija

Fotogalerija Karikature Predraga Koraksića Coraxa

Jedan od najprepoznatljivijih karikaturista u Srbiji Predrag Koraksić Corax stalni je saradnik Radija Slobodna Evropa i jednom sedmično objavljujemo njegov komentar političkog života Srbije bez reči.

 

Učestali napadi na novinare u Srbiji

Proteklih dana u Srbiji je fizički napadnuto nekoliko novinara. Po rečima predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašina Obradovića, od 2008. godine na novinare u Srbiji izvršeno 353 verbalnih i fizičkih napada.

EU: Bez dodatnih sankcija Rusiji

Ministri EU nisu doneli oštrije mere protiv Moskve zbog nesmirivanja situacije u Ukrajini, jer se i dalje čekaju rezultati nezavisne istrage obaranja malezijskog aviona.

Kineska propaganda na lažnim Tviter nalozima

Organizacija za ljudska prava “Slobodni Tibet” saopštila je da je pronašla najmanje 100 lažnih Tviter naloga, korišćenih za širenje propagande kineske vlade o Tibetu.