Petak, 29. april/travanj 2016, 17:57 CET

  Hrvatska

  Policija: Bombe u Zagrebu podmetnuo ranjeni osumnjičenik

  Policija u Zagrebu 11. januara nakon eksplozije
  Policija u Zagrebu 11. januara nakon eksplozije
  Hrvatska policija izvijestila je da je protiv osobe za koju je javnosti samo saopštila njenu dob, podnijela kaznenu prijavu zbog podmetanja dviju eksplozivnih naprava 9. i 11. siječnja ove godine na zapadnoj zagrebačkoj periferiji.

  Mediji su osumnjičenu osobu identificiralo kao 53- godišnjeg Vojislava Blaževića koji je ranjen prilikom drugog podmetanja eksplozivne naprave i nalazi se na liječenju u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici.

  Načelnik Uprave za kriminalističku policiju u Ravnateljstvu policije MUP-a Vitomir Bijelić izvijestio je da  osumnjičenik odbija uzimati hranu, a da je kaznena prijava proslijeđena Državnom odvjetništvu. Moguća zatvorska kazna je do pet godina zatvora.

  Policija je u ovih nekoliko dana obavila preko 250 obavijesnih razgovora i 25  pretraga stanova, vozila, mobitela i računala, a u Centru za kriminalistička istraživanja MUP-a „Ivan Vučetić“ provodi se analiza za preko 200 predmeta izuzetih na očevidu i pretragama. 

  Policija nastavlja istragu, jer još nisu rasvjetljeni motivi ovog djela, kao i mogući pomagači.

  Prema navodima medija, Blažević je rođen 1959. godine u Banjaluci i bavi se ekstremnim sportovima, pogotovo paraglidingom.  On sa nevjenčanom suprugom  živi nedaleko lokacija obiju eksplozija  - u Gospodskoj ulici na zagrebačkom Stenjevcu.

  Prvu je bombu postavio na željezničku prugu kod Podsuseda, oko  kilometar od svog doma, a drugu na autobusnoj stanici gradskog autobusa na križanju Aleje Bologne i Gospodske ulice u kojoj stanuje.

  Enis Zebić

  ZebicE+rferl.org

  U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

  Ovaj forum je zaključen
  Komentari
       
  Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.