Dostupni linkovi

Ostanite suhi uz pomoć zračnog kišobrana


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Zračni kišobran (Air Umbrella) nije pravi proizvod koji možete kupiti na tržištu, nego koncept koji koristi plohu neprestanog kolanja zraka kao strehu pod koju se možete skloniti od kiše.

Grupa kineskih inženjera i dizjanera napravila je neobičan kišobran koji korisnika od padavina štiti ne razapetim platnom već vazduhom.

Gotovo je sa kišobranima koji se krive i lome na prvi nalet jačeg vetra, zaboravite na mokre kišobrane koji se cijede u vašoj torbi. Više nećete morati ni da pazite da ne izbijete oko nekom od prolaznika.

Stručnjaci aeronautike iz Nankinga i Pekinga kreirali su kišobran koji koristi vazduh kao zaštitu od padavina. Vrh kišobrana izduvava vazdušni štit koji ne samo da štiti od kiše, već i omogućava nesmetani pregled okoline.

Ovaj kišobran svih kišobrana sastoji se od šupljeg štapa koji usisava i potom ispuhuje zrak uvis kako bi stvorio zračnu barijeru između vas i kišnih kapi. Ispuhivanje zraka napaja litijska baterija.

I to nije sve. Veličina takvog zračnog kišobrana, odnosno količina ispuhnutog zraka, može se lako mijenjati ovisno o tome zaklanjate li od kiše samo sebe, sebe i partnericu ili vas ima još.

Zar to nije fantastično? Kišobran se na tržištu očekuje iduće godine, a trenutačno je fazi istraživanja i razvoja. Zasada je preko servisa Kickstarter ovaj projekt prikupio više od 25.000 dolara.

XS
SM
MD
LG