Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 02:35 CET

Kosovo

Novi šef EULEX-a očekuje dobru saradnju sa Vladom Kosova

Misija Evropske Unije za vladavinu prava – EULEX, traži partneritet i dobru saradnju sa Vladom Kosova i sa ostalim institucijama.

Novi šef EULEX-a, Misije EU za vladavinu prava na Kosovu, nemački diplomata Berndt Borchardt očekuje saradnju i partneritet sa Vladom Kosova u radu na mnogim zajedničkim izazovima.

On je otpočeo rad sastancima sa kosovskim zvaničnicima i specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom.

Borchardt je ohrabrio Prištinu i Beograd da rade na sprovođenju postignutih sporazuma u Briselu, te je, u tom pogledu, pružio i podršku Misije EULEX-a.

“Imamo puno volje da pomognemo sprovođenje sporazuma i uradićemo sve kako bi pomogli dvema stranama da idu napred”, kazao je Borchardt.

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri zatražila je od EULEX-a da se angažuje oko gašenja srpskih ilegalnih struktura, dodajući da je to uslov da se postignuti sporazumi u Briselu sprovode na terenu.

Evropska agenda je bila i tema sastanka sa Samuelom Žbogarom.

Tom prilikom predstavnik EU na Kosovu, Žbogar, istakao je da je pred EULEX-om puno zadataka – od vladavine prava do konkretnih koraka u primeni sporazuma postignutih između Kosova i Srbije.

"Uveren sam da ćemo tesno sarađivati zbog toga što imamo zajednički cilj: pomoći Kosovu da postane članica evropske porodice“, kazao je Žbogar.
Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika