Subota, 30. april/travanj 2016, 13:16 CET

  Svijet

  Rusija otvorila radove na Južnom toku, EU skeptična

  Predsednik Rusije Vladimir Putin i šef Gasproma Aleksei Miller na ceremoniji otvaranja radova, 7. decembar 2012.
  Predsednik Rusije Vladimir Putin i šef Gasproma Aleksei Miller na ceremoniji otvaranja radova, 7. decembar 2012.
  Ron Synovitz i Richard Jowziak, priredio: Dragan Štavljanin

  U petak su otvoreni radovi na izgradnji gasovoda Južni tok koji bi trebalo da doprema gas iz Rusije do potrošača u Zapadnoj Evropi.

  Međutim, stručnjaci smatraju da je čin u Gelendžiku, na jugu Rusije nedaleko od Crnog mora, ceremonijalnog karaktera pre svega za domaće političke potrebe i da stvarna izgradnja neće početi pre 2014. godine.

  Zvaničnici Evropske unije ističu da projekat o finalnoj ruti gasovoda još nije prosleđen Briselu i verovatno neće dobiti odobrenje još najmanje godinu dana.

  Ekspert sa oksfordskog Univerziteta Džonatan Stern (Jonathan) kaže da Gasprom još nije naručio cevi niti su organizovane barže za postavljanje podvodnog dela gasovoda.

  To, po rečima Marlene Holzner, portparolke komesara EU za energiju, znači da se finalna odluka o Južnom toku – faza kada se kompletiraju sve studije – još ne nazire.

  "Sa Evropskom komisijiom nikada nije komunicirano o finaljnoj trasi: gde Južni tok počinje, gde završava, koje zemlje uključuje. To još nije urađeno. Ne postoji ni ekološka procena. Stoga mi ne smatramo da je ovo konačna investiciona odluka”, kazala je Holzner. 

  Cilj projekta Južni tok je transport ruskog prirodnog gasa ispod Crnog mora do Evropske Unije.

  Gasprom saopštava da će gasovod prolaziti kroz turske vode do Bugarske, nastaviti kroz Srbiju, Mađarsku, Sloveniju i Austriju da bi se na kraju povezao sa mrežom za distribuciju Eni na severu Italije u cilju dopremanja gasa do potrošača u Zapadnoj Evropi.

  Izgradnja Južnog toka je investicija u vrednosti od 16,5 milijardi evra koja treba da obezbedi redovno snabdevanje gasom 30 miliona domaćinstava u Evropi.

  Gasprom planira da prve količine gasa krenu 2015. godine.

  Ruske vlasti ističu da su sklopile neophodne međuvladine sporazume sa svakom članicom EU koja je uključena u ovaj projekat. Međutim, Evropska komisija saopštava da još nije imala uvid u njih.

  Rok za predaju ovih dokumenata je 16. februar 2013. godine. Komisija onda ima na raspolaganju devet meseci da ih razmotri.

  • Pripreme za ceremoniju otvaranja 7. decembar 2012.
  • Predsjednik Rusije Vladimir Putin i direktor Gazproma Aleksei Miler na ceremoniji otvaranja radova.
  • Predsjednik Rusije Vladimir Putin i direktor Gazproma Aleksei Miler na ceremoniji otvaranja radova.
  • Pripreme za ceremoniju otvaranja 7. decembar 2012.
  • Južni tok, mapa


  Čuvanje prestiža

  Predsednik mešovite rusko-evropske komore za trgovinu Sergej Šuklin potvrdio je da je otvaranje radova u petak uglavnom ceremonijalnog karaktera bez građevinskih radova pod vodom:

  "Međutim, važno je da je počelo. Rusija je ovim potezom pokazala da je ozbiljna u nameri da realizuje projekat Južni tok. Moskva će najpre komunicirati sa Evropskom komisijom i vladama zemalja uključenih u ovaj posao. Dakle, sve će biti urađeno u skladu sa zakonodavstvom EU –imajući pre svega u vidu da je Rusija upravo postala članica Svetske trgovinske organizacije”.

  Zašto je onda Gasprom žurio da objavi početak radova?

  Šuklin kaže da je to možda povezano sa istragom navoda - koju je Evropska komisija pokrenula u septembru – o monopolskom ponašanju Gasproma u Centralnoj i Istočnoj Evropi:

  "Rusija je iznenađena istragom protiv Gasproma. Verovatno je to jedan od razloga da u Moskvi kažu: ‘Uradimo to na naš način. Znamo ljude u zemljama kroz koje će proći gasovod i u ovoj fazi imaćemo manje posla sa institucijama u Briselu’”.

  Robert Katler (Cutler), istraživač Instituta na Univerzitetu Karleton (Carleton) za evropske, ruske i evroazijske studije, ističe da žurba Gasproma da objavi početak radova ima veze i sa domaćom politikom:

  "U programu ruske televizije uživo, Vladimir Putin je svojevremeno dao direktivu premijeru Medvedevu: gradnja Južnog toka treba da počne krajem 2012. godine. Reč je u izvesnoj meri o potrebi da se sačuva prestiž tako što će pokazati neki rezultat, iako stvarna gradnja gasovoda još nije na vidiku. Ako Putin izdaje takvu naredbu, a Medvedev kaže ‘uradićemo to’, a u međuvremenu se ništa ne desi – onda se nameće pitanje o stvarnoj moći njih dvojice među različitim strujama u Kremlju kao i međunarodog kredibiliteta Gasproma”.

  Katler navodi i kao razlog potrebu Moskve da stvori utisak da Južni tok brže napreduje u odnosu na gasovod Nabuko – rivaslki projekat koji podupiru SAD u cilju smanjenja zavisnosti Evrope od ruskog gasa.

  Predviđeno je da se njime dopremi gas iz Kaspijskog regiona i Bliskog istoka do potrošača u EU. Međutim, realizacija projekta Nabuko se suočava sa mnoštvo neizvesnosti, pre svega kako obezbediti dovoljne količine gasa.
  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: Hrebeljanovic Lazar Grad: Srbija
  10.12.2012 20:22
  Mi ocenj ljubit narod Roosii ! I Rooskii narod ljubit nas ! I mir ljubit Rooskii pravosljavnii narod !
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  10.12.2012 21:16
  Hrebljanovic@
  Ma, ljubite se se brate koliko hocete,ali da ostane samo na ljubljenju!
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  11.12.2012 05:20
  Kasno je sada za kajanje...

  Ime: Vojvodjan Grad: Vojvodina-EU
  10.12.2012 06:30
  Geostratesko sirenje i Ekspanzionizam i vise nego "ambicioznih" neo Staljinista. Silom vise ne mogu, namecu se ekonomskim sirenjem, u cijoj pozadini je vrlo ozbiljna politicka namera kontrolisanja dobrog dela EU. Razmislite dobro, a imali ste primer Ukrajine, sta znaci zavisiti od ruske volje na dovodu energenata. Da ne govorimo kako Rusija kupuje kljucne sektore gde god joj se to dopusti. Sta mislite, ko ce biti u komandnoj poziciji?
  Odgovor

  Ime: novi sad Grad: vojvodina
  10.12.2012 16:12
  Gospodo iz EU, komentar od Vojvodina EU je u potpunosti tacan.
  Rusima nikada ne treba verovati,njima je jedini cilj da obladaju evropskim kontinentom, i ne biraju sredstva
  sada su sredstva energenti,sdutra nesto drugo, ,.
  Rusi su politicki kameleoni,.Ako se to ima u vidu, lakse je praviti strategije za eventualnu saradnju
  Ili,gospodo iz EU, mora se samostalno doci do spoznaje, a tada je obicno kasno ili prekasno
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  13.12.2012 17:27
  Vojvodina bi prvo morala da se izbori za svoje sudstvo i tužilaštvo, a zatim da stavi na klupu zaslužne za nezakonito ustupanje nalazišta nafte i gasa ruskoj državnoj kompaniji.

  Ime: Milivoje Radaković
  08.12.2012 18:14
  Fotka #1: >>Ala ste je uglačali, sve škripi!! Ne bi ni Šojgu bolje!<<

  Ime: Eimen
  08.12.2012 15:17
  Dan kada ce Rusiji biti uvedene medjunarodne sankcije pocinje da se kristalise. Naravno, preduslov je da se eliminise zavisnost Evrope od ruskih energenata, a sto jedino moze da se uradi sa bliskoistocnih izvorista. Mozda Katar nije dovoljan, ali nije Katar jedini. Sirija se urusava i ne vidim kako se taj proces moze zaustaviti i onda ostaje jedino Iran, a onda ce cjelokupni energetski potencijal Bliskog Istoka biti na raspolaganju jer su svi ostali vec popadali. U svakom slucaju ne cudi sto je EU skepticna po pitanju Juznog toka.
  Odgovor

  Ime: Lavockin Grad: BiH
  09.12.2012 11:42
  Zasto se tako pesimisticni. i sve gledate crno, pa zar ne citate malo i novine: "Rusija će pomoći BiH na njenom putu ka EU i NATO", mozda nikada niste culi za osobu koja se zove Alexander Bocan-Harčenko, ili vam ranija i nedavna istorija nije bas interesantna tema, pootovo kada se ne uklapa u vase kliseje.
  Odgovor

  Ime: Eimen
  11.12.2012 02:05
  Ja vjerujem da ce taj Bosan-Hercko stvarno ubrzati put BiH u EU i NATO, ali indirektno, u sklopu mojih pesimisicnih prognoza intenzivirane polarizacije velikih svjetskih igraca. Sto se istorije tice, Rusia je uvijek bila osvajacki izazov kojem je tesko odoliti.
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  09.12.2012 18:28
  Lavockin@
  Kako da nismo culi za tog Dodikovog"saptaca"!?
  Taj Boca Harcenko Dodikovom rukom razvaljuje Bosnu kako je postao ambasador!!
  "Veceg (ne) prijatelja"od Rusije mi nemamo!!
  Odgovor

  Ime: M
  09.12.2012 10:00
  Samo naivni ili neinformisani ljudi (da ne kazem nesto gore) mogu pomisliti da ce bankrotirala SAD-imperija uvoditi Rusiji tzv "medjunarodne sankcije".
  I to vjerovatno takvi "sanjari" misle da ce se to odvijati preko marionetske EU - koja se i onako raspada - gledamo svakodnevno.

  Sa druge strane EU je u totalnoj zavisnosti od Rusije, a dan kada ce ta zavisnost "prestati" definitivno nasa, a ni sljedece 4 generacije nakon nas - nece dozivjeti.
  Projekt "Nabuko" koji je pod vojnim pritiskom bankrotirale SAD imperije, EU trebala "pruziti" iz Azerbedzana preko Gruzije i Turske (sve nato/sad marioneta!) - nije cak niti u mislima a kamo li pred nekom "realizacijom".
  Pored svega toga EU (koja je kao sto znamo) - totalno (!!!) zavisna od Ruskih energenata - po naredbi vec odavno bankrotirale SAD imperije ucestvuje u razbijanju Sirije, jer je tu nadjena velika kolicina gasa i to (po "belaju") bas u blizine Ruske pomorske baze Tartus.
  I sve to tzv "zapadnjaci" (pod nazorom Anglosaksonaca) rade - u nadi da ce podpomaganjem stranih placenika-vehabija u Siriji uspjeti preuzeti totalnu kontrolu Bliskog istoka na ustrb Rusije i Kine, a vlastite marionete u vidu vehabijskih diktatura Katara i S. Arabije postaviti za "izvrsitelje" imperijalnih naloga...
  Bilo bi smijesno, da nije zalosno i katastrofalno za SVE narode tog prostora - pa i sire!
  Naravno u takve anglosaksonske "scenarije" moze samo budala povjerovati. (Kao oni sto vjeruju da je "Rambo pobijedio u Vijetnamu" - na bazi smeca iz Holivuda...)...

  Bez obzira na bjesomucnu americku propagandu, cak niti polupismen prosjecan Amer ne bi u to povjerovao.
  Uz dva-tri logicna i dokumentovana argumenta!
  Cak i najvecoj nepismenoj budali je valjda jasno da kad je zima - treba nesto cime ces se grijati. "Trenutno" (i sljedcih 100 godina!) su to fosilna goriva!

  Ako IKO bude mogao uvoditi nekom tzv "medjunarodne sankcie" - onda ce to biti ili moze biti JEDINO Rusija!
  Dakle u vidu "humanitarnog pritiska" - iskljuciti energente, ostaviti "nedemokratsku vlast" da se pod pritiskom zime i socijalnih nereda "humanitarizuje" - i to je to.
  Gas i nafta - definitivno NECE pobjeci iz Rusije!
  A bankrotirala SAD-imperija i njene EU marionete (predvodjene anglosaksonskom 1% tzv "elitom") - vec vijekovima pokusavaju da razvale Rusiju, da uniste njen narod i da otmu njihova prirodna bogatstva.
  Naravno i na srecu Planete (!) - bezuspjesno.
  Rusi ne samo da imaju SVE pa i VISE nego sto im treba nego - BUKVALNO im i ne treba bankrotirala americka marioneta zvana "EU". Uistinu, koliko sva fakta kazu - Rusija je ozbiljan partner i kad moze zaraditi, to i cini. Medjutim "sankcije" i anglosaksonska tlapnja o "humanosti" - NEMA nikakve sanse....
  Sa "druge" - AZIJSKE strane - u izgradnji su TRI gasovoda i naftovod - prema KINI!!!
  Dovoljno je sabrati broj "korisnika" sa jedne i sa druge strane Rusije.

  Dakle kratko:
  - Bankrotiraloj i raspadajucoj americkoj marioneti zvanoj "EU" neizrecivo puno - treba RUSKI plin i nafta!
  - Rusiji uopste i NE TREBA - bankrotirala EU, a jos manje anglosaksonska imperija!
  - Imaju toliko oruzija, a i jos ga (boguhvala!) usavrsavaju da su GODINAMA (!) ispred Anglosaksonaca - te se sigurno mohu i braniti, a i VISE od toga.

  Zelje i snovi koje pojedini komentatori u pravilu izrazavaju na americkoj "slobodnoj evropi" (u skaldu sa zeljama iste kuce!) - NE znace da tako stoje i fakta na terenu.
  Fakta, argumenti i linkovani dokumenti se naravno na americkoj "slobodnoj evropi" mogu po obicaju brisati zajedno sa komentarima koji ih spominju - medjutim STVARNOST se ne moze "izbrisati" gospodo.
  A ona govori diametralno suprotne stvari od budalastih tvrdnji o "skorim medjunarodnim sankcijama Rusiji".
  Odgovor

  Ime: Eimen
  12.12.2012 04:14
  Gospodine Marko,

  Tesko se sa vama uvijek sloziti, ali vasi komentari su interesantni, a cesto i argumentovani. Doduse, nesto su duzi sto donekle razvodnjava sustinu, pa mi dozvolite da vam predlozim male korekcije na primjeru vaseg komentara na koji upravo odgovaram. Recimo kada biste samo eliminisali slijecece dijelove vaseg teksta:

  1. Samo naivni ili neinformisani ljudi (da ne kazem nesto gore) mogu pomisliti...

  2. I to vjerovatno takvi "sanjari" misle da ce se to odvijati ....

  3. Naravno u takve anglosaksonske "scenarije" moze samo budala povjerovati.

  4. Cak i najvecoj nepismenoj budali je valjda jasno da ...

  5. A ona govori diametralno suprotne stvari od budalastih tvrdnji o ..."

  vas bi komentar bio mnogo pristojniji, koncizniji, citljiviji i kraci.
  Vi mozete izraziti svoje misljenje bez etiketiranja i nipodastavanja misljenja drugih. Stekao sam utisak da ste prilicno familijarni sa engleskim jezikom, pa cete razumjeti izreku koja kaze "attack the subject, not the person".
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  09.12.2012 18:36
  M@
  Gdje si ti nama Marko? Odavno te nema,da nisi sto bolestan?
  Mi se ovdje zabrinuli i pomislili, ode,nesta nam Markan?
  Dobro je,neka si se vratio..Falile su nam tvoje"americke sapunice"!
  Odgovor

  Ime: sLOBODAN Grad: yu
  09.12.2012 22:31
  Milivoje i Jasare verujem da Marko nije bio bolestan niti je prestao da komentarise neke dogadjaje u pitanju je demokracija RSE (cenzura RSE) cija sam zrtva i ja bio vise puta.Ako komentari neidu niz dlaku primorane urednicke politike nemas sanse da objave tvoj komentar.Uvek komentari vas dvojce su ili napisani od strane novinara RSE uz uzimanje raznih inicijala ili ste placeni kao i oni da pisete komentare koji lepo zvuce na uvcetu amera i njihovih sluga EU.Desetine mojih komentara nisu bili obljavljeni jer sa dirnuo vise puta u srce ove zapadne demokracije.Evo i Rusija je pocela da kritikuje ljudska prava kod amera i njihovih sluga ali o tome RSE nema pravo da pise.RSE ima samo zadatak da satanizuje pojedine narode po naredjenju amera a EU kolonija amera mora da izvrsava zadatke.Gledajmo samo kakva je hajka po pitanju Sirije dok se o Bahrajmu cuti a tamo je gora situacija nego u Siriji pre dolaska placenika.Pogledajt malo kako sada narod zivi u Libiji i pored toga sto je proizvodnja nafte dostigla nivo pre porobljavanja ove zemle i zlocinackog unistavanja njene ekonomije zlocinackim bombardovanjem.Ako ovako nastavite da pisete niz dlaku sigurno ce vam americki senat jednog dana dodeliti peziju za pisane komentare koji sluze njihovoj propagandi.Ja cu radije se odreci njihove penzije ali cu sa zadovoljstvom se gledati u ogledalo kada se brijem a ne placati bricu da me brije jer me je stid da samog sebe vidim u ogledalu.
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  10.12.2012 17:42
  Druže Slobodane, ja sam principijelno protiv brijanja!
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  10.12.2012 13:57
  Slobodan@
  Ako je to sve tako kako navodis,kako je onda moguce da objavise ovaj tvoj komentar,koji vrvi od optuzbi na racun RSE?
  Nije valjda da vas mrze,samo zato sto ste Srbi?To bi za mene bila paranoicna tvrdnja.
  Zasto se stalno zalite na"cenzuru"? Ti i Marko mislite da samo vama dvojici ne objavljuju komentare!Varate se..Svima oni to rade,nekom vise,a nekom manje.Ja smatram da RSE ne objavljuje one komentare koji su tendeciozni,nepristojni, i koji vrve od nacionalnog naboja.
  To svi mediji rade,i RSE nije izuzetak.
  PS.Sto se tice optuzbi da pisem onako kako godi RSE i Amerima,to je notorna konstrukcija,da ne kazem bolest(paranoja). A svoje primanje u Svedskoj ne bih ipak mijenjao za bilo ciju penziju! Jako mi je zao sto imas takvo misljenje o drugim komentatorima.Ja vidis,ne mislim da tebe i Marka bilo ko placa.Vas problem je druge priorode,i tu vam ne mogu pomoci.Na zalost!
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  11.12.2012 13:35
  Slobodan@
  Ne preostaje vam onda nista drugo,nego da budete na"njihovom platnom spisku"? Ne kosta mnogo! Potrebno je samo da pisete istinu,i samo istinu...
  Odgovor

  Ime: Slobodan Grad: YU
  11.12.2012 12:32
  Jasare evo samo da te obavestim da RSE nije objavila moj komentar jer im se nije svidjalo moje antiamericko raspolozenje.Da je RSE SLOBODNA trebala je objaviti moj komentar jer nikoga nisam vredjao i postovao pravila.
  Nikada necu pisati komentare protiv svoje volje da bi se to svidjalo njihovoj ideologiji pa makar vise nikada ne objavili moj komentar.
  Odgovor

  Ime: Marko
  09.12.2012 22:25
  Jasare,
  Ubise se ovi novinari "slobodne evrope" od brisanja komentara... (mojih razumljivo).
  Naravno argumentovanih i korektnih komentrare,a li koji se ne uklapaju u propagandnu shemu ove americke kuce.
  Medjutim, kao sto visis dole, "gospodinu" Radakovicu je uvijek i sve dozvoljeno. Cak i da druge komentatore naziva "majmunima". Naravno "gospodin" Radakovic pregalacki radi pa skoro svakoj temi ima po jedno 5-6 njegovih "kometara" ... sve "inteligentniji" i bezobrazniji jedan od drugog.
  Prosto "americki demokratski", zar ne Jasare?

  Uzgred, Bogu hvala zdrav sam, a nadam se da je tako i kod tebe Jasare.
  Odgovor

  Ime: James 007 Grad: Beograd
  12.12.2012 16:24
  Markane, ovaj sajt nije rezervisan za tvoje danonocne proteste. I sam broj tvojih objavljenih komentara po obimu se tesko moze usporediti sa bilo cijim. U principu su samo papagajska ponavljanja vec ranije izrecenih floskula. Vjerujem da kada bi objavljivali svaki tvoj komentar ti bi opet nezadovoljno trazio da se naziv RSE promjeni u Radio Marko. Narcisoidni slucaj poput tebe treba da nadje neki efektivniji metod lijecenja frustracije i potrebe za paznjom, ovo vjeruj mi nije.
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  10.12.2012 21:32
  Marko@
  Ako je to istina Marko,kako ti objavise ovaj tvoj komentar,pun optuzbi na racun RSE ?
  Druze Marko,valjda ti je poznato kakvi komentari treba da budu,da bi bili objavljeni? Da li si procitao uslove pod kojim si primljen na ovaj forum? Sumnjam da jesi?
  Zasto ne bi objavljivali gsn.Radakovica komentare? Sta je to sto ne valja u njima?
  Nije tacna tvoja tvrdnja da je gsn.Radakovic nazvao majmunom bilo koga.Procitaj komentar jos jednom,valjda ces shvatiti? Sam si se prepoznao u tom komentaru!
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  12.12.2012 18:43
  Dragi kolega, gospodine Jašare, ja Vam se izvinjavam, jer na ovom forumu postujem komentare bez prethodne pripreme i predumišljaja, i krajnje neodgovorno.

  U iskrenoj veri da čete uvažiti moje izvinjenje,
  M. Radaković
  Odgovor

  Ime: Marko
  11.12.2012 21:50
  Ne pametuj Jasare bogati.
  Ni jedan izbrisani koment NE krsi pravila diskusije na forumima.
  Dapace, dovoljno je pogledati smece koje se pusta svaki dan.
  Ocito je da je neki "visi kriterij" u pitanju, a najgore je ako u komentu ima i linkova na izvor informacija.
  Tu procje 1 od 8 komenta.
  Licno mislim da cenzura "slobodne evrope" rado posta komentare Srba - ali samo ako su jako nepismeni.
  Korektne, argumentovane a nedao bog(!) i sa izvorima informacija - tesko da mozes citati Jasare.
  Dakle - tesko da mozemo i argumentovano i diskutovati.

  Takodjer Jasare, nije do "prepoznavanja" - nego do onog dugmeta gore desno na kojem pise "Odgovorite". (Valjda toliko kontas?)
  Dakle "gospodin" Radakovic - je prvo pritisnuo to dugme - pa je oda kao "opcenito" malo onako pametovao, kao sto on sa IQ 9879897656 inace "zna" - pljujuci onog kome je trebao "odgovoriti".
  Cenzuri "slobodne evrope" ne da NE smeta - nego izgleda i godi takvo sto.
  Ali ok.
  Evo dole se "gospodin" buni na moje duge a rijetke komente - medjutim on sam to pokriva brojnim (minimum 5-6 na SVAKOJ temi) kao i "kratkim, inteligentnim" i nadasve "duhovitim" opaskama.

  Bravo "gospodine" Radakovicu.
  Za razliku od vas i premda mi RFE cenzura brise u prosjeku 4 od 5 komenta - ja se uvijek i pored toga zalazem da SVAKI vas koment bude i objavljen.
  Uistinu, za vas sigurno nema (!) problema na americkoj "slobosnoj evropi".
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  10.12.2012 17:58
  Ako je tako kako kažete (a, ko može da posumnja), onda se posebno zahvaljujem moderatorima ovog foruma!
  Ja smatram da su i predugo tolerisali Vašu skribomaniju i ove rogobatne blokove slovnih karaktera, sasvim neprimerenih formatu Internet foruma.
  Ovim potezom su produžili vek mog Logitech miša barem 20%!

  A, što se tiče Vaše primedbe da sam navodno druge komentatore nazivao majmunima, verujem da ste se tu sami prepoznali, mada sam lepo napisao "i majmun", što bi trebalo da ukaže na to da Vi, kao Homo Sapiens, imate realno veće šanse.
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  09.12.2012 18:11
  Kažu da će i majmun otkucati nešto smisleno ako samo dovoljno dugo lupa po tastaturi. Nastavite, večnost radi za Vas!
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.