Dostupni linkovi

Pozitivne reakcije nakon treće epizode "Perspektiva"


'Perspektiva': Treća epizoda - Mostar
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:28:57 0:00

"Perspektiva": Treća epizoda - Mostar

Nakon treće epizode serijala Radija Slobodna Evropa "Perspektiva" uslijedile su brojne pozitivne reakcije i podrška mladima Mostara na iskrenosti i otvorenosti.

Portal RadioSarajevo.ba prenio je komentar Martine Mlinarević Sopta koja je na svom Facebook profilu napisala: "Ovo je veće i jače i od najboljeg skoka u mrzlu Neretvu ikad. Ovo u duši pomjera sve do najzadnje suze."

"Neka nam ova priča svima posluži kao velika, silna lekcija. Svima koji imamo ili će tek imati djecu, znajte da je u našim rukama budućnost ove zemlje i svijeta. Njihovi mladi životi ne trebaju biti opterećeni teretom kojeg sami ne mogu ni ponijeti na krhkim ramenima, njihov svijet ne smije biti strahom i mržnjom uvjetovan", napisala je Mlinarević Sopta.

Takođe, RadioSarajevo.ba u tekstu pod naslovom "Mali korak za Antu, ali veliki za BiH: Srednjoškolac Ante iz Mostara prvi put posjetio Stari most" ističe se "obzirom da su bh. javnost zgrozile neke od izjava mostarskih srednjoškolaca koje smo mogli čuti u drugoj epizodi ovog serijala, treća epizoda vratila nam je nadu u normalan život na ovim prostorima."

Na stranicama portala Buka oglasio se Dragan Bursać, novinar i kolumnista. U tekstu "Ante, mostarska doza istine!" Bursać, između ostalog, piše "I zato, bravo, Ante! Ti si kao ona hladna pedagoška pljuska svim pripadnicima ružičastog postdejtonskog nepostojećeg bratstva & jedinstva. Ti si više od bilo koga svojim iskrenim nadriantropološkim spičom pokazao da '93 nikada nije ni prestala."

Portal Klix.ba donosi priču "Ante prvi put na Starom mostu: Uklopio sam se". Na ovom tekstu zabilježeno je više od 3.000 Facebook like-ova.

Stranica Depo.ba navodi da je "Na BHT-u sinoć emitovana nova epizoda serijala "Perspektive" Radija Slobodna Evropa te je ponudila iskorak u odnosima i razmišljanjima mladića koji se nametnuo kao glavni akter priče iz Mostara".

Na portalu Bljesak.info stoji, između ostalog, da je "srednjoškolac Ante prvi put prošetao starom jezgrom svog grada, popeo se na Stari most i popio kavu u restoranu koji gleda na njega".

XS
SM
MD
LG