Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 10:02 CET

  Kosovo

  Novi šef EULEX-a očekuje dobru saradnju sa Vladom Kosova

  Misija Evropske Unije za vladavinu prava – EULEX, traži partneritet i dobru saradnju sa Vladom Kosova i sa ostalim institucijama.

  Novi šef EULEX-a, Misije EU za vladavinu prava na Kosovu, nemački diplomata Berndt Borchardt očekuje saradnju i partneritet sa Vladom Kosova u radu na mnogim zajedničkim izazovima.

  On je otpočeo rad sastancima sa kosovskim zvaničnicima i specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom.

  Borchardt je ohrabrio Prištinu i Beograd da rade na sprovođenju postignutih sporazuma u Briselu, te je, u tom pogledu, pružio i podršku Misije EULEX-a.

  “Imamo puno volje da pomognemo sprovođenje sporazuma i uradićemo sve kako bi pomogli dvema stranama da idu napred”, kazao je Borchardt.

  Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri zatražila je od EULEX-a da se angažuje oko gašenja srpskih ilegalnih struktura, dodajući da je to uslov da se postignuti sporazumi u Briselu sprovode na terenu.

  Evropska agenda je bila i tema sastanka sa Samuelom Žbogarom.

  Tom prilikom predstavnik EU na Kosovu, Žbogar, istakao je da je pred EULEX-om puno zadataka – od vladavine prava do konkretnih koraka u primeni sporazuma postignutih između Kosova i Srbije.

  "Uveren sam da ćemo tesno sarađivati zbog toga što imamo zajednički cilj: pomoći Kosovu da postane članica evropske porodice“, kazao je Žbogar.
  Ovaj forum je zaključen
  Komentari
       
  Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.