Subota, 19. april/travanj 2014, 06:53 CET

Bosna i Hercegovina

Protest poljoprivrednika zbog prijedloga budžeta FBiH

Protesti ispred zgrade Vlade FBiH
Protesti ispred zgrade Vlade FBiH

Multimedija

Veličina slova - +
Ispred zgrade Vlade FBiH, na mirnim protestima, okupilo se oko stotinu poljoprivrednika. Nezadovoljni su predloženim sredstvima za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u budžetu Federacije za 2013. godinu. Zahtjevaju od federalne Vlade da povuče ovakav prijedlog budžeta.

Poljoprivrednici traže da Vlada Federacije BiH pored predviđenih 78 miliona KM za poticaj u 2013. godini,isplati i dug iz 2010., 2011. i 2012. godine, koji iznosi oko 30 miliona KM. Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, Avdo Muslimović kaže za RSE:

“Mi smo tražili 188 miliona KM, što Vlada u ovom momentu ne želi da čuje. Vlada nudi 78. Dug za 2010., 2011. i 2012.godinu je oko 30 miliona. To znači bilo bi oko 108 miliona  i eto napravili bi neki kompromis, ali da se očiste dugovanja, a ne da nam se uvijek podmeće za narednu proračunsku godinu i da kažu da je to taj poticaj, ali ustvari nije”

Bez redovne isplate poticaja, poljoprivrednici ne mogu privređivati.

Anketa: Protesti poljoprivrednika
Anketa: Protesti poljoprivrednikai
|| 0:00:00
...
 
🔇
X


Ukoliko federalna Vlada ne isplati dugovanja za poljoprivredne poticaje iz prethodne dvije i ovu godinu, poljoprivrednici traže da vlada povuče ovakav prijedlog budžeta. Da neće odustati od prava koja ih slijeduju potvrdili su danas sa platoa ispred zgrade federalne Vlade:

Protesti
Protestii
|| 0:00:00
...
 
🔇
X

Selma Boračić

Nakon sticanja prvih iskustava na u Balkanskim istraživačkim mrežama (BIRN) i BHT-u, od 2007. radi kao novinar-reporter za radijski program i TV magazin Liberty.
Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.