Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 19:46 CET

Kosovo

Novi šef EULEX-a očekuje dobru saradnju sa Vladom Kosova

Misija Evropske Unije za vladavinu prava – EULEX, traži partneritet i dobru saradnju sa Vladom Kosova i sa ostalim institucijama.

Novi šef EULEX-a, Misije EU za vladavinu prava na Kosovu, nemački diplomata Berndt Borchardt očekuje saradnju i partneritet sa Vladom Kosova u radu na mnogim zajedničkim izazovima.

On je otpočeo rad sastancima sa kosovskim zvaničnicima i specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom.

Borchardt je ohrabrio Prištinu i Beograd da rade na sprovođenju postignutih sporazuma u Briselu, te je, u tom pogledu, pružio i podršku Misije EULEX-a.

“Imamo puno volje da pomognemo sprovođenje sporazuma i uradićemo sve kako bi pomogli dvema stranama da idu napred”, kazao je Borchardt.

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri zatražila je od EULEX-a da se angažuje oko gašenja srpskih ilegalnih struktura, dodajući da je to uslov da se postignuti sporazumi u Briselu sprovode na terenu.

Evropska agenda je bila i tema sastanka sa Samuelom Žbogarom.

Tom prilikom predstavnik EU na Kosovu, Žbogar, istakao je da je pred EULEX-om puno zadataka – od vladavine prava do konkretnih koraka u primeni sporazuma postignutih između Kosova i Srbije.

"Uveren sam da ćemo tesno sarađivati zbog toga što imamo zajednički cilj: pomoći Kosovu da postane članica evropske porodice“, kazao je Žbogar.
Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.