Utorak, 23. decembar/prosinac 2014, 01:07 CET

Bosna i Hercegovina

Sarajlije uoči smaka svijeta: Zajednički doček na Bjelašnici

Sarajevo: Protest protiv smaka svijetai
X
19.12.2012
I dok se cijela planeta sprema za smak svijeta, koji će prema predviđanjima drevnih Maja biti 21. decembra 2012., nekoliko prijatelja, sarajevskih studenata, organizovalo je u srijedu u Sarajevu protest protiv smaka svijeta. Protesti su dogovoreni preko društvene mreže Facebook. RSE Video, 19.decembar, autorka: Selma Boračić
Sarajevo: Protest protiv smaka svijeta
I dok se čitav svijet sprema za 21.decembar 2012.godine, kada se prema predviđanjima drevnih Maja završava život na planeti Zemlji, u Sarajevu je grupa prijatelja organizovala protest protiv smaka svijeta.Na protestu protiv smaka svijeta u Sarajevu pojavilo se deset prijetelja koji su se iz želje da zabave i nasmiju sugrađane okupili na Trgu djece BiH. O razlozima zbog kojih su organizovali protest kažu:Međutim, ima i onih koji nisu protiv smaka svijeta. Sutra, 20.decembra na parkingu na Bjelašnici biće organizovan nekomercijalni zajednički doček smaka svijeta.

Organizatori u pozivu ističu kako će obezbijediti generator za ozvučenje i rasvjetu. Mole sve građane BiH da dođu i poručuju: Što nas bude više, imamo veće šanse da….ma ustvari nemamo nikakvih šansi, ali nek nas ima.

Prema najavama susjednih medija, after smak svijeta je u Splitu 22.12.2012.

Selma Boračić

Nakon sticanja prvih iskustava na u Balkanskim istraživačkim mrežama (BIRN) i BHT-u, od 2007. radi kao novinar-reporter za radijski program i TV magazin Liberty.

Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.