Subota, 30. maj/svibanj 2015, 16:33 CET

Hrvatska

Policija: Bombe u Zagrebu podmetnuo ranjeni osumnjičenik

Policija u Zagrebu 11. januara nakon eksplozije
Policija u Zagrebu 11. januara nakon eksplozije
Hrvatska policija izvijestila je da je protiv osobe za koju je javnosti samo saopštila njenu dob, podnijela kaznenu prijavu zbog podmetanja dviju eksplozivnih naprava 9. i 11. siječnja ove godine na zapadnoj zagrebačkoj periferiji.

Mediji su osumnjičenu osobu identificiralo kao 53- godišnjeg Vojislava Blaževića koji je ranjen prilikom drugog podmetanja eksplozivne naprave i nalazi se na liječenju u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici.

Načelnik Uprave za kriminalističku policiju u Ravnateljstvu policije MUP-a Vitomir Bijelić izvijestio je da  osumnjičenik odbija uzimati hranu, a da je kaznena prijava proslijeđena Državnom odvjetništvu. Moguća zatvorska kazna je do pet godina zatvora.

Policija je u ovih nekoliko dana obavila preko 250 obavijesnih razgovora i 25  pretraga stanova, vozila, mobitela i računala, a u Centru za kriminalistička istraživanja MUP-a „Ivan Vučetić“ provodi se analiza za preko 200 predmeta izuzetih na očevidu i pretragama. 

Policija nastavlja istragu, jer još nisu rasvjetljeni motivi ovog djela, kao i mogući pomagači.

Prema navodima medija, Blažević je rođen 1959. godine u Banjaluci i bavi se ekstremnim sportovima, pogotovo paraglidingom.  On sa nevjenčanom suprugom  živi nedaleko lokacija obiju eksplozija  - u Gospodskoj ulici na zagrebačkom Stenjevcu.

Prvu je bombu postavio na željezničku prugu kod Podsuseda, oko  kilometar od svog doma, a drugu na autobusnoj stanici gradskog autobusa na križanju Aleje Bologne i Gospodske ulice u kojoj stanuje.

Enis Zebić

ZebicE+rferl.org

U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. godine je na Radiju Slobodna Europa u Zagrebu.

Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Banja Lukai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
30.05.2015
Radio Slobodna Evropa u suradnji sa National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o najosjetljivijim temama koje tište mlade na Balkanu. Ovo je prva epizoda petog ciklusa Serijala u kojoj govore mladi iz Banje Luke. Srednjoškolci iz ovog bh. grada razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici, školi. Voditeljica i moderatorica je Remi, vokalistica benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.