Subota, 13. februar/veljača 2016, 03:32 CET

  Kosovo

  Novi šef EULEX-a očekuje dobru saradnju sa Vladom Kosova

  Misija Evropske Unije za vladavinu prava – EULEX, traži partneritet i dobru saradnju sa Vladom Kosova i sa ostalim institucijama.

  Novi šef EULEX-a, Misije EU za vladavinu prava na Kosovu, nemački diplomata Berndt Borchardt očekuje saradnju i partneritet sa Vladom Kosova u radu na mnogim zajedničkim izazovima.

  On je otpočeo rad sastancima sa kosovskim zvaničnicima i specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom.

  Borchardt je ohrabrio Prištinu i Beograd da rade na sprovođenju postignutih sporazuma u Briselu, te je, u tom pogledu, pružio i podršku Misije EULEX-a.

  “Imamo puno volje da pomognemo sprovođenje sporazuma i uradićemo sve kako bi pomogli dvema stranama da idu napred”, kazao je Borchardt.

  Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri zatražila je od EULEX-a da se angažuje oko gašenja srpskih ilegalnih struktura, dodajući da je to uslov da se postignuti sporazumi u Briselu sprovode na terenu.

  Evropska agenda je bila i tema sastanka sa Samuelom Žbogarom.

  Tom prilikom predstavnik EU na Kosovu, Žbogar, istakao je da je pred EULEX-om puno zadataka – od vladavine prava do konkretnih koraka u primeni sporazuma postignutih između Kosova i Srbije.

  "Uveren sam da ćemo tesno sarađivati zbog toga što imamo zajednički cilj: pomoći Kosovu da postane članica evropske porodice“, kazao je Žbogar.
  Ovaj forum je zaključen
  Komentari
       
  Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.